Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Opavský expres nezastavuje, s nulou v zádech vyhrál i v Pardubicích

Pět zápasů, pět vítězství a pět čistých kont. Jarní bilance opavských fotbalistů je impozantní, což se projevuje i v tabulce. V Pardubicích rozhodl gólem Nemanja Kuzmanovič. Slezané jsou v čele a na postupové pozici mají náskok 5 bodů před druhou Příbramí, která dobyla stadion v Českých Budějovicích, a 12 bodů před třetím Hradcem Králové. Důležitou výhru slavil i Frýdek-Místek, jenž nečekaně loupil na Žižkově a opustil sestupové pásmo.  

SFC odehrál na východě Čech dva zcela odlišné poločasy. V tom prvním tahal od úvodního hvizdu za kratší konec a několikrát jej od inkasování zachránil brankář Šrom, který zneškodnil pokusy Mužíka či Kopřivy.

Petráňova hlavička z bezprostřední blízkosti pak těsně minula levou tyč. "Od začátku jsme byli lepší, ale bohužel se nám nepodařilo proměnit jednu z příležitostí," uvedl útočník Pardubic Michal Petráň.

Ve druhé půli se favorizovaná Opava výrazně zlepšila a z první šance ihned skórovala. Oku lahodící kombinaci po ose Kayamba – Puškáč - Smola chladnokrevně zakončil Kuzmanovič. Srbský kanonýr zaznamenal 14. gól v sezoně.

O minutu později nicméně mohlo být vyrovnáno. Černý se po centru z levé strany nejlépe zorientoval v pokutovém území hostí a překonal Šroma. Na brankové čáře však trefil spoluhráče Petráně. "Přeskočil jsem gólmana, nestihnul jsem se otočit zpátky a zachránil jsem Opavu," popsal Petráň kuriózní situaci.

Slezané přežili stoprocentní šanci soupeře a sami mohli slavit podruhé, ale Smola s Kayambou rozvlnit síť nedokázali. V závěru se neprosadil ani domácí Kopřiva - výsledek 0:1 proto zůstal neměnný. "Bylo to náročné utkání s výborným soupeřem. Šťastné vítězství, jehož si moc ceníme," hodnotil opavský trenér Roman Skuhravý.

Příbram na hřišti šestých Budějovic vedla po brance Grajciara, ale domácí ještě do přestávky vyrovnali. Rozhodnutí přinesla až 90. minuta, ve které hostům zařídil sedmou výhru za sebou Slepička. Od první Opavy dělí středočeský celek pět bodů a sedm od třetího Hradce Králové, který vyhrál 4:1 ve Vlašimi.

Podzimní aura Třince je pryč, po remíze s Ústím stále čeká na jarní vítězství

Jako noc a den, i tak lze popsat radikální změnu výsledků třineckých fotbalistů. Před zimní pauzou byli označováni za "štiku" ligy a senzačně drželi krok s elitou. Po ní už pět zápasů vyhlížejí zisk plného počtu bodů. Tentokrát remizovali 1:1 s předposledním Ústím nad Labem.

Jejich třetí pozici proto může atakovat Hradec Králové. Severočeši mají shodný počet bodů jako poslední Vítkovice, které prohrály 0:1 v Táborsku.

Ústí bylo sice v prvním poločase aktivnější, ale do vedení šli domácí, když skóroval Juřena. Hosté však pokračovali v nastoleném trendu i po přestávce a v 63. minutě se dočkali vyrovnání poté, co pokutový kop za faul Reintama na Novotného využil Pilík.

Reintam mohl vše napravit v 76. minutě, nicméně jeho hlavičku vyrazil brankář Vašek. Šance Třince na premiérovou jarní výhru se vzápětí zvýšila, protože Richter fauloval unikajícího Hykela a dostal červenou kartu. Přesilovku ovšem nevyužil. Největší příležitost zahodil Masař, který v závěru netrefil odkrytou branku.

Frýdek-Místek loupil na Žižkově

Pražané otevřeli skóre už v osmé minutě zásluhou Štípka, ale iniciativu brzy převzali hosté. Kýženého vyrovnání se po sérii zahozených šancí dočkali v 66. minutě, kdy trvalý tlak zužitkoval střídající Varadi.

Situaci zkomplikoval Žižkovu ještě více Musa, který udeřil soupeře do obličeje a dostal rovnou červenou kartu. Svěřenci trenéra Martina Pulpita následně početní výhodu využili v 76. minutě. Plný počet bodů jim zajistil Tandir.

21. kolo druhé fotbalové ligy:

FK Pardubice - SFC Opava 0:1 (0:0)
Branka: 50. Kuzmanovič. Rozhodčí: Marek - Myška, Batík. ŽK: Kopřiva, Prosek - Svozil, Simerský, Smola. Diváci: 967.

Třinec - Ústí nad Labem 1:1 (1:0)
Branky: 40. Juřena - 63. Pilík z pen. Rozhodčí: Severýn - Poživil, Šimáček. ŽK: Vaněk, Juřena - Kingue, Šnirc, Ťok. ČK: 83. Richter (Ústí). Diváci: 525.

Táborsko - Vítkovice 1:0 (0:0)
Branka: 57. Musiol. Rozhodčí: Nenadál - Antoníček, Caletka. ŽK: N'Gimbi - Mikula. Diváci: 545.

Viktoria Žižkov - MFK Frýdek-Místek 1:2 (1:0)
Branky: 8. Štípek - 66. Varadi, 76. Tandir. Rozhodčí: Matějček - Hock, Vitner. ŽK: Urbanec - Dramé, Slaninka, Mozol, Varadi. ČK: 73. Musa (Žižkov). Diváci: 1052.

Vlašim - Hradec Králové 1:4 (0:3)
Branky: 46. Badocha - 13. Vlkanova, 31. Pázler, 39. Urma, 88. Zorvan. Rozhodčí: Rejžek - Fišek, Kubec. ŽK: Piško, Fotr - Schwarz, Kvída, Janoušek. Diváci: 584.

Varnsdorf - Olympia Praha 2:1 (1:1)
Branky: 23. Dordič, 78. Šup - 15. Katidis. Rozhodčí: Dubravský - Ratajová, Vít. ŽK: Kozma, Klobása, Bílek - Fišl, Keita, Katidis, Hejný, Vasiliu. Diváci: 751.

České Budějovice - Příbram 1:2 (1:1)
Branky: 30. Hašek - 18. Grajciar, 90. Slepička. Rozhodčí: Zelinka - Pfeifer, Polák. ŽK: P. Novák, Čavoš - Zápotočný, Matoušek. Diváci: 1397.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články