Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Jihlava se vítězně rozloučila s koučem a drží krok s vedoucími Budějovicemi

Fotbalisté Českých Budějovic opět vedou druhou ligu, když dokázali zvítězit na stadionu ambiciozního Varnsdorfu 1:0. Předstihli tak o skóre druhou Jihlavu, která porazila doma Ústí nad Labem 4:1 a vítězně se rozloučila s trenérem Martinem Svědíkem, jenž převezme Slovácko. Třetí je Hradec Králové, který si stejným skóre poradil s Pardubicemi. Zbrojovka Brno se mohla dotáhnout na čelo tabulky, ovšem od 30. minuty hrála o deseti a v Třinci padla 1:2, prohrála poprvé po osmi zápasech. Útočník Znojma Jakub Teplý utnul čtyřmi brankami v síti soupeře sérii čtyř porážek svého týmu. Výrazně se zasloužil o drtivé vítězství Jihomoravanů 6:0 na hřišti Vítkovic.

Lukáš Zoubele se raduje z branky
zdroj: twitter.com/fcvysocina

Varnsdorf má se sedmi inkasovanými góly nejlepší obranu druhé ligy a také proti Českým Budějovicím dlouho odolával i díky brankáři Porcalovi. Po hodině hry už ale Jihočeši udeřili po standardní situaci. Do centru Kladrubského se položil Havel a akrobatickou střelou duel rozhodl. Varnsdorf se snažil o vyrovnání, ale potvrdil, že vedle nejlepší obrany má i nejhorší útok spolu s Prostějovem.

Východočeské derby mělo hodně hektický začátek. Už v páté minutě úspěšně dorážel domácí Durděvič, záhy sice vyrovnal Fousek, ale za další tři minuty vrátil Hradci vedení lobem opět Durděvič. Ještě do poločasu domácí tým přidal další dvě branky. Patičkou se prosadil Pokorný a dorážkou Da Silva. Hradec pak několikrát podržel brankář Ottmar. Ve druhé půli mohli domácí hráči vedení ještě zvýšit, ale Vlkanova poslal penaltu jen do břevna.

O výhře Vlašimi rozhodl dvěma góly Hadaščok, který je s osmi trefami třetím nejlepším střelcem soutěže. Nejprve proměnil penaltu po faulu na Daa, a když hosté vyrovnali zásluhou Musy, vzal si Hadaščok poslední slovo a pět minut před koncem zařídil pro Vlašim tři body.

Třinec využil přesilovku

Třinec dostal výhodu početní převahy už po půlhodině hry, když během jedenácti minut dostal dvě žluté karty Bariš a byl vyloučen. Brno se i v oslabení ujalo po přestávce vedení zásluhou Sukupa, ale chvíli nato vyrovnal Šumbera. O výhře domácích rozhodl v 77. minutě Dedič.

Třinec díky vítězství odskočil sestupovému pásmu na rozdíl čtyř bodů, Brno naopak promarnilo možnost dotáhnout se na třetí Hradec Králové a čtvrtý Varnsdorf. Oba soupeři navíc v neděli mohou odstup ještě navýšit. Na první Jihlavu už Zbrojovka ztrácí devět bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Jihlava trenérovi Svědíkovi na rozloučenou připravila výhru

Jihlava si doma lehce poradila s Ústím nad Labem

Jihlavě zařídil dvoubrankové vedení Zoubele, jenž se trefil ve 40. a 42. minutě. Tlustý přidal třetí domácí gól v 58. minutě a chvíli poté snížil Šup. Poslední slovo měl jihlavský kapitán Vaculík, jenž v 88. minutě proměnil penaltu.

Vysočina vede neúplnou tabulku o tři body před Českými Budějovicemi, ale Dynamo má k dobru nedělní duel ve Varnsdorfu. Ústí nad Labem nebodovalo potřetí za sebou.

Teplý, který před zápasem dal v druholigovém ročníku jen dvě branky, otevřel skóre ve 32. minutě, o chvíli později zvýšil na 2:0 a těsně před pauzou pětadvacetiletý hráč dovršil hattrick. Krátce předtím byl domácí záložník Holiš vyloučen po druhé žluté kartě.

Znojemští pokračovali ve střeleckém představení i po změně stran a v 57. minutě se Teplý prosadil počtvrté. Jednoznačný triumf hostů ještě zvýraznili Štrombach a v závěru Avdič. Vítkovice doma po předchozích šesti výhrách ztratily první body v sezoně.

15. kolo druhé fotbalové ligy

Třinec - Brno 2:1 (0:0)

Branky: 63. Šumbera, 77. Dedič - 54. Sukup. Rozhodčí: Severýn - Fišer, Poživil. ŽK: Ilko, Dedič - Bariš, Kryštůfek, Magera. ČK: 30. Bariš. Diváci: 956.

MFK Vítkovice - 1. SC Znojmo 0:6 (0:3)

Branky: 32., 38., 44. a 57. Teplý, 64. Štrombach, 82. Avdič. Rozhodčí: Slabý - Pochylý, Batík. ŽK: Holiš, Cverna, Pašek - Dramé. ČK: 43. Holiš. Diváci: 578.

Vysočina Jihlava - FK Ústí nad Labem 4:1 (2:0)

Branky: 40. a 42. Zoubele, 58. Tlustý, 88. Vaculík z pen. - 63. Šup. Rozhodčí: Váňa - Arnošt, Boček. ŽK: Šlein, Štěpánek - Dvořák. Diváci: 1139.

Sokolov - Táborsko 0:2 (0:0)

Branky: 67. Pilík, 72. Pfeifer. Rozhodčí: Vojkovský - Vlasjuk, Antoníček. ŽK: Mejdr, O. Ševčík - Kučera, Ndiaye, Hasil. Diváci: 590.

Chrudim - Prostějov 4:0 (3:0)

Branky: 45. a 50. Vašulín, 22. vlastní Biolek, 37. Rybička. Rozhodčí: Klíma - Vitner, Vaňkát. ŽK: Rybička, Vodrážka - Kroupa, Shuster, Sus. ČK: 90.+1 Drahoš (Chrudim). Diváci: 810.

Varnsdorf - České Budějovice 0:1 (0:0)

Branka: 60. Havel. Rozhodčí: Matějček - Pospíšil, Flimmel. ŽK: Rudnytskyy, Barac - Kladrubský. Diváci: 749.

Vlašim - Viktoria Žižkov 2:1 (1:0)

Branky: 14. z pen. a 85. Hadaščok - 50. Musa. Rozhodčí: Franěk - Kubr, Myška. ŽK: Skopec - Halgoš, Urbanec, Dočekal. Diváci: 532.

Hradec Králové - Pardubice 4:1 (4:1)

Branky: 6. a 12. Durdevič, 21. Pokorný, 35. Da Silva - 8. Fousek. Rozhodčí: Houdek - Moláček, Leška. ŽK: Urma, Pokorný, Durdevič - Černý, Sokol. Diváci: 1950.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články