Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Hradec se vyhoupl do čela, Žižkov přidal další výhru

Praha –  V pondělní dohrávce 16. kola dokázal Hradec Králové porazit Karvinou, dostal se tak do čela soutěže a přezimuje na prvním místě s jednobodovým náskokem na Táborsko. Už v neděli korunovali žižkovští fotbalisté skvělou jízdu druhou polovinou podzimní části sezony další výhrou. Ve vypjatém zápase porazili favorizované České Budějovice 1:0. Zlín zabral a po dlouhých šesti kolech konečně dokázal bodovat. A nejen to, na hřišti třetího Ústí nad Labem zvítězili 2:0. Severočeši tak přišli o šanci dostat se do čela tabulky.


Je nám líto, video expirovalo.
FC Hradec Králové - MFK OKD Karviná

Skóre utkání mezi Hradcem a Karvinou otevřel Adrian Rolko, který si naběhl za karvinskou obranu a hlavou překonal gólmana Branislava Pindrocha ve 23. minutě. Pak převzali iniciativu hosté, jenže druhou ránu jim zasadil po hodině hry Jan Shejbal, který poslal do sítě centr Jiřího Poděbradského. Shejbal však zápas s poraněným kolenem nedohrál.

Karviné vykřesal naději v 76. minutě Matěj Fiala, závěrečný tlak už jí ale vyrovnání nepřinesl. "Prvních 25 minut jsme hráli velice dobře, ale po vstřeleném gólu jsme přestali být aktivní. Pak jsme aktivitu zvýšili, ale závěr už byl boj, nepodrželi jsme míč a stálo při nás štěstí," řekl hradecký trenér Luboš Prokopec. 

Souboj Viktorky s Budějovicemi opepřili fanoušci

Bojovný dopolední zápas soupeřů, kteří ještě před dvěma lety sváděli své souboje v první lize, rozhodl ve prospěch Žižkova po půlhodině proměněnou penaltou Podrazký. Zápas po hodině hry narušili dva fanoušci ze sektoru hostů, kteří vběhli na trávník se světlicí. Pořadatelé příliš nezvládli situaci a chuligáni se dostali až k domácím příznivcům. Jeden z hostujících fanoušků stihl utéct zpět k sektoru hostů, který nedlouho poté obsadil kordon policistů, jenž odvedl výtržníky.

Před fanoušky hostů se mohl v 79. minutě prosadit z pokutového kopu Jarolím, domácí brankář Boháč však jeho pokus i následné dvě dorážky zlikvidoval. V závěru utkání ještě obdržel červenou kartu stoper hostů Deli a domácí neproměnili své stoprocentní šance, Žižkov však vítězství dokázal udržet a zvítězil nejtěsnějším rozdílem 1:0. Viktoria si připsala třetí domácí výhru po sobě a posunula se na sedmé místo tabulky Fotbalové národní ligy. Jihočeši prohráli poprvé po šesti zápasech a zůstali pátí s tříbodovým náskokem před Žižkovem.

Zlín měl momentálně nejhorší formu ze všech týmů druhé nejvyšší soutěže. V posledních šesti zápasech nezískal ani bod a vstřelil jediný gól. O to překvapivější jeho výhra v Ústí je. Domácí přitom byli aktivnější, ale potýkali se s přesností v koncovce. Naopak už ve 13. minutě využil zaváhání domácí obrany Malcharek a zkušeně přehodil brankáře Nováka. A za dalších osm minut se k odraženému míči ve vápně Ústí dostal jako první Železník a zvýšil.

Ústí se pak snažilo srovnat, Zlín přestřílelo 19:9, ale do branky míč nedostalo. Střelecky se nedařilo ani aktérům utkání mezi Sokolovem a Třincem, které skončilo bez branek. Oba celky přitom měly velké množství šancí a trefily i břevna. Za domácí se to povedlo Šamánkovi a za Třinec Rekišovi, který byl nejnebezpečnějším hráčem hostů. V závěru pak mohl rozhodnout střídající Joukl, ale brankář Sokolova Krbeček ho skvěle vychytal. Třinec čeká na výhru už šest zápasů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání ze zápasu Varnsdorf - Táborsko

Bohemians ve Vlašimi dosáhli na první venkovní výhru v sezoně. Zasloužil se o to Volek, který čtvrt hodiny před koncem využil chybu v domácí obraně a z hranice penalty nedal šanci brankáři Švengerovi. Hosté přistoupili k důležitému utkání s velkým nasazením a hned sedm jejich hráčů vyfasovalo žlutou kartu. Pro Vlašim je to devátá ztráta z posledních deseti zápasů a na předposlední Bohemians už má náskok jediného bodu.

Frýdek-Místek se po vynikajícím vstupu do sezony nadále trápí a z posledních 11 zápasů vyhrál jediný. Tentokrát měl blízko ke třem bodům v souboji s Pardubicemi, když dlouho vedl díky osmému gólu Hynka Prokeše v sezoně. Ale hosté tři minuty před koncem vyrovnali zásluhou Jeřábka.

16. kolo druhé fotbalové ligy:

Hradec Králové - Karviná 2:1 (1:0)
Branky: 23. Rolko, 66. Shejbal - 76. Fiala. Rozhodčí: Marek - Peřina, Antoníček. ŽK: Shejbal - Gonda. Diváci: 1 066.

Frýdek-Místek - Pardubice 1:1 (1:0)
Branky: 38. H. Prokeš - 87. Jeřábek. Rozhodčí: Pechanec - Fišer, Černý. ŽK: Mozol, Soukup, Vašenda - Norek. Diváci: 2 192. 
     
Vlašim - Bohemians Praha 0:1 (0:0)
Branka: 76. Volek. Rozhodčí: Orel - Mokrusch, Arnošt. ŽK: Sus, Ujec - Vlkanova, Laštovka, Halama, Ibragimov, Faltus, Hájek, Kuzmanovič. Diváci: 403. 

Sokolov - Třinec 0:0
Rozhodčí: O. Lerch - Kříž, Kubr. ŽK: Čada - Čelůstka. Diváci: 533. 

Ústí nad Labem - Zlín 0:2 (0:2)
Branky: 13. Malcharek, 21. Železník. Rozhodčí: Nenadál - Vysloužil, Machálek. ŽK: Martykán, Zukič, Dvořák - Malcharek, Hájek, Hruška. Diváci: 797.

Žižkov - České Budějovice 1:0 (1:0)
Branka: 30. Podrazký z pen. Rozhodčí: Bílek - Hock, Zeman. ŽK: Folprecht, Bartošák, Bodeček - Benát, Kalod, Poliaček, Hanzlík, Deli, Hašek. ČK: 87. Deli. Diváci: 1 214.

FK Varnsdorf - MAS Táborsko 2:2 (2:2)
Branky: 10. Breite, 18. Kotiš - 22. Vukadinovič, 33. Kočí. Rozhodčí: Adámková - J. Paták, Plesar. ŽK: Zieris, Breite - Vukadinovič, Šiml, Sladký. Diváci: 771.

Baník Most - Loko Vltavín 4:1 (1:1)
Branky: 4. a 54. z pen. Jan Procházka, 62. Šlapák, 72. Jiří Procházka - 35. Očovan. Rozhodčí: Kalenda - Kotalík, Ratajová. ŽK: Kotlan - Láncz, Očovan. ČK: 50. Očovan, 67. Krimlák (oba Vltavín). Diváci: 583.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články