Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Kolín jde po výhře nad Horními Měcholupy do druhé ligy

Praha – Fotbalisté Kolína porazili v závěrečném 32. kole ČFL sestupující Horní Měcholupy 2:0 a zajistili si tak prvenství v soutěži i postup do druhé ligy. Naopak Měcholupy sestupují do divize. Nejlepším střelcem ČFL se stal osmatřicetiletý autor 23 branek Radim Holub z Chrudimi.

Fotbal
zdroj: Isifa

Kolínské střetnutí sledovalo 780 diváků, na první branku však čekali téměř celý první poločas. Těsně před pauzou otevřel skóre Martin Jelínek a po necelé hodině hry pojistil kolínské vedení i postup do vyšší soutěže Jan Štoček. Hned po zápase tak mohli svěřenci trenéra Radima Nečase otevřít šampaňské.

"Postup do druhé nejvyšší soutěže určitě akceptujeme, musíme jen dodělat nezbytné úpravy na stadionu včetně instalace sedaček. V příštím týdnu k nám přijedou zástupci licenční komise Fotbalové asociace ČR, nicméně vše bychom měli do začátku příštího ročníku stihnout. Nic by nám tudíž nemělo bránit v účasti ve vyšší soutěži," řekl sportovní manažer vítěze ČFL Zbyněk Vokoun.

Do divize mířy Karlovy Vary i Horní Měcholupy

Kolínští fotbalisté si zahrají druhou nejvyšší soutěž po třinácti letech, během nichž okusili dokonce i účast v krajském přeboru.

Jirny porazily Roudnici nad Labem zásluhou jediné branky, jejímž autorem byl deset minut před koncem Radek Bukač z penalty. Ve zbývajícím utkání Zápy porazily Karlovy Vary 3:1. Právě karlovarský celek figuruje mezi kvartetem sestupujících týmů, do divize jej doprovodí Kunice, Horní Měcholupy a Strakonice.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články