Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Líšeň v derby doplatila na vběhnutí diváků na hřiště a v oslabení přišla o bod

Nebývalý závěr zápasu nabídlo brněnské derby v 5. kole druhé ligy. Za stavu 1:1 vběhli dva fanoušci hostů na hrací plochu a po rozmíšce s jedním z nich inkasoval hráč domácí Líšně Jan Silný červenou kartu. Přesilovku pak Zbrojovka využila v nastaveném čase, kdy se prosadil Jakub Řezníček a upravil na konečných 2:1. Příbram podlehla B-týmu Sparty 0:2 a z posledních čtyř zápasů získala jediný bod.

Hosty poslal v Líšni krátce po přestávce do vedení z otočky Hladík, ale v 56. minutě srovnal ve skluzu Ševčík. Zdálo se, že derby směřuje k remíze, ale v 78. minutě vtrhli na trávník fanoušci Zbrojovky.

Domácí útočník Silný jednoho z nich chytil kolem krku a srazil ho na zem. Rozhodčí Dubravský ho za hrubé nesportovní chování vyloučil a přesilovku využil v druhé minutě nastavení Řezníček, jenž hlavičkou rozhodl. Dal svůj pátý gól za poslední dvě kola.

"Totální zkrat našeho útočníka, nemá tam vůbec co dělat. Nechá se vyloučit a zápas pak dohráváme sedmnáct minut i s nastavením o deseti. Dostane takového flastra a uvažuji, že ho odtud vyhodím. To si nemůže dovolit," citoval Brněnský deník trenéra Líšně Milana Valachoviče.

Naopak útočník Jan Hladík se vyloučeného protihráče zastal a upozornil, že fanoušek kopal staršího pořadatele. "Já pro ten moment pochopení mám. Je škoda, že to nezvládl někdo z pořadatelů. 'Silňas' se tak za mě zachoval jako chlap," citoval Hladíka iDNES.cz.

Žižkov remizoval s Ústím nad Labem bez branek. Severočeši si v druhé lize připsali třetí nerozhodný výsledek po sobě a patří jim v tabulce 10. místo. Viktoria je šestá.

Dukla vyhrála počtvrté z pěti kol, body ztratila jen při remíze v Jihlavě a jako jediná v soutěži zůstává bez porážky. Utkání s Táborskem rozhodl minutu před přestávkou Kozel, který obstřelil gólmana.

Varnsdorf otočil zápas s Vyškovem a gólem Velicha z 86. minuty zvítězil 2:1. Severočeši se posunuli na čtvrté místo tabulky. V dopoledním utkání remizoval Žižkov s Ústím nad Labem bez branek. Severočeši si v druhé lize připsali třetí nerozhodný výsledek po sobě a patří jim v tabulce 10. místo. Viktoria je sedmá.

Sparťanskou rezervu u Litavky poslal do vedení ve 37. minutě Kozák a v 71. minutě přidal pojistku Sejk. Letenští ve druhé lize zabrali po dvou porážkách a poskočili na pátou příčku.

Předposlední Třinec prohrál v Prostějově 1:3 a utrpěl čtvrtou porážku v ročníku. Hosté se prosadili už ve třetí minutě, kdy dal gól Senegalec Ba, ale po rychlém vyrovnání Nigerijce Omaleho domácí po změně stran otočili skóre. Další prostějovské góly přidali Žák a Kušej.

Souboj Opavy s Chrudimí skončil 1:1. Obě branky padly až ve druhém poločase. Domácím vedoucí trefa Tiéhiho z Pobřeží slonoviny k druhému vítězství v sezoně nestačila, protože vlastním gólem srovnal Rychlý.

Cennou výhru zařídil Vlašimi v 81. minutě Filip Blecha, který potrestal z pokutového kopu nedovolený zákrok Tomáše Vlčka. V nastaveném čase mohl vyrovnat jihlavský Justin Araujo-Wilson, jeho hlavička však orazítkovala jen břevno.

Vlašim ve druhé lize vyhrála třetí z posledních čtyř zápasů, Vysočina prohrála podruhé za sebou a potřetí v řadě v soutěži neskórovala.

5. kolo druhé fotbalové ligy:

Jihlava - Vlašim 0:1 (0:0)
Branka: 81. Blecha z pen. Rozhodčí: Szikszay - Šimáček, Volf. ŽK: Zoubele, Shudeiwa, Vlček, Peřina - Svoboda, Křišťan. Diváci: 515.

Opava - Chrudim 1:1 (0:0)
Branky: 54. Tiéhi - 74. vlastní Rychlý. Rozhodčí: Ulrich - Flimmel, Vyhnanovský. ŽK: Kramář, Celba - Hašek, Rybička, Mikulec. Diváci: 849.

Prostějov - Třinec 3:1 (1:1)
Branky: 14. Omale, 55. Žák, 90.+3 Kušej - 3. Ba. Rozhodčí: Raplík - Arnošt, Slavíček. ŽK: Omale - Hýbl, Petráň, Bedecs. Diváci: 530.¨

Příbram - Sparta Praha B 0:2 (0:1)
Branky: 39. Kozák, 71. Sejk. Rozhodčí: Cieslar - Poživil, Líkař. ŽK: Dedič, Halinský, Pilík - Dudl, Piško, Gelašvili. Diváci: 820.

Viktoria Žižkov - Ústí nad Labem 0:0
Rozhodčí: Černý - Mikeska, Černojevič. ŽK: Koželuh, Batioja, Březina - Brak, Miskovič, Ogiomade. Diváci: 1021.

Líšeň - Zbrojovka Brno 1:2 (0:0)
Branky: 56. Ševčík - 49. Hladík, 90.+2 Řezníček. Rozhodčí: Dubravský - Dresler, Bureš. ŽK: Silný, Otrísal, Kučera, Málek, Lutonský - Endl, Čermák, Hladík, Řezníček. ČK: 79. Silný. Diváci: 1985.

Táborsko - Dukla Praha 0:1 (0:1)

Branka: 44. Kozel. Rozhodčí: Vojkovský - Pochylý, Dohnálek. ŽK: Holiš, Alves - Faleye, Barac, Buchvaldek, Šebrle. Diváci: 990.

Varnsdorf - Vyškov 2:1 (1:1)

Branky: 33. Ondráček, 86. Velich - 7. Kanakimana. Rozhodčí: Hocek - Novák, Matoušek. ŽK: Ondráček, Schön, Kubista - Štěpánek, Langer. Diváci: 503.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články