Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Karviná má našlápnuto k návratu mezi elitu. Vyškov se posunul na druhé místo

O další krok k návratu mezi elitu se přiblížili fotbalisté Karviné. Slezané v 27. kole druhé ligy vyhráli na půdě pražské Dukly 3:0 a tři duely před závěrem soutěže vedou tabulku o čtyři body před Vyškovem, který slavil triumf 1:0 ve Vlašimi. Nedařilo se naopak Líšni, jež po prohře 1:2 v Prostějově klesla na čtvrtou pozici za Příbram. Varnsdorf na svém hřišti přestřílel Táborsko 5:3, hattrick zaznamenal v celku vítězů Nigerijec Abdullahi Tanko. 

Slavící fotbalisté Karviné
zdroj: FB MFK Karviná

Karviné zařídil hattrickem vítězství Adeleke Akinyemi, který skóroval ve třetím utkání po sobě. Nigerijský útočník otevřel skóre už v páté minutě po chybě domácí obrany a brejku dvou na jednoho. Ve 29. minutě zahrál domácí Zapletal ve vlastním vápně okolo brankové čáry rukou a dostal červenou kartu, gólman Pražanů Rada ale následně zneškodnil Budínskému penaltu.

Akinyemi po změně stran trefil břevno a druhou branku přidal až v 67. minutě po další chybě domácí obrany a samostatném úniku. Za chvíli pak čtyřiadvacetiletý útočník zkompletoval hattrick.

Karviná je tři kola před koncem soutěže po roce blízko návratu mezi elitu. Dukla prohrála i druhý vzájemný zápas v sezoně a z pátého místa tabulky ztrácí na soupeře devět bodů. Přímo do první ligy postoupí jen vítěz soutěže, týmy na druhém a třetím místě čeká baráž.

Na druhé příčce figuruje Vyškov po vítězství ve Vlašimi. O výhře moravského týmu rozhodl v 65. minutě Bayo. Vyškov zvítězil podruhé z posledních tří kol, naopak Vlašim podruhé za sebou utrpěla porážku a v tabulce je osmá.

Přestalo se dařit Líšni, která čtyři kola po sobě nevyhrála. Tentokrát brněnský celek neuspěl v Prostějově, kde všechny tři branky při vítězstvích domácích 2:1 padly v úvodních 28 minutách. Dvakrát skóroval Koudelka. Líšeň je v tabulce čtvrtá, na druhý Vyškov ztrácí dva a na třetí Příbram jeden bod.

Spartu v Třinci po vyloučení domácího Braka poslal tři minuty po pauze do vedení Schánělec, Slezané ale i v deseti nečekaně otočili stav. V 79. minutě srovnal Machuča a za další čtyři minuty se prosadil střídající Slaninka. V páté minutě nastavení zachránil hostům remízu opět Schánělec. Slezané dohrávali v devíti, v závěru byl po druhé žluté kartě vyloučen ještě střídající Samiec.

Pražský klub ztratil body po čtyřech vítězstvích za sebou a v neúplné tabulce je sedmý. Třinečtí mají na předposledním místě stejně bodů jako čtrnáctá Opava.

Fotbalisté B-týmu Slavie deklasovali Jihlavu 7:2 a už nejsou poslední. Čtyřmi góly se blýskl Štěpán Beran. Pražané mají na 14. místě tabulky dvoubodový náskok na sestupové pásmo, v němž jsou Opava s Třincem. Do konce sezony zbývají tři zápasy.

Beran na stadionu Xaverova v Horních Počernicích vstřelil dva góly už v úvodních devíti minutách. Po snížení Fily vrátil slávistům dvoubrankový náskok Kopáček a Beran v poslední minutě první půle zkompletoval hattrick.

Devatenáctiletý záložník krátce po pauze přidal čtvrtou branku a v druholigovém ročníku si polepšil na 10 gólů. O další domácí trefy se postarali Kričfaluši s Pechem, před ním jihlavský debakl zmírnil Křehlík. Vysočina je třináctá.

Rezerva Olomouce doma remizovala s Chrudimí 2:2, zaváhala po třech výhrách a je osmá. Hosté počtvrté za sebou uhráli nerozhodný výsledek a patří jim desátá pozice.

Táborsko poslal do vedení už ve druhé minutě Dordič, ale Tanko rychle otočil skóre dvěma góly. Sojka s Machem po změně stran zařídili hostům náskok 3:2, ale závěr dramatické přestřelky patřil Varnsdorfu. O jeho branky se v poslední dvacetiminutovce postarali Osmančík, Ondráček a znovu Tanko, se 14 trefami nejlepší střelec týmu v sezoně. Severočeši si polepšili na pátou příčku, hosté jsou jedenáctí.

27. kolo druhé ligy:

Dukla Praha – Karviná 0:3 (0:1)

Branky: 5., 67. a 73. Akinyemi. Rozhodčí: Berka - Vlček, Arnošt. ŽK: Piroch. ČK: 29. Zapletal (oba Dukla). Diváci: 1265.

Třinec – Sparta Praha B 2:2 (0:0)

Branky: 79. Machuča, 83. Slaninka - 48. a 90.+5 Schánělec. Rozhodčí: Adámková - Pochylý, Pospíšil. ŽK: Jursa, Gembický, Samiec, Szewieczek, Slaninka, West (trenér), Buzek (kondiční trenér) - Váňa. ČK: 42. Brak, 90.+5 Samiec (oba Třinec). Diváci: 467.

Prostějov – Líšeň 2:1 (2:1)

Branky: 4. a 28. Koudelka - 9. Machalík. Rozhodčí: Batík - Horák, Dohnálek. ŽK: Elbel, Gabriš, Koudelka - Otrísal. Diváci: 620.

Vlašim – Vyškov 0:1 (0:0)

Branka: 65. Bayo. Rozhodčí: Rouček - Dobrovolný, Leška. ŽK: Horský, Musil - Mafwenta, Alegue, Vintr. Diváci: 265

Slavia Praha B - Vysočina Jihlava 7:2 (4:1)

Branky: 5., 9., 45. a 47. Beran, 42. Kopáček, 62. Kričfaluši, 78. Pech - 23. Fila, 70. Křehlík. Rozhodčí: Všetečka - Matoušek, Kotalík. ŽK: Vedral, Piško (oba Jihlava). Diváci: 412.

Sigma Olomouc B - Chrudim 2:2 (2:1)

Branky: 4. Bednár, 27. Slaměna - 8. Juliš, 60. Halász. Rozhodčí: Zaoral - Dresler, Mikeska. ŽK: Látal, Kesner (oba Chrudim). Diváci: 216.

Varnsdorf - Táborsko 5:3 (2:1)

Branky: 10., 19. a 85. Tanko, 70. Osmančík, 73. Ondráček - 2. Dordič, 51. Sojka, 66. Mach. Rozhodčí: Vokoun - Mokrusch, Černoevič. ŽK: Schön, Bláha - Sojka. Diváci: 500.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články