Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hradec poprvé ztratil remízou s Vyšehradem, Žižkov a Líšeň mu dýchají na záda

I po pátém kole druhé ligy zůstávají hned dva týmy bez porážky  Hradec Králové a Líšeň. Tabulku vedou Východočeši, kteří ztratili první body v sezoně po nečekané remíze 0:0 s Vyšehradem. Dva body za lídrem jsou Brňané, kteří doma zvítězili 1:0 nad Vlašimí. Ještě o bod lépe je na tom ale Žižkov, který je druhý po výhře 1:2 v Blansku.

Radost fotbalistů Líšně
zdroj: FB SK Líšeň

Vyšehrad nehrál soutěžní utkání od 30. srpna, protože se v jeho kádru už podruhé rozšířil koronavirus. Pražský celek oba dosud odehrané zápasy v druholigové sezoně prohrál shodně 0:3, Hradci však navzdory papírovým předpokladům nečekaně vzdoroval. V druhé půli se sice dostal pod obrovský tlak, ale všechny domácí šance přežil. Jednou hostům pomohla branková konstrukce.

Líšni dokonale vyšel úvod a už ve druhé minutě otevřel skóre Málek. Hosté sahali po vyrovnání, ale Brňany podržel brankář Veselý. Vlašim hrála teprve třetí utkání v sezoně kvůli výskytu koronaviru v klubu, k dobru má ještě odložené duely s Prostějovem a Třincem. Středočeši dosud získali tři body.

Žižkov se dostal do vedení ve 20. minutě poté, co si po Sixtově prodloužení srazil míč do vlastní branky Šašinka. Pojistku přidal v 55. minutě Diviš a hned za dvě minuty byl k údivu domácích vyloučen obránce Blanska Buchta. Nováček druhé ligy i v deseti snížil, když se v 74. minutě z otočky prosadil Žák, ale srovnat už nedokázal.

Třinec doma s Jihlavou utrpěl debakl 0:5 a po čtyřech odehraných zápasech je bez bodu poslední. Vysočina vyhrála úvodní poločas 4:0 a po změně stran přidala další gól. Dvakrát se prosadil Vedral, další branky hostů přidali Smejkal, Štefánek a Tureček. Vysočina zvítězila podruhé za sebou.

Premiérový bod v sezoně vybojoval nováček Táborsko, který v Prostějově zachránil remízu 1:1 díky Kučerově penaltě z 82. minuty. Domácím zajistil vedení už ve druhé minutě Bala. Oba týmy dohrávaly v devíti. Nejprve v 66. minutě za potyčku dostali červenou kartu Šmehyl s hostujícím Musiolem, v závěru byli po druhé žluté kartě vyloučeni i prostějovský Spáčil a střídající Tolno.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Ústí nad Labem - Chrudim

Ústí nad Labem doma neudrželo s Chrudimí náskok a remizovalo 1:1. Ve 37. minutě se jako první prosadil Čičovský, po hodině hry odpověděl Mužík. Domácí už ze závěrečného tlaku nic nevytěžili. Chrudim získala bod po předchozích dvou porážkách, naopak Ústí ztratilo po dvou výhrách za sebou.

5. kolo druhé fotbalové ligy:

Líšeň - Vlašim 1:0 (1:0)

Branka: 2. Málek. Rozhodčí: Lerch - Vlasjuk, Dobrovolný. ŽK: Jeřábek, Janda - Broukal. Diváci: 1120 (limit 2000 diváků na stadionu).

Hradec Králové - Vyšehrad 0:0

Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Lakomý. ŽK: Leibl - Alexandr, Galuška, Nitrianský, Kubala, Pouček. Diváci: 750 (limit 2000 diváků na stadionu).

Třinec - Jihlava 0:5 (0:4)

Branky: 23. a 37. Vedral, 8. Smejkal, 18. Štefánek, 77. Tureček. Rozhodčí: Dorušák - Dresler, Vodrážka. ŽK: Habusta, Foltyn - Vedral. Diváci: 228 (limit 2000 diváků na stadionu).

Prostějov - Táborsko 1:1 (1:0)

Branky: 4. Bala - 82. Kučera z pen. Rozhodčí: Matějček - Kříž, Klupák. ŽK: Spáčil, Rolinc - Navrátil, Dybala, Tolno. ČK: 66. Šmehyl, 90. Spáčil - 66. Musiol, 90.+1 Tolno. Diváci: 390 (limit 2000 diváků na stadionu).

Ústí nad Labem - Chrudim 1:1 (1:0)

Branky: 37. Čičovský - 64. Mužík. Rozhodčí: Cihlář - Volf, Šimáček. ŽK: Miskovič - Rybička, Breda, Verner. Diváci: 580 (limit 2000 diváků na stadionu).

Blansko - Viktoria Žižkov 1:2 (0:1)

Branky: 74. Žák - 20. vlastní Šašinka, 55. Diviš. Rozhodčí: Vojkovský - Koval, Mikeska. ŽK: Kopičár, Klusák, Sukup. ČK: 57. Buchta (Blansko). Diváci: 500 (limit 2000 diváků na stadionu).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články