Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Líšeň se zastala Silného, prohlášení mírnil i trenér Valachovič

Fotbalová Líšeň se zastala svého hráče Jana Silného a korigovala také prohlášení trenéra Milana Valachoviče k incidentu, který se stal v závěru nedělního druholigového derby se Zbrojovkou, v němž vnikli na hřiště dva příznivci hostí. Jednoho z nich Silný chytil kolem krku a srazil na zem, za což byl vyloučen. Bezprostředně po zápase jeho počínání zkritizoval kouč domácích Valachovič.

Rozmíška v Brně
zdroj: ČT sport

Silného sudí Radek Dubravský za hrubé nesportovní chování v 79. minutě vyloučil, ale v debatách na sociálních sítích se hráči dostalo velkého zastání za to, že chránil postaršího pořadatele, ležícího na zemi, do něhož výtržník kopal.

Podobný názor zastává i vedení SK Líšeň. "Jsem toho názoru, že u hráče nedošlo k hrubému nesportovnímu chování. Jak je patrno i z policejního videa a dalších přiložených důkazů, rozhodně nepoužil nepřiměřenou sílu nebo brutalitu vůči divákovi - narušiteli, takže formální dikce uvedeného přestupku není naplněna," napsal v prohlášení předseda klubu Karel Hladiš.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozmíška fanoušků Zbrojovky s pořadateli a hráčem Líšně

"Hráč Silný byl divákem opakovaně udeřen, na tyto ataky nereagoval. V tomto smyslu není správné tvrzení rozhodčího, že Silný strhl diváka na zem. Video však neměl rozhodčí k dispozici, proto rozhodl, jak rozhodl," dodal Hladiš.

Šéf klubu se zastal i trenéra Valachoviče, který bezprostředně po utkání označil chování Silného jako totální zkrat, kvůli kterému tým prohrál. "Dostane takový flastr a uvažuji, že ho odtud vyhodím," uvedl Valachovič po zápase.

Incidentu v Brně se věnoval i nový Fotbal fokus podcast:

Trenér s hráčem a předsedou klubu si situaci vyjasnili. "Po zhlédnutí videa trenér uznal, že Silný se ničeho proti předpisům nedopustil, hráči žádná pokuta udělena nebude," konstatoval Hladiš.

Líšeň naopak podává protest proti vyloučení Silného. "Chceme dosáhnout nulového trestu," uvedl Hladiš. Jménem klubu se připojil k trestnímu oznámení na oba výtržníky, které policie zadržela.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články