Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

"Hradecké" derby na Strahově skončilo remízou, Olympia nahání druholigovou elitu

Olympia Praha, nováček Fotbalové národní ligy, pokračuje v nečekaném tažení ve vyšší soutěži. Posedmé za sebou nenašla přemožitele a na vedoucí duo Opava - České Budějovice ztrácí z pátého místa pouze dva body. V prestižní dohrávce 10. kola vedla nad Hradcem Králové po gólu řeckého útočníka Katidise z 61. minuty, ale remízu 1:1 určil o osm minut později z pokutového kopu Pázler. 

Jan Pázler (uprostřed) se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Olympia sídlila ještě v loňské sezoně v Hradci Králové, což bylo od úvodních minut "derby" znát i na stadionu Evžena Rošického. Vzhledem k enormnímu důrazu musel hlavní rozhodčí Severýn udělit hned 9 žlutých karet.  

První gól vidělo 350 fanoušků až ve druhém poločase. V 61. minutě se prosadil domácí Georgios Katidis, který prokázal střelecký instinkt po rohovém kopu a zaznamenal třetí podzimní gól.

Hosté měli několik velmi slibných příležitostí, ale nakonec se prosadili až z penalty, jež byla nařízena za ruku jednoho z hráčů Olympie. Odpovědnost vzal na sebe nejlepší kanonýr soutěže Jan Pázler a stanovil konečný výsledek.   

10. kolo druhé fotbalové ligy:

Olympia Praha - Hradec Králové 1:1 (0:0)
Branky: 61. Katidis - 69. Pázler z pen. Rozhodčí: Severýn - Kříž, Hock. ŽK: Vopat, Frizoni, Rothe, Žežulka, Liener, Katidis - Schwarz, Šípek, Vlkanova. Diváci: 350.

Olympia: Soukup - Opluštil, Liener, Verner, Rothe - Jukl, Frizoni (76. Dordevič), Žežulka, Vopat (87. Bareš) - Katidis, Ruml (90.+2 Kuťák). Trenér: Sazima.
Hradec Králové: Ottmar - Pajer, Bederka, Nosek, Knejzlík - Martan, Vlkanova (82. Miker), Schwarz, M. Černý, Shejbal - Šípek (68. Pázler). Trenér: Havlíček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články