Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

HFK Olomouc vyhrál v Pardubicích a vede druhou ligu

Pardubice - Fotbalisté HFK Olomouc zvítězili ve 14. kole druhé ligy 1:0 v Pardubicích a ujali se nejméně do neděle vedení v tabulce. Duel nováčků druhé nejvyšší soutěže rozhodl krátce po přestávce David Korčián, v nastaveném čase ještě jeho spoluhráč David Kobylík neproměnil penaltu. HFK ukončil třízápasovou vítěznou sérii soupeře a předstihl dosud vedoucí Znojmo díky většímu počtu vstřelených branek.

Druhá liga
zdroj: isifa/VLP autor: Libor Plíhal

První poločas se obešel bez šancí, domácí tým v něm ale naráz přišel o dva hráče. Ve 29. minutě se totiž hlavami srazili Řezníček s Javůrkem, který musel být převezen do nemocnice na operaci čelisti.

Rozhodnutí padlo ve 49. minutě, kdy při rychlém protiútoku HFK uklouzl domácí stoper Tischler a Žondra měl snadnou možnost nahrát volnému Korčiánovi, který si snadno poradil se Shejbalem.

Pardubičtí po inkasovaném gólu přidali na aktivitě, ale v koncovce se neprosadili. Hanáci taktickou hrou těsné vítězství udrželi a v závěru mohli ještě zvýšit. V 92. minutě utekl domácí obraně Onofrej, kterého zastavil faulem brankář Shejbal. Byl za to vyloučen, ale Kobylík z penalty netrefil pardubickou branku, do které se postavil Tischler.

Ústí veze z Vlašimi všechyn body

Vlašim prohráa doma 1:2 s Ústím nad Labem a utrpěli tak třetí porážku za sebou. Vlašim byla v prvním poločase aktivnější a nebezpečnější směrem dopředu. Ze šancí Jíchy, Kroba a Křečka ale gól nepadl a trestali hosté. Z ojedinělého a nikterak nebezpečně vyhlížejícího brejku skóroval ve 33. minutě Volek.

Do poločasu mohl vyrovnat Jícha, ale šanci nevyužil. Druhý poločas nabídl v úvodu po šanci na každé straně, ale Holek ani Průcha ji nedokázali proměnit. A tak opět udeřilo Ústí. Po rohovém kopu nejprve Krob hlavičkoval míč z brankové čáry, poté hosté trefili břevno a až následná Holkova dorážka skončila za zády bezmocného Tomy. Domácím se ještě podařilo závěr zápasu zdramatizovat po trefě Jíchy z 82. minuty, ale na vyrovnání nedosáhli.

Sokolov vyhrál 1:0 na hřišti předposlední Opavy a po dvou porážkách se dočkali vítězství. Jedinou branku zápasu vstřelil v 65. minutě Čada po dorážce z penalty, po které byl vyloučen domácí Metelka.

Výsledky 14. kola:

Pardubice - HFK Olomouc 0:1 (0:0)

Branka: 49. Korčián. Rozhodčí: Příhoda - Hájek, Kocián. ŽK: Prorok - Lukášek, Murin, Hromek, Korčián. ČK: Shejbal (Pardubice). Diváci: 579.

Vlašim - Ústí nad Labem 1:2 (0:1)

Branky: 82. Jícha - 33. Volek, 67. Holek. Rozhodčí: Matějek - Peřina, Machálek. ŽK: Průcha - Štrbák. Diváci: 396.

Zlín - Bohemians Praha 0:0 

Rozhodčí: Lerch - Černý, Pochylý. ŽK: Červenka, Polách - Grznár, Fenyk, Penc, Janda, Očovan. Diváci: 1625.

Opava - Sokolov 0:1 (0:0) 

Branka: 65. Čada. Rozhodčí: Kalenda - Štěrba, Trávníček. ŽK: Vondráček, Dvořák II., Vaněček I. (všichni Sokolov). ČK: 65. Metelka (Opava). Diváci: 1586. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy