Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Krmaš už Hradec v první lize jako kapitán nepovede. Kvůli operaci kolene ukončil kariéru

Hradec Králové – V bundeslize ještě před rokem bojoval proti Robbenovi nebo Lewandowskému, nyní dovedl Hradec Králové jako kapitán do první ligy. Tu už si ale v černobílém dresu nezahraje. Šestatřicetiletý obránce Pavel Krmaš musel absolvovat operaci kolene a před posledním utkáním sezony v Ústí nad Labem ukončil kariéru.

Pavel Krmaš (v černobílém) v dresu Hradce
zdroj: ČTK autor: Stanislav Kolařík

"Zranění už mi neumožňuje odehrát poslední zápas. Hrozně rád bych si ho užil na hřišti, ale mám teď po operaci a je to nemožné," řekl Krmaš.

Před tímto ročníkem se vrátil do mateřského Hradce po dvanácti letech. Ve druhé lize odehrál 23 zápasů a vstřelil dva góly. Předtím vysoký stoper působil osm let v německém Freiburgu.

"Když jsem z Německa odcházel, už jsem v jednom rozhovoru konec kariéry vyhlásil, takže už ho vyhlašuji podruhé. Tenkrát se to ve mně po třech nebo čtyřech týdnech rozleželo a nechtěl jsem končit sestupem, porážkou a ještě navíc vlastním gólem. To bylo trošku silné kafe," připomněl Krmaš nepovedený závěr angažmá ve Freiburgu.

"Jsem hrozně rád, že Hradec zájem projevil, já jeho nabídku přijal. Prožili jsme devět deset společných měsíců a sezonu zvládli tak, jak jsme ji zvládli. Dá se říct, že se teď loučím na určitém vrcholu," upozornil rodák z Broumova. "Jsem ale tělesně na hraně a musím přiznat, že jsem i psychicky vyčerpaný. Je nejvhodnější čas kariéru ukončit a mohu odcházet se vtyčenou hlavou," dodal Krmaš.

S kariérou je spokojený, protože předčila i jeho dětské sny. "Když jsem jako kluk hrál v Hradci za mládežnické týmy, tak jsem snil o tom, že bych si někdy chtěl zahrát první ligu. Ten sen jsem několikanásobně překonal a myslím si, že se mi povedla velice slušná kariéra. Zažil jsem i dva sestupy s Hradcem a Freiburgem, ale v drtivé většině převažují krásné vzpomínky," řekl bývalý hráč Teplic či Sparty.

Nemrzí ho, že ani jednou nedostal šanci v národním týmu. "Já jsem byl vždycky dostatečně sebekritický a vím, že jsem nikdy neměl kvalitu, abych mohl reprezentovat. Kdyby ta nabídka přišla, bylo by to něco neskutečného, ale tohohle určitě nelituji," prohlásil Krmaš.

Chce se dál pohybovat ve fotbalovém prostředí, ale zatím neví, v jaké to bude roli. "V první řadě to chci dát zdravotně do pořádku. U fotbalu bych nějakým způsobem chtěl zůstat. Otázka je, kde a v jaké přesné funkci. To ještě úplně nevím, i když nějaké představy v hlavě mám. Brzká budoucnost tento oříšek rozlouskne," dodal Krmaš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články