Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Kruh se uzavřel. Horník se vrací na Žižkov

Praha - Fotbalový funkcionář Ivan Horník se vrací do Viktorie Žižkov. V druholigovém celku, ve kterém kvůli desetiletému trestu za korupci v roce 2004 skončil, bude zastávat roli generálního manažera. "Nikoho jsem nezabil, dostal jsem trest a 'odseděl' jsem si ho. Kdybych neměl fotbal rád, nevracel bych se. Viktorka je klub mého života. Tam, kde to skončilo, by to zase mohlo začít," uvedl.

Ivan Horník
zdroj: isifa/LN autor: Tomáš Krist

Horník se nechce svou temnou minulostí svazovat a nebude kvůli ní omezovat kontakt s rozhodčími. "Patří k fotbalu stejně jako míč a hráči. Určitě se potkáme z titulu mojí funkce, ale samozřejmě už jsem vyléčenej a veškeré nekalosti vylučuju," prohlásil s tím, že zatím má za úkol klub zkonsolidovat a za rok si dát vyšší cíl než druhou ligu.

Horník s výjimkou jednoho roku ve Spartě působil na Žižkově od roku 1992. Před deseti lety se však stal ústřední postavou rozsáhlé korupční aféry a od soudu dostal desetiletý zákaz působení ve fotbale, později mu však byla polovina prominuta. Na Žižkov měl kvůli škraloupu dokonce jednu dobu zakázán vstup.

Zdroj
ČTK, deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články