Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Olomouc přestřílela České Budějovice, Žižkov dal Frýdku-Místku pět gólů

České Budějovice - Fotbalisté Sigmy Olomouc se opět přiblížili k návratu do nejvyšší soutěže, když v 21. kole FNL vyhráli 5:2 na hřišti Českých Budějovic. Vedoucí tým tabulky vybojoval patnácté vítězství v sezoně a udržel jedenáctibodový náskok před třetí Opavou, která vyhrála 2:1 ve Vlašimi. Opava stále ztrácí sedm bodů na druhou Ostravu, jelikož Baník zvítězil 2:0 v Prostějově. Žižkov vyhrál vysoko nad Frýdkem-Místkem 5:0. Pražané po třetí výhře za sebou bez inkasované branky poskočili na páté místo.


Olomouc za výhrou nasměroval vydařený závěr poločasu, kdy se prosadili Chorý a Petr. Hned po návratu z kabin sice snížil Benát, ale po pěti minutách vrátil hostům náskok proměněnou penaltou Plšek, který si 17. gólem v sezoně upevnil vedení v tabulce střelců. Navíc za další minutu přidal čtvrtý zásah Manzia.

Domácí tým mohl ještě vykřesat naději, ale Táborský neproměnil penaltu. V 70. minutě sice Táborský přece jen snížil, ale když minutu nato Buchvaldek opět rychle odpověděl, Olomouc si už výhru bez potíží pohlídala.

Ostrava se na hřišti posledního Prostějova prosadila až po změně stran. Skóre otevřel v 64. minutě Pekár z pokutového kopu, o deset minut později výhru Baníku potvrdil Jakubov, který je s 11 góly druhý v tabulce střelců.

To Opava málem ztratila body ve Vlašimi, která hrála první zápas po odchodu trenéra Martina Haška do Bohemians. Jeho místo dočasně zaujal asistent Miloslav Brožek a hned byl blízko úspěchu, když Vlašim dlouho vedla Vyhnalovým gólem. Jenže šest minut před koncem srovnal Jurečka, který navíc v nastavení skóre otočil.

Dedič nasázel hattrick, Pardubice se přiblížily záchraně

Pod novým trenérem Vítězslavem Hejretem nastoupil i Sokolov a uhrál remízu 1:1 na hřišti Táborska. Západočeši dokonce vedli po Valentově brance, ale Zavadil zařídil nerozhodný stav. Na rozdíl tří bodů se tak k Sokolovu přiblížily předposlední Vítkovice, které doma vyhrály 3:0 nad Znojmem.

Třinec porazil Varnsdorf 4:0, hattrickem se o to zasloužil René Dedič. Slovenský útočník navíc asistoval u úvodního gólu už v první minutě. Hosté z Varnsdorfu prohráli v druhé nejvyšší soutěži potřetí za sebou.

Neuběhla ani minuta od úvodního výkopu, když si Dedič naběhl za obranu a přihrál před odkrytou branku skórujícímu Jouklovi. Po čtvrthodině se Dedič trefil sám hlavou a ještě do poločasu přidal druhý gól po hezké individuální akci. Ve druhé půli pak byl Dedič u míče dříve než hostující gólman, udělal mu kličku a poslal balon do odkryté branky.

Pardubice se znovu přiblížily jistotě záchrany, když porazily Ústí nad Labem 2:1 a naplno bodovaly potřetí z posledních čtyř duelů. Na předposlední Vítkovice drží náskok šesti bodů. Rozhodující gól dal čtyři minuty před koncem Fousek.

Žižkovský Engelmann se blýskl hattrickem

Ve 23. minutě otevřel skóre zápasu Žižkova s Frýdkem-Místkem hlavou Dočekal, už za dvě minuty po dalším rohu zvýšil Engelmann a bývalý hráč Dukly, Ostravy či Bohemians 1905 se prosadil i krátce před pauzou po přihrávce za obranu. Také druhý poločas se odehrál převážně v režii domácí Viktorie. V 59. minutě zvýšil opět hlavou Dočekal a v 72. minutě po kličce brankáři Engelmann završil hattrick.

Žižkov zopakoval minulý pětigólový triumf ze Sokolova. Frýdek-Místek po nejtěžší porážce v této druholigové sezoně klesl na devátou příčku.

Fotbalová národní liga - 21. kolo:

Pardubice - Ústí nad Labem 2:1 (0:0), Třinec - Varnsdorf 4:0 (3:0), České Budějovice - Olomouc 2:5 (0:2), Prostějov - Ostrava 0:2 (0:0), Táborsko - Sokolov 1:1 (0:0), Vítkovice - Znojmo 3:0 (3:0), Vlašim - Opava 1:2 (1:0), Žižkov - Frýdek-Místek 5:0 (3:0). 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články