Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Lídr ze Znojma padl v Hradci, Karvinou spasil gól z nastavení

Praha – Náskok vedoucího Znojma se v druhé lize značně ztenčil. Jihomoravané prohráli na půdě Hradce Králové 1:3 a na svého soupeře, který je třetí, mají náskok už jen tří bodů. Ještě o bod blíž má k lídrovi druhá Karviná, jež udolala Vlašim v páté minutě nastavení 1:0. Naopak zaváhal jeden z aspirantů na postup mezi elitu, Ústí nad Labem hrálo bez branek s Frýdkem-Místkem. Slezské derby mezi Třincem a Opavou rovněž skončilo dělbou bodů. 

Asistent hradeckého trenéra Bohuslav Pilný
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Hradec v úvodu přečkal tři znojemské šance a v 27. minutě se dostal do vedení. Malinský po brejku po pravé straně přihrál na střed hřiště Zorvanovi a ten překonal brankáře Veselého. Hosté odpověděli ještě před poločasem, z hranice šestnáctky se pod břevno trefil Pokorný.

Krátce po změně stran dostal druhou žlutou kartu Plašil, jenže domácí tým dokázal skórovat i v oslabení. Po dalším centru rychlonohého Malinského se míč do znojemské branky odrazil od bránícího Pokorného.

V nastaveném čase gólman hostů Veselý kopl před svou brankou Pázlera a rovněž dostal červenou. Mezi tyče se musel postavit útočník Šamánek, ale proti Marešově penaltě neměl šanci.

Karviná se proti outsiderovi z Vlašimi dlouho trápila a pomohlo jí až vyloučení hostujícího brankáře Viktora Budínského za hru rukou mimo vápno v 75. minutě. Domácí poté ještě vystupňovali svůj tlak a náhradního gólmana Vlašimi Nguyena překonal v poslední minutě nastaveného času hlavou Lukáš Budínský. 

Sokolov v úterní dohrávce ve Frýdku-Místku utrpěl první porážku v druholigové sezoně a nepovedený týden podtrhl dnešní překvapivou remízou s Vyšehradem. Baník nevyužil ani krátké přesilovky v závěru po vyloučení Egerta. Za hosty nečekaně nastoupil Volešák, přestože ve čtvrtek dostal od disciplinárky dvouměsíční trest za surový zákrok, který vedl k vážnému zranění protihráče.

Ve druhém dopoledním duelu remizoval Třinec ve slezském derby s Opavou 1:1. Hosté vedli poté, co Schaffartzik proměnil penaltu, ale v 72. minutě srovnal Dedič. Opava ve druhé lize remizovala popáté za sebou a potřetí po sobě výsledkem 1:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Třinec - Opava

Remízou skončil i zápas mezí Táborskem a Varnsdorfem, v němž diváci branku neviděli. Jihočeský celek i ve třetím jarním duelu remizoval a neporaženi v novém roce zůstali také hosté.

Ústí vstoupilo do jarní části druhé ligy těsnou prohrou s vedoucím Znojmem, následovaly tři nerozhodné výsledky. Proti Frýdku-Místku se Severočeši mohli ujmout vedení ve 14. minutě, jenže záložník Králík nastřelil jen tyč. I v dalším průběhu utkání měli domácí mnohem více šancí, žádnou však nevyužili. Frýdek-Místek naopak na jaře poprvé nezvítězil, ze tří zápasů ale vytěžil sedm bodů. Devátý celek tabulky naposledy prohrál v polovině října se Znojmem.

Rezerva Sigmy Olomouc nevyhrála již osmé utkání za sebou. Předposlední tým tabulky remizoval s šestými Pardubicemi 0:0. Oba týmy si vytvořily větší šanci jen v úvodu zápasu. Pardubický Fusek však těsně minul branku, na druhé straně Plšek po Moulisově centru poslal míč hlavou přímo doprostřed branky a Frydrych ho vyrazil.

20. kolo druhé fotbalové ligy:

Ústí nad Labem - Frýdek-Místek 0:0
Rozhodčí: Nenadál - O. Černý, Arnošt. ŽK: Šnirc, Zeman, Peterka, Smola - Vyskočil, Mihálek, Krčula, Stratil, Byrtus. Diváci: 886.

Fotbal Třinec - SFC Opava 1:1 (0:1)
Branky: 72. Dedič - 36. Schaffartzik z pen. Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Fišer. ŽK: Malcharek, Čelůstka, Salachna - Kuzmanovič, Jursa. Diváci: 552.

Baník Sokolov - Slavoj Vyšehrad 0:0
Rozhodčí: Dresler - Pochylý, Kotalík. ŽK: Mareš, Kvída, Volešák, Egert. ČK: 77. Egert (všichni Vyšehrad). Diváci: 680. 

Karviná - Vlašim 1:0 (0:0)
Branka: 90.+5 L. Budínský. Rozhodčí: Orel - Hock, Antoníček. ŽK: Janda, Vondra, Nguyen, Nový, Pimpara. ČK: 75. V. Budínský (všichni Vlašim). Diváci: 1245. 

Táborsko - Varnsdorf 0:0
Rozhodčí: Machálek - Dobrovolný, Koval. ŽK: Kučera, Nešický, Ciferský, Mráz - Martan. 

Olomouc B - Pardubice 0:0
Rozhodčí: Berka - Myška, Vitner. ŽK: Rajnoch, Moulis - Řezníček.

Hradec Králové - Znojmo 3:1 (1:1)                                                                  Branky: 27. Zorvan, 68. Malinský, 90.+7 Mareš z pen. - 38. Pokorný. Rozhodčí: Pechanec - Kubr, Kožár. ŽK: Plašil - Weber, Svozil, Pokorný. ČK: 47. Plašil - 90.+2 Veselý. Diváci: 1261.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články