Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Hradec Králové a Líšeň ve druhé lize nadělovaly, Prostějov zaváhal s Jihlavou

Na druholigovém čele se po 18. kole nic nemění. Fotbalisté Hradce Králové a Líšně se totiž radovali z jednoznačného vítězství 3:0 nad Táborskem, respektive Duklou Praha. Třetí Prostějov naopak v domácím prostředí prohrál 2:4 s Jihlavou, čehož k bodovému dorovnání využilo čtvrté Ústí nad Labem.

Fotbalisté Jihlavy se radují z vítězného gólu
zdroj: twitter.com/FC VYSOČINA

Prostějov zůstává po čtvrteční dohrávce se ziskem 32 bodů třetí a na vedoucí Hradec Králové ztrácí pět bodů, Jihlava je už osmá a vzdálila se sestupovým pozicím na šest bodů.

Svěřenci trenéra Pavla Šustra ani jednou v zápase nevedli, a přestože ještě v první půli zareagoval na Štefánkovu trefu Kopřiva, po přestávce získala Vysočina díky gólům Vedrala a Klobásy klíčový náskok. Naději domácím ještě vrátil Jurásek, avšak v nastaveném čase pečetil druhé jihlavské vítězství za sebou střídající Selnar. 

Hradečtí "Votroci" vykročili proti Táborsku za čtvrtou výhrou v řadě už v první půli, kdy se dostali do vedení po proměněném pokutovém kopu Rady. Stejný hráč zvýšil z další penalty i ve druhé části a konečný triumf zpečetil šest minut před koncem Donát.

Naopak Líšeň chtěla proti Dukle zapomenout na víkendovou první jarní porážku 1:2 ve Vlašimi a už v 9. minutě ji uklidnil přesnou ranou Kučera. Do poločasu se prosadil ještě Silný a po hodině hry stanovil konečný stav opět Kučera. Pražané prohráli třetí zápas za sebou.

Výhru proti poslednímu Vyšehradu zachránilo ve třetí minutě nastavení čtvrté Ústí nad Labem, které uspělo zásluhou gólu Bílka. Stejný hráč vystřelil Severočechům tři body i v minulém duelu v Chrudimi. Severočeši odvrátili třetí možnou jarní bezbrankovou remízu a naopak udrželi počtvrté ze šesti zápasů čisté konto.

Na hřišti soupeře uspěla jen pátá Chrudim. Gólem z penalty k tomu přispěl i nejlepší střelec soutěže Mužík, jenž zaznamenal 11. gól v sezoně.

18. kolo druhé fotbalové ligy:

Ústí nad Labem - Vyšehrad 1:0 (0:0)
Branka: 90.+3 Bílek. Rozhodčí: Raplík - Váňa, Volf. ŽK: Jiránek, Igukar - Schneider, Ordelt, Kříž. Bez diváků.

Hradec Králové - Táborsko 3:0 (1:0)
Branky: 34. a 68. Rada obě z pen., 85. Donát. Rozhodčí: Ginzel - Kříž, Matoušek. ŽK: Donát - Liepa, Holiš. Bez diváků.

Blansko - Vlašim 2:0 (2:0)
Branky: 30. Sedlo, 37. N'Goma. Rozhodčí: Hanousek - Melichar, Slavíček. ŽK: Kopičár - Zinhasovič. Bez diváků.

Líšeň - Dukla Praha 3:0 (2:0)
Branky: 9. a 60. Kučera, 29. Silný. Rozhodčí: Matějček - Poživil, Černoevič. ŽK: Krška - Kovernikov, Peterka, Souček. Bez diváků.

Varnsdorf - Chrudim 1:2 (0:2)
Branky: 88. Rudnytskyy - 23. Mužík z pen., 26. Juliš. Rozhodčí: Denev - Pfeifer, Líkař. ŽK: Kouřil, Kazda - Verner, Řezníček, Drahoš, Zíma. Bez diváků.

Prostějov - Jihlava 2:4 (1:1)
Branky: 25. Kopřiva, 78. Jurásek - 18. Štefánek, 51. Vedral, 71. Klobása, 90.+4 Selnar. Rozhodčí: Dorušák - Hájek, Hurych. ŽK: Píchal, Sus - Červ, Shudeiwa, Ritter, Klobása. Bez diváků.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články