Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Hradec zdolal Opavu, uspělo i Ústí a Znojmo

Hradec Králové – Na prvním místě druhé ligy nadále zůstává Hradec Králové. Votroci si svoje vedení upevnili výhrou 1:0 nad Opavou, jež pro ně byla čtvrtou v řadě. Uspěl i Sokolov, který zdolal 2:1 Třinec. Tři body po triumfu 1:0 nad Vyšehradem zaznamenalo i Ústí nad Labem. Znojmo porazilo Varnsdorf 6:0 a zůstává v tabulce druhé.

Tomáš Holeš z Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

Hradec se musel obejít bez kapitána Pavla Krmaše, který si odpykával trest za žluté karty. Duel ale hradečtí zahájili výborně, když hned z první akce skórovali. Daniel Trubač posunul míč na Adama Vlkanovu na pravou stranu pokutového území, a i když si brankář Petr Vašek na jeho střelu sáhl, gólu zabránit nedokázal.

Žádná z dalších šancí na obou stranách už v brance neskončila. V nastavení tak do statistik přibyla jen červená karta, kterou dostal hostující gólman Vašek. Podle zápisu o utkání byla za vulgarity.

Ústí rozhodlo zápas už v závěru první půle. V 39. minutě se zdálky trefil Miskovič, v nastaveném čase poslal Procházka skluzem do sítě Veverkovu přihrávku. Po změně stran přidal třetí branku zblízka Smola a čtvrtou Zeman. Závěrečnou čtvrthodinu odehráli hosté bez vyloučeného Soldáta, přesto dokázali v oslabení skórovat. V poslední minutě snížil z přímého kopu Volešák.

Znojmo deklasovalo Varnsdorf

Znojmo začalo lépe a v 18. minutě šlo do vedení zásluhou Oklešťka. Varnsdorfu po půlhodině hry situaci ještě víc zkomplikoval Zbrožek, který byl vyloučen po dvou žlutých kartách. Hosté museli v první půli dvakrát nuceně střídat a jejich útočník Ledecký těsně před pauzou neproměnil penaltu.

Po změně stran ale už Znojmo v početní výhodě dominovalo a domácím nasázelo dalších pět gólů. Postupně brankáře Porcala překonali Žondra, Pokorný, Šamánek, Helísek a Stáňa. Jihomoravský tým vyhrál třetí z posledních čtyř zápasů ve Fotbalové národní lize.

24. kolo druhé fotbalové ligy:

Hradec Králové - Opava 1:0 (1:0)

Branka: 4. Vlkanova. Rozhodčí: Příhoda - Fišer, Myška. ŽK: Chleboun, Vlkanova - Jursa. ČK: 90.+1 Vašek (Opava). Diváci: 1023.

Sokolov - Třinec 2:1 (1:0)

Branky: 41. Urma, 77. Vrtělka z pen. - 52. Bedecs. Rozhodčí: Lerch - Melichar, Koval. ŽK: Kopečný (Sokolov). Diváci: 620.

Pardubice - Frýdek-Místek 1:0 (0:0)

Branka: 54. Řezníček. Rozhodčí: Adámková - Antoníček, Černý. ŽK: Řezníček, Kim Te-won - Krčula, Klabník, Literák. Diváci: 597.

Táborsko - Vlašim 0:1 (0:1)

Branka: 20. Tarczal. Rozhodčí: Marek - Pilný, Arnošt. ŽK: Sladký, Džafič - Pimpara, Hadaščok, Kulhánek. Diváci: 513.

Ústí nad Labem - Vyšehrad 4:1 (2:0)

Branky: 39. Miskovič, 45.+1 Procházka, 60. Smola, 74. Zeman - 90. Volešák. Rozhodčí: Váňa - Kubr, Kotalík. ŽK: Peterka, Veverka - Mareš, Soldát, Madej. ČK: 75. Soldát (Vyšehrad). Diváci: 657.

FK Varnsdorf - 1. SC Znojmo 0:6 (0:1)

Branky: 18. Okleštěk, 56. Žondra, 65. Pokorný, 81. Šamánek, 84. Helísek, 85. Stáňa. Rozhodčí: Paták - Hrabovský, Kožár. ŽK: Zbrožek, Neuberg - Weber, Okleštěk, Ledecký. ČK: 30. Zbrožek. Diváci: 623.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy