Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Kanonáda s Prostějovem vrátila Karvinou do čela, Sparta odstřihla Varnsdorf od barážových příček

Fotbalisté Karviné doma jasně přehráli Prostějov 5:0 a vrátili se do čela druholigové tabulky. Dukla naopak klopýtla proti oslabenému Táborsku, kterému podlehla 1:2. Šanci bodově se dotáhnout na třetí Žižkov promarnil Varnsdorf, Severočeši podlehli na Žižkově sparťanskému béčku 0:2.

Radost fotbalistů Karviné
zdroj: mfkkarvina.cz

Karvinou poslal do vedení už v první minutě Nigerijec Akinyemi a za půl hodiny zvýšil Málek. Domácí favorité dominovali také po změně stran.

Ve 47. a 55. minutě se dvakrát prosadil Boháč, debakl hostů poté dokonal Bosňan Memič. Slezský tým vyhrál po dvou kolech. Prostějov venku nebodoval potřetí za sebou a je třináctý.

V Táboře otevřel skóre ve 42. minutě hostující Matějka 14. gólem v sezoně. V čele tabulky střelců ztrácí jeden zásah na vedoucího Suchana z Vlašimi.

Domácí srovnali krátce po pauze díky Šašinkovi. Dukla následně nevyužila dvacetiminutovou přesilovku po vyloučení Kopřivy a v nastavení inkasovala po trefě střídajícího Kronuse.

Táborsko si po třetím vítězství za sebou polepšilo na deváté místo. Dukla ztrácí šest bodů na vedoucí Karvinou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta B – Varnsdorf

Sparta opět nastoupila se stoperem Čelůstkou. Vítězný gól vstřelil před koncem prvního poločasu Schánělec, pojistku přidal po změně stran senegalský záložník Cissé, který byl potom v 77. minutě po druhé žluté kartě vyloučen.

Rezerva Sparty vyhrála čtvrtý zápas za sebou a na Varnsdorf ztrácí ze sedmé pozice už jen dva body. Severočeši z posledních tří zápasů vytěžili jen bod.

Výsledky 26. kola druhé fotbalové ligy:

Karviná  Prostějov 5:0 (2:0)

Branky: 47. a 55. Boháč, 1. Akinyemi, 31. Málek, 68. Memič. Rozhodčí: Klíma - Šimáček, Cichra. ŽK: Mikuš, Krčík - Moučka, Elbel. Diváci: 1251.

Táborsko  Dukla Praha 2:1 (0:1)

Branky: 54. Šašinka, 90.+3 Kronus - 42. Matějka. Rozhodčí: Křepský - Antoníček, Lakomý. ŽK: Kopřiva, Nádvorník (trenér), Plachý, Pastornický - Rada (trenér). ČK: 73. Kopřiva. Diváci: 1167.

Sparta Praha B  Varnsdorf 2:0 (1:0)

Branky: 41. Schánělec, 70. Cissé. Rozhodčí: Kotala - Mikeska, Bureš. ŽK: Cissé, Kamenovič - Švanda, Kouřil, Penc. ČK: 77. Cissé. Diváci: 512.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články