Líšeň loupila v Opavě a dál vede, poslední Vlašim sestřelila olomoucké "béčko"

Lídrem druhé nejvyšší soutěže zůstává i po 12. kole Líšeň. Po vyrovnaném průběhu se jihomoravský tým radoval v Opavě a vítězstvím 2:1 si upevnil vedení v tabulce. Před Varnsdorfem, který porazil sparťanské "béčko" 2:0, má dvoubodový náskok. Příbram se s Vyškovem rozešla smírně 1:1, obě mužstva jsou proto o další bod zpět. Dařilo se také poslední Vlašimi, jež nečekaně rozstřílela "béčko" Olomouce 5:0 a jen o bod předposlední je rezerva Slavie. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Opava - Líšeň

Po opatrném úvodu zužitkoval hostující David Pašek famózním způsobem signál z rohového kopu. "Máme to nacvičené. Shodou okolností jsme to včera trénovali, ale pokaždé jsem poslal míč za stadion. Tentokrát jsem to trefil," popsal s úsměvem Pašek.

Denis Kramář neméně pohlednou brankou ještě před přestávkou vyrovnal, ale konečný výsledek stanovil v 52. minutě Pavel Sokol, který razantní hlavičkou proměnil Paškův centr.

Domácí Jakub Yunis sice v 78. minutě dokázal rozvlnit líšeňskou síť, jeho pohotová dorážka však vzhledem k ofsajdovému postavení Samuela Šiguta neplatila. "Na góly se strašně nadřeme, a když už je dáme, tak nejsou uznané," smutnil opavský trenér Roman West, jehož svěřenci skórovali i v 10. minutě, ale praporek pomezního rozhodčího byl proti. 

Varnsdorf rozhodl v první půli, Duklu spasil Kozel

Varnsdorf vstřelil obě branky v úvodním dějství. Nejprve skóroval Tanko a po něm Ondráček. Domácí proto ovládli čtvrté z posledních pěti kol, Sparta zůstala jedenáctá.

Příbram poslal do vedení ve 47. minutě Zeronik, ale v 64. minutě odpověděl při svém debutu ve druhé nejvyšší soutěži Liberijec Dweh. Další branka už nepadla, Středočeši proto protáhli šňůru bez nalezení přemožitele na deset kol.

O hubeném vítězství Dukly rozhodl na začátku druhého poločasu Kozel. Domácí na Julisce oslavovali potřetí za sebou a posunuli se na osmé místo. Táborsko své šance neproměnilo, v nastavení navíc přišlo o vyloučeného Nešpora a je dvanácté. Dejvický klub si poradil i bez trenéra Petra Rady, který si odpykal úvodní část z třízápasového trestu.

Prostějov ve čtvrté minutě nastavení rozhodl o výhře 2:1 nad ambiciózní Karvinou a opustil sestupové pásmo. Třinec remizoval 1:1 s Jihlavou – obě mužstva prodloužila čekání na zisk plného počtu bodů na šest kol.

Sigma dostala od poslední Vlašimi "nářez"

Jediný gól v utkání Slavia "B" - Chrudim padl v 56. minutě zásluhou hostujícího obránce Míky. Východočeši vyhráli ve čtvrtém kole za sebou a na vedoucí Líšeň ztrácejí z pátého místa čtyři body. Naopak Pražané zůstali po čtvrté porážce z posledních pěti zápasů předposlední.

Na jediný bod se k nim navíc přiblížila Vlašim, která v Olomouci rozhodla o teprve třetím triumfu v sezoně už v prvním poločase. Během necelé úvodní půlhodiny se prosadili Smejkal s Lehoczkým a vlastní gól si dal Bednár. Po změně stran se trefili Suchan a v nastavení Toula.

Sigma klesla na sedmou příčku. Vlašim ztrácí tři body na první nesestupovou pozici.

12. kolo druhé fotbalové ligy:

Opava - Líšeň 1:2 (1:1)
Branky: 43. Kramář - 23. Pašek, 52. Sokol. Rozhodčí: Nehasil - Hrabovský, Mikeska. ŽK: Bílek, Yunis - Pašek. Diváci: 1524.

Dukla Praha - Táborsko 1:0 (0:0)
Branka:
47. Kozel. Rozhodčí: Kotala - Žurovec, Špindlerová. ŽK: Barac - Plachý, Mach, Nešpor. ČK: 90.+3 Nešpor. Diváci: 556.

Příbram - Vyškov 1:1 (0:0)
Branky:
47. Zeronik - 64. Dweh. Rozhodčí: Ulrich - Dobrovolný, Šafránková. ŽK: Vokřínek (Příbram). Diváci: 490.

Prostějov - Karviná 2:1 (0:0)
Branky: 74. Koudelka, 90.+4 Zapletal - 87. Bartl. Rozhodčí: Volek - Hurych, Mojžíš. ŽK: Kulig, Zapletal - Bartl. Diváci: 480.

Sigma Olomouc B - Vlašim 0:5 (0:3)
Branky: 5. Smejkal, 26. Lehoczki, 27. vlastní Bednár, 51. Suchan, 90.+2 Toula. Rozhodčí: Rouček - Vyhnanovský, Hádek. ŽK: Grygar, Langer, Galus - Lehoczki, Toula. Diváci: 216.

Slavia Praha B - Chrudim 0:1 (0:0)
Branka: 56. Míka. Rozhodčí: Zaoral - Pfeifer, Cichra. ŽK: Singhateh, Švec - Míka, Kejř, Juliš, Látal. Diváci: 380.

Varnsdorf - Sparta Praha B 2:0 (2:0)
Branky:
6. Tanko, 27. Ondráček. Rozhodčí: Dorušák - Leška, Poživil. ŽK: Michal - Suchomel. Diváci: 1105.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články