Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Olomouc i Ostrava vyhrály a vzdálily se svým pronásledovatelům

Praha – Pouhých dvacet vteřin stačilo k tomu, aby Olomouc rozhodla o hubeném triumfu 1:0 nad Třincem. V čele tabulky si tak Sigma stále drží čtyřbodový náskok před druhým Baníkem Ostrava, který doma porazil Vlašim. Nedařilo se naopak třetí Opavě a po nečekané porážce 1:2 s Pardubicemi Slezané na místa zajišťující postup do nejvyšší soutěže ztrácí už sedm bodů.

Ostravu poslal do vedení v 11. minutě Breda hlavičkou po Hrubého rohu. V závěru poločasu mohl vyrovnat Filip Hašek, jehož střelu však vyrazil brankář Vašek. Na druhé straně gólmana Nguyena nepřekonal Mičola.

Domácí pojistku přidal deset minut po přestávce Hlinka z penalty, nařízené za Kulhánkův faul na Urgelu. Vlašim se ještě mohla vrátit do zápasu, ale pozorný Vašek zneškodnil velké šance Vyhnala i Štochla.

Baník vyhrál i desáté domácí utkání v tomto ročníku druhé nejvyšší soutěže. Vlašim potřetí za sebou nezvítězila a zůstala v tabulce šestá.

Olomouc předvedla proti Třinci bleskový úvod a udeřila hned z první akce. Sladký poslal z levé strany centr do vápna a Petr hlavou usměrnil míč mimo dosah brankáře hostů. Třinec mohl rychle srovnat po chybě domácí obrany, ale Jánošík napálil jen brankáře Buchtu.

Sigma se snažila vedení navýšit a vytvářela si šance, jenže produktivní nebyla. Neprosadil se ani nejlepší střelec soutěže Plšek. Třinec toho ale nedokázal využít a na vyrovnání nedosáhl.

Opava nenavázala na středeční skalp Brna 

Slezský FC se ujal vedení těsně před odchodem do kabin zásluhou proměněné penalty Kuzmanoviče, ale hosté skóre po přestávce otočili. Ve 48. minutě vyrovnal Kayamba a rozhodující trefu zaznamenal chvíli nato Čiernik.

Domácí pak soupeře přitlačili, jenže Pardubice dvakrát zachránil gólman Knobloch a dvakrát střelu mířící do prázdné branky zablokovali obránci.

Opava tak zatím marně hledá podzimní formu. Postoupila sice do semifinále Českého poháru po vítězství 2:1 nad prvoligovým Brnem, ale ve FNL utrpěla druhou prohru za sebou a v dosavadních čtyřech zápasech získala jen čtyři body.

Žižkov vyučoval v Sokolově

Fotbalisté Žižkova ve 20. kole druhé ligy deklasovali Sokolov 5:0 a venku zvítězili poprvé od září, kdy uspěli ve Frýdku-Místku. Od mužstva Baníku byl po debaklu odvolán trenér Jiří Dreiseitl.

Viktoria utkání rozhodla mezi 26. a 33. minutou, kdy se trefili Engelmann, kapitán Podrazký a Dočekal. Po změně stran výhru hostů ještě zvýraznili Pavlata a střídající Telnar. Žižkov v neúplné tabulce poskočil na sedmé místo.

Sokolov prohrál pátý z posledních šesti zápasů a je čtrnáctý. Pod vedením Dreiseitla, jenž loni v létě po odchodu Daniela Šmejkala do Teplic povýšil z funkce asistenta, zvítězil Baník jen ve čtyřech druholigových utkáních. "Výsledky A-týmu neodpovídají našemu zadání a cílům klubu. O dalších krocích budeme fotbalovou veřejnost včas informovat," uvedl ředitel sokolovského celku Tomáš Provazník.

Předposlední Vítkovice vyhrály ve Varnsdorfu 2:1, poprvé v sezoně venku bodovaly a oživily naději na záchranu. Nováčkovi chybí pět bodů na Sokolov. Hosty poslal do vedení na konci první půle Texl, krátce po pauze vyrovnal Skot Cennerazzo, ale o triumfu Vítkovic rozhodl v 74. minutě střídající Fiala. Varnsdorf je po druhé prohře za sebou desátý.

Střelci se trápili v utkání mezi Ústím nad Labem a Českými Budějovicemi, kde nakonec fanoušci gól neviděli. Budějovicím se po remíze 0:0 a páté ztrátě za sebou může znovu vzdálit druhá Ostrava, na kterou nyní ztrácejí pět bodů a mají o odehraný zápas více. Ústí je po čtvrté ztrátě za sebou jedenácté.

Poslední Prostějov vedl ve Znojmě po Kroupově gólu z 11. minuty, jenže už po půlhodině se nechal vyloučit hostující Hladík po druhé žluté kartě a Znojmo v poslední čtvrthodině využilo přesilovku k obratu. Domácí vyhráli 3:1, dvěma góly se pod to podepsal Klíma.

Výsledky 20. kola druhé ligy:

Baník Ostrava - Vlašim 2:0 (1:0)

Branky: 11. Breda, 55. Hlinka z pen. Rozhodčí: Jílek - Vysloužil, Kotalík. ŽK: Kulhánek, Hrebeniuk (oba Vlašim). Diváci: 5567.

Sigma Olomouc - Třinec 1:0 (1:0)

Branka: 1. Petr. Rozhodčí: Nenadál - Motyčka, Pfeifer. ŽK: Plšek - Krišto. Diváci: 2194.

Ústí nad Labem - České Budějovice 0:0

Rozhodčí: Berka - Kříž, Vlasjuk. ŽK: Kateřiňák, Vaněk, Zeman - Funda, Novák, Hála. Diváci: 711. 

Znojmo - Prostějov 3:1 (0:1)

Branky: 77. a 84. Klíma, 82. Šamánek - 11. Kroupa. Rozhodčí: Mikyska - Horák, Podaný. ŽK: Cihlář, Njire, Helísek - Hladík, Hirsch, Fládr, Skwarczek. ČK: 32. Hladík. Diváci: 1315. 

Baník Sokolov - Viktoria Žižkov 0:5 (0:3)

Branky: 26. Engelmann, 31. Podrazký, 33. Dočekal, 73. Pavlata, 83. Telnar. Rozhodčí: Mrázek - Polák, Flimmel. ŽK: Pardubský, Krystan, Hašek, Opluštil (všichni Žižkov). Diváci: 650. 

Opava - Pardubice 1:2 (1:0)

Branky: 42. Kuzmanovič z pen. - 48. Kayamba, 55. Čiernik. Rozhodčí: Dubravský - Blažej, Arnošt. ŽK: Grussmann - Křakpa, Kudrna, Knobloch, Řezníček. Diváci: 4056.

FK Varnsdorf - MFK Vítkovice 1:2 (0:1)

Branky: 54. Cennerazzo - 42. Texl, 74. Fiala. Rozhodčí: Váňa - Vít, Vodrážka. ŽK: Richter, Durdevič - Mišinský, Mikula, Fiala. Diváci: 853.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články