Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Jihomoravské derby skončilo nerozhodně. Vyškovu se zkomplikovala cesta mezi elitu

Jihomoravské derby mezi Vyškovem a brněnskou Zbrojovkou skončilo remízou. Stav otevřel v 71. minutě Issa Fomba, brněnští ale záhy dokázali po trefě Denise Alijagiče v 78. minutě vyrovnat. Vyškovu se tak výsledkem vzdálila možnost přímého postupu mezi elitu, neboť vedoucí Dukla má zápas k dobru. Táborsko s Příbramí pouze remizovalo.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól Fomby na 1:0 (71. min)

Vyškov ve svém azylu v Drnovicích vedl od 71. minuty, kdy se po chybě hostujícího zadáka prosadil Fomba. Domácí ale na třetí výhru 1:0 po sobě nedosáhli, hned za dalších sedm minut totiž srovnal důrazný Alijagič. Zbrojovka coby největší předsezonní adept na postup mezi elitu ztrácí v neúplné tabulce sedm bodů na třetí příčku, která jako poslední znamená účast v baráži.

Táborsko i v Příbrami potvrdilo, že se mu nedaří vítězit na stadionech soupeřů. Jihočeský celek venku v druhé lize nevyhrál už pošesté za sebou a z třetího místa ztrácí čtyři body na Vyškov. Táborsko vedlo U Litavky už od šesté minuty po dorážce Nováka, ale zanedlouho srovnal Novotný. Příbramští potřetí za sebou nezvítězili a i vinou odečtu dvou bodů jsou až desátí.

Na Táborsko se ze čtvrtého místa bodově dotáhla olomoucká rezerva. Sigma v Brně v Líšni brzy prohrávala, ale po změně stran jí nahrálo vyloučení Poláška po dvou žlutých kartách v krátkém sledu. Přesilovku zužitkovali v závěrečné čtvrthodině k obratu chvíli po příchodu na trávník střídající Hadaš a posila z ligového A-týmu Fortelný. Olomoucké "béčko" vyhrálo počtvrté za sebou, do nejvyšší soutěže ale postoupit nemůže. Líšeň je šestá.

Fotbalová FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA – 24. kolo:

Vyškov – Brno 1:1 (0:0)
Branky: 71. Fomba – 78. Alijagič. Rozhodčí: Hocek – Žurovec, Bureš. ŽK: Lahodný, Delferriere – Gyamfi, Koželuh. Diváci: 1518.

Příbram - Táborsko 1:1 (1:1)
Branky:
21. Novotný - 6. Novák. Rozhodčí: Opočenský - Kubr, Šafránková. ŽK: Hošek - Novák, Bláha, Svatek, Kopáček. Diváci: 576.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články