Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Olomoucký střelec Chorý si chce udržet formu i v první lize a sní o Spartě

Olomouc – Fotbalová Olomouc si návrat do nejvyšší soutěže vybojovala vítězstvím ve Znojmě 4:1 a hattrickem se o to zasloužil útočník Tomáš Chorý. Po dlouholetém hledání spolehlivého střelce se zdá, že ho Sigma konečně našla. Chorý má ve dvaadvaceti letech skvělou formu a doufá, že mu vydrží i v první lize. "Je to jako pohádka a posun v kariéře. Jednou bych chtěl hrát za Spartu," přiznává.

Radost olomouckých hráčů
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

Podle Chorého byla Olomouc po celou sezonu pod velkým tlakem vedení klubu i fanoušků. "Ustáli jsme to. Jsem rád, že se nám podařilo postoupit už teď. V lize si věříme, máme odpovídající stadion, na fotbal bude chodit určitě více lidí. Jsem přesvědčený, že se udržíme," uvedl útočník, který měří 199 centimetrů.

"Vymýšleli mi různé přezdívky. Třeba Godzi. Když jsem začínal v Kroměříži, trenéři mě stavěli všude, v Sigmě jsem rostl a rostl. Byl jsem největší, ale silově jsem vybavenej tak nebyl," vzpomíná Chorý.

Je nám líto, video expirovalo.
Chorý ze Sigmy: Fotbalu jsem příliš nevěřil

Pro fotbal prý nedělal maximum. "Bylo tam hrozně věcí. Škola, nemoci... Pořád jsem si říkal, že fotbalista ze mě extra nebude, nevěřil jsem tomu, a to byla asi největší chyba. Přítelkyně mě nejvíc povzbuzovala, a to byl největší atribut. Teď je to jen lepší a lepší."

Chorého otec Martin býval také střelec, i když především v nižších soutěžích. Do první ligy nahlédl v dresu Lázní Bohdaneč, svůj jediný ligový gól dal Baníku Ostrava. "Škoda, že tam skončil, kvality měl na to, aby se prosadil a byl ještě lepší."

Sport
zdroj: ČT4

Tomáš Chorý je v áčku Sigmy čtyři roky a za tu dobu prožil dva sestupy a dva postupy. "Sestup není nic příjemného na psychiku, hned při příchodu do áčka jsme sestoupili. Prožíval jsem to fakt hodně. Na postup budu strašně rád vzpomínat, je to jako pohádka, v mé kariéře je to posun. Ligu chce hrát každý hráč v republice, já jen doufám, že se do ní vrátím a budu podávat takové výkony, jako ve druhé lize," uvedl.

Svůj střelecký koncert proti Znojmu nechtěl přeceňovat. "Nezastírám, že je to příjemný pocit. Ale důležité jsou tři body. Všichni makali naplno," prohlásil Chorý, jehož vzorem je švédská hvězda Zlatan Ibrahimovic. "Ten má vše, co může fotbalista mít. A můj oblíbený klub je Sparta, tu miluju. Všichni jsme sparťanská rodina, to je můj cíl, největší sen."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články