Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Maxa liga 2024/2025

Olomoucké béčko přidrželo Jihlavu u dna tabulky, Varnsdorf veze ze Sparty bod

Dvěma zápasy pokračovalo v neděli páté kolo druhé nejvyšší tuzemské fotbalové soutěže a béčko Sigmy Olomouc vybojovalo první výhru v sezoně. Její hráči porazili 3:1 Jihlavu, která má zatím jen dvě remízy a je v tabulce poslední. Po druhé výhře v ročníku sahala rezerva Sparty, ale Varnsdorfu vystřelil bod za remízu v 96. minutě z penalty Ambler a poslal tým na třetí místo tabulky.

Sigma Olomouc B
zdroj: sigmafotbal.cz

Sigmu, která v minulé sezoně obsadila nečekaně druhé místo, poslal ve 33. minutě do vedení Amasi. Po hodině hry vyrovnal za Jihlavu Křehlík. Nerozhodný stav netrval dlouho, Muritala z penalty vrátil Olomouci náskok a za dalších pět minut si dal vlastní branku Hošek.

Hanáci se v neúplné tabulce posunuli na 13. pozici. Naopak Vysočina dál čeká na první vítězství v ročníku stejně jako Prostějov. Se dvěma body je poslední.

Duel Sparty s Varnsdorfem směřoval k bezbrankové remíze, než v 83. minutě skóroval domácí Hranoš. Pražané sahali po třech bodech, jenže v šesté minutě nastavení vyrovnal z penalty Ambler.

Severočeši bodovali ve čtyřech z pěti kol a posunuli se na třetí příčku. Pražané vyhráli jen jednou a jsou desátí.

5. kolo druhé fotbalové ligy:

Olomouc B  Jihlava 3:1 (1:0)
Branky: 33. Amasi, 68. Muritala z pen., 73. vlastní Hošek  60. Křehlík. Rozhodčí: Kotala  Mojžíš, Bureš. ŽK: Amasi, Muritala, Bednár, Jalovičor  Selna. Diváci: 239.

Sparta Praha B  Varnsdorf 1:1 (0:0)
Branky: 83. Hranoš  90.+6 Ambler z pen. Rozhodčí: Lovětínský  Pečenka, Cichra. ŽK: Hodouš, Večerka  Hudák, Kouřil, Kubín. Diváci: 430.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články