Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kuříkova jedenáctka. Když jsou příjmení na dresech zbytečná

Legendární Klapzubova jedenáctka má zdatné následovníky. Jsou to Kuříkové. Právě tohle příjmení měli všichni hráči v základní sestavě týmu SK Studenec v utkání B-třídy proti Sokolu Kruh. A slavili vítězství 2:1.

Je nám líto, video expirovalo.
SK Studenec - Kuřík, kam se podíváte

Číslo 2 Jaroslav Kuřík, číslo 3 Vojtěch Kuřík, číslo 5 Emil Kuřík… Na dresech měli jen čísla, příjmení by byla zbytečná. Nejmladšímu Kuříkovi bylo osmnáct, nejstaršímu třiasedmdesát.

"Hrál jsem tady celý život fotbal, takže jako pro mě to byla samozřejmost," uvedl nejstarší Vít Kuřík.

Lidí s příjmením Kuřík nebo Kuříková žije v Česku jen 128. Sestavit fotbalový tým na úrovni okresního přeboru tak nebylo nic jednoduchého.

"Byla ta covidová doba, nebylo co dělat. Tak jsem přemýšlel, co bychom udělali, aby se náš klub nějakým způsobem zviditelnil, protože máme strašně dobrou mládež a potřebujeme podporu," uvedl autor nápadu Martin Kuřík starší.

Všichni hrající Kuříkové jsou příbuzní včetně trenéra týmu. Z hlediště je navíc podporovali další rodinní příslušníci. Po konci utkání vznikl společný snímek, na němž je zachyceno přes třicet Kuříků.

Unikátní sestavu B-týmu Studence těší nejenom vítězství nad Sokolem Kruh 2:1, ale i šance na zápis do České knihy rekordů. Klapzubova jedenáctka totiž hrála jenom na stránkách románu Eduarda Basse a ve filmu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články