Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Horváth už v Plzni trénovat nebude, přešel do Sokolova

Plzeň - Staronový trenér Plzně Pavel Vrba nebude mít ve svém realizačním týmu jméno spojené s Viktorií takřka pupeční šňůrou. Kouč Pavel Horváth totiž jako asistent v Plzni skončil a rozšířil trenérský tým Sokolova. S druholigovým klubem podepsal roční smlouvu.

Pavel Horváth
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Sokolov zůstane u modelu z konce minulého ročníku a A-tým bude dál řídit sportovní ředitel Vítězslav Hejret. Horváth mužstvo povede při zápasech a v trénincích. "Od Pavla Horvátha očekáváme přínos v řízení tréninkového procesu, řízení týmu v utkáních a zejména přenesení jeho bohatých hráčských zkušeností z úspěšné kariéry aktivního hráče," řekl ředitel klubu Tomáš Provazník.

"Cítím velkou nostalgii, v Plzni jsem zažil krásné okamžiky jako hráč i jako trenér. Bylo to těžké rozhodnutí, které ale vnímám jako důležitý a nezbytný krok pro moji další trenérskou dráhu. Na novou výzvu se těším," uvedl Horváth. "Je to úplně na jiné bázi než v juniorské lize, beru to tedy jako důležitý krok. Poznám, jak to funguje jinde, a budu chtít uspět," dodal.

Horváth přiznal, že k možnosti rozšířit trenérský štáb Sokolova byl zpočátku skeptický. "Jakmile jsem si ale prohlédl zázemí klubu, chování lidí v něm a jejich zápal, změnil jsem názor. Jde o stabilizovaný druholigový klub a já se na práci v něm moc těším, je to pro mě velká výzva," uvedl Horváth.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články