Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hradec začal opět s tréninkem. Hráči hrají nohejbal a měří si teplotu, trenér kouká z tribuny

Zmírnění vládních opatření kvůli pandemii koronaviru vrátilo alespoň částečně do společného trénování s míčem fotbalisty druholigového Hradce Králové. Na Malšovickém stadionu například hrají nohejbal ve dvojicích, zatímco trenér Zdenko Frťala sleduje přípravu z tribuny.

Radost fotbalistů Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Sportovní ředitel Jiří Sabou zdůraznil, že klub stále dodržuje platná omezení a postup konzultoval i s krajskou hygienickou stanicí. "Řídíme se tím, že zdraví je na prvním místě, tak děláme všechno pro to, abychom ho chránili," uvedl Sabou na klubovém webu.

"Trénujeme ve velmi omezeném režimu: tým jsme rozdělili, tréninky probíhají od rána do odpoledne a na hřišti se pohybují vždy jen tři dvojice hráčů. Cvičení jsou uzpůsobena tak, aby vůbec nepřišli do kontaktu a byli od sebe vždy aspoň dva metry," řekl Sabou.

Hráči si navíc vždy ráno povinně měří teplotu, na stadionu se ani nepřevlékají a sprchují se až doma. "K dispozici jsou dezinfekční prostředky, mezi tréninky dezinfikujeme všechny sportovní pomůcky i míče," řekl Sabou. "Kdyby měl hráč jakoukoli pochybnost o svém zdravotním stavu, zůstal by doma a okamžitě se hlásil klubovému lékaři," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články