Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Opava, Budějovice či Hradec remizovaly. Nejlépe si na úvod počínala Vlašim

Praha – Největší favorité na postup z druhé ligy do té nejvyšší zahájily sezonu remízou. Opava uhrála výsledek 1:1 na půdě Frýdku-Místku. Stejným výsledkem skončil duel Hradce Králové s Táborskem a Českých Budějovic se Žižkovem. Příbram se bez branek rozešla se Znojmem. Z výhry se radovaly pouze tři týmy. Nejlépe si vedla Vlašim a po triumfu 2:1 nad Sokolovem je v čele.

Zklamaní fotbalisté Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Žižkov začal aktivně a v 18. minutě byl odměněn. Bazal našel centrem na zadní tyč Jelínka, který hlavou zblízka zařídil hostům vedení. Ve dvou šancích mohl zvýšit Stratil, ale nepovedlo se mu to.

Místo toho v nastavení první půle domácí vyrovnali, když po faulu Kodeše na Řezáče proměnil nařízenou penaltu Kladrubský. Blíže výhře byl nakonec Žižkov, ale Engelmann a Musa trefili v závěru jen tyče.

"Fotbal se hraje na góly. Mohli jsme je dát, ale asi to tak mělo být. Obecně to hodnotím jako vyrovnané utkání, vzhledem k závěru asi s větším počtem šancí na naší straně," řekl žižkovský trenér David Vavruška. "Ve druhé půli jsme měli jednu velkou šanci, jinak ale jen územní převahu. Na konci si Žižkov vytvořil dvě velké šance, trefil tyče, takže s bodem musíme být spokojeni," uvedl domácí kouč David Horejš.

Sokolov v duelu s Vlašimí poslal do vedení ve 30. minutě po úniku Adam Ševčík, ale Vlašimští výborně vstoupili do druhého poločasu. V 54. minutě vyrovnal přesnou střelou Oskar Fotr a chvíli po něm dokonal obrat po brejku Tomáš Wiesner. Další branky už nepadly, hosty jednou zachránilo břevno.

Třinec si v úvodním kole odvezl z Varnsdorfu výhru 1:0. Utkání rozhodl v 18. minutě Šimon Šumbera, který přímo z rohového kopu překonal Radka Porcala. Domácí gólman mohl v úplném závěru vyrovnat, ale z rohu hlavičkoval těsně vedle. 

Hradec na úvod zaváhal

Hradec měl od začátku převahu a množství šancí, přesto ve 41. minutě vstřelilo úvodní gól Táborsko. Brankář Ottmar nezvládl rozehrávku, což Musiol tvrdě potrestal. V 60. minutě sice po akci Vlkanovy vyrovnal Schwarz, ale další branka už nepadla. "Votroci" soupeře přehrávali a sahali po vítězném gólu, ale soupeře podržel několika výbornými zákroky gólman Toma.

Vítkovice se v jarní částí zásluhou vynikajících výkonů zachránily a do letošního ročníku vstoupily bezbrankovou remízou s Ústím nad Labem. Zřejmě největší šanci zápasu nevyužil v 50. minutě domácí Kučera, který netrefil míč před odkrytou brankou.

Gól Olympie vstřelil Ladislav Vopat šest minut před koncem v době, kdy Pražané hráli v oslabení bez vyloučeného Petra Rotheho. Olympia, která se po postupu z ČFL přesunula z Hradce Králové do Prahy na Strahov, měla v první půli štěstí, jelikož Pardubice dvakrát nastřelily konstrukci branky. Nejprve Fousek trefil břevno, krátce na to Petráň napálil tyč.

V 61. minutě fauloval ve středu hřiště Rothe a po druhé žluté kartě ho sudí vyloučil. I v deseti ale byli paradoxně domácí v závěru nebezpečnější a v 84. minutě se gólově prosadili zásluhou Vopata, který po Vernerově přihrávce zařídil cenné vítězství.

Příbram, která by se ráda vrátila ihned do nejvyšší soutěže, nastoupila s jediným hráčem, jenž nastupoval v závěru minulého ročníku. Ani zkušené posily Zápotočný, Skácel či Grajciar však nepomohli k vítěznému vstupu do druhé ligy. Branky se hned dvakrát dočkalo Znojmo, ale ani jedna nebyla uznána kvůli ofsajdu.

Jeden z hlavních favoritů na postup Opava na úvod ztratila remízou ve Frýdku-Místku. Domácí dokonce vedli po gólu Grussmanna, který přišel na hostování právě z Opavy. Třetí tým minulého ročníku však dokázal odpovědět a Tomáš Smola rozhodl o dělbě bodů.

1. kolo druhé fotbalové ligy:

FC Hradec Králové - MAS Táborsko 1:1 (0:1)

Branky: 61. Schwarz - 40. Musiol. Rozhodčí: Houdek - Mokrusch, Kubec. ŽK: Blecha (Táborsko). Diváci: 1222.

MFK Vítkovice - FK Ústí nad Labem 0:0

Rozhodčí: Mrázek - Horák, Pochylý. ŽK: Matěj, Prajza, Mikula, Honiš - Peterka. Diváci: 472.

Olympia Praha - Pardubice 1:0 (0:0)

Branka: 84. Vopat. Rozhodčí: Ginzel - Vlček, Petřík. ŽK: Rothe, Liener - Piroch, Černý. ČK: 61. Rothe (Olympia). Diváci: 350.

Příbram - Znojmo 0:0

Rozhodčí: Nenadál - Boček, Vít. ŽK: Helísek, Njire, Lacko (všichni Znojmo). Diváci: 1265.

Frýdek-Místek - Opava 1:1 (0:0)

Branky: 50. Grussmann - 68. Smola. Rozhodčí: Dubravský - Batík, Caletka. ŽK: Varadi, Kovařík, Biolek (všichni Frýdek-Místek). Diváci: 2153.

FK Varnsdorf - Fotbal Třinec 0:1 (0:1)

Branka: 20. Šumbera. Rozhodčí: Berka - Flimmel, Pfeifer. ŽK: Zbrožek, Kozma (oba Varnsdorf). Diváci: 850.

Sellier & Bellot Vlašim - Baník Sokolov 2:1 (0:1)

Branky: 54. Fotr, 55. Wiesner - 29. A. Ševčík. Rozhodčí: Pechanec - Poživil, Fišer. ŽK: Skopec, Vodháněl, Hadaščok - Mejdr. Diváci: 745. 

České Budějovice - Žižkov 1:1 (1:1)

Branky: 45. Kladrubský z pen. - 18. Jelínek. Rozhodčí: Královec - Kožár, Šimáček. Bez karet. Diváci: 943.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články