Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hradec v závěru otočil v Blansku a dál vládne druhé lize s pětibodovým náskokem

Kolotoč zápasů se ve druhé nejvyšší fotbalové soutěži roztočil po koronavirové pauze naplno. Po víkendovém 8. kole odstartovalo 9. kolo v Blansku, kde vyhrál vedoucí Hradec Králové 2:1, přestože ještě v 81. minutě prohrával. Na gól domácího Harise Harby totiž zareagovali Filip Novotný s Erikem Prekopem. Uspěli také nejbližší konkurenti "Votroků", Žižkov a Líšeň. Pražané loupili ve Varnsdorfu (3:1), Brňané přestříleli Vyšehrad 4:2.

Radost fotbalistů Hradce Králové
zdroj: ČT4 autor: David Taneček

Hradec Králové prohrával po hrubé minele obránce Krále, kterou krátce po změně stran potrestal jeho někdejší hráč Harba.

Drtivý tlak v závěru zápasu mu však přinesl kýžené ovoce. V 82. minutě zužitkoval Dvořákovu nabídku pohotový Novotný, který z pěti metrů překonal brankáře Halousku, a pět minut poté rozhodl o zisku plného počtu bodů utěšenou ranou z přímého kopu Prekop.

"Je škoda, že jsme nepřidali druhý gól. Hradec nás na konci zatlačil a bohužel zvítězil, i když to bylo asi zaslouženě. Moc jsme se stáhli dozadu a čekali jsme, s čím přijdou. Jako nováček se ale nemáme za co stydět," hodnotil domácí Harba.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Blansko - Hradec Králové

Žižkov zvítězil ve Varnsdorfu a všechny tři góly vstřelil v úvodní půlhodině. K druhému skalpu soupeře dovedl Viktorii po pátečním příchodu do klubu trenér David Vavruška. Líšeň zdolala Vyšehrad, i když prohrávala ještě v 79. minutě 1:2. Poté však dvakrát z penalty skóroval Málek a v nastavení se trefil ještě Rolinek.

Na čtvrté místo se dostali fotbalisté Ústí nad Labem, kteří vyhráli 1:0 v Prostějově a přeskočili svého soupeře v tabulce. Už pátý zápas bez vítězství naopak zaznamenala pražská Dukla, jež podlehla 0:2 Chrudimi a v tabulce se propadla na deváté místo.

Po třech předchozích duelech zabrala Jihlava, která vyhrála 1:0 ve Vlašimi. Mimo sestupové pásmo se posunul Třinec, jemuž se začalo dařit po nedávném příchodu kouče Františka Straky a po vítězství 2:0 nad Táborskem zaznamenal třetí vítězství v řadě. Jihočeši naopak klesli na třináctou příčku.

9. kolo druhé fotbalové ligy:

Blansko - Hradec Králové 1:2 (0:0)
Branky:
50. Harba - 82. Novotný, 87. Prekop. Rozhodčí: Marek - Mojžíš, Mikeska. ŽK: Kopičár, Harba, Šašinka - Urma, Prekop. 

Varnsdorf - Viktoria Žižkov 1:3 (0:3)
Branky:
69. Rudnytskyy - 8. Skopec, 11. Sixta, 26. Diviš. Rozhodčí: Hocek - Poživil, Váňa. ŽK: Kocourek, Bláha - Urbanec. 

Prostějov - Ústí nad Labem 0:1 (0:0)
Branka:
60. Bílek z pen. Rozhodčí: Černý - Dohnálek, Slavíček. ŽK: Bialek - Bílek, Bazal, Čičovský. 

Třinec - Táborsko 2:0 (0:0)
Branky:
87. Habusta, 88. Stáňa. Rozhodčí: Dubravský - Dresler, Podaný. ŽK: Attah, Hýbl, Ciencala, Habusta - Navrátil, Havrda.

Dukla Praha - Chrudim 0:2 (0:1)
Branky:
25. Kesner, 66. Mužík z pen. Rozhodčí: Dorušák - Vejtasa, Vodrážka. ŽK: Kozel, Rada - Verner, Havlena. 

Líšeň - Vyšehrad 4:2 (0:1)
Branky
: 79. a 84. obě z pen. Málek, 62. Ševčík, 90.+2 Rolinek - 5. a 68. Králíček. Rozhodčí: Petřík - Dobrovolný, Batík. ŽK: Machálek - Alexandr, Kubala, Laňka, Černý, Drobílek, Dočekal. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články