Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Frýdek-Místek ztratil dvoubrankové vedení a na Žižkově pouze remizoval

Praha – Ani dvoubrankové vedení nestačilo fotbalistům Frýdku-Místku k tomu, aby si na hřišti Viktorie Žižkov připsali pátou výhru v sezoně. Lídr tabulky druhé ligy s Pražany pouze remizoval 2:2 a podruhé v sezoně nezískal plný počet bodů. Nováček soutěže však i nadále zůstává v čele, jelikož třetí Karviná doma pouze remizovala s Mostem 0:0.

Nováček z Frýdku-Místku má za sebou vydařený vstup do sezony, tentokrát mu však hrozilo, že přijde o neporazitelnost. Přitom měl duel na Žižkově skvěle rozehraný, když mu dvougólové vedení zajistili Vrťo dorážkou a Hynek Prokeš, pro kterého to byl už šestý zásah v ročníku.

Se Žižkovem to vypadalo ještě hůř, když v závěru poločasu Šťastný zahodil penaltu střelou mimo. Pražanům však po změně stran pomohl hostující gólman Prepsl, který za svá záda pustil nepříliš nebezpečnou střelu Podrazkého. O chvíli později navíc Houžvičkův centr proletěl chumlem hráčů přímo do branky a bylo srovnáno. V závěru byl ještě vyloučen hostující kapitán Literák a Žižkov toho mohl využít, ovšem Böhm si ani nadvakrát nepřišel na gólmana Prepsla.

Karviná měla proti Mostu zvláště v závěrečných 20 minutách drtivou převahu, zužitkovat ji ale nedovedla. Na bezbrankovém výsledku se velkou měrou podílel hostující gólman Belaň.

Most si žádnou brankovou šanci nevytvořil, zato domácí mohli jít do vedení už v deváté minutě. Hottek ale nastřelil jen břevno. Tentýž hráč o půl hodiny později mířil do šibenice, jeho pokus zneškodnil mostecký gólman.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih zápasu Viktoria Žižkov - Frýdek-Místek

Zaváhání týmů z popředí tabulky využil Hradec Králové, který vyhrál 3:0 ve Varnsdorfu a na druhé místo už ztrácí jen tři body. Východočechy, kteří se chtějí co nejdříve vrátit do první ligy, poslal do vedení Kulič, jenž doklepl míč do prázdné branky po přihrávce Zeleného. Poté Kulič připravil gól pro Vaněčka a po změně stran završil skóre Janoušek. To už domácí hráli bez vyloučeného Cany.

Třinec doma prohrál i potřetí, tentokrát nestačil na Vlašim

Vlašim poslal v Třinci do vedení ve 36. minutě útočník Jícha, který zakončil rychlý brejk. Domácí odpovědět nedokázali, naopak Vlašim měla další šance, ale Jeřábek a Jícha je neproměnili. Hosté vyhráli po předchozích dvou porážkách bez gólu.

Pražský Vltavín v Pardubicích dlouho držel nerozhodný výsledek, ale domácí z velkého tlaku přece jen dali vítězný gól. Zařídil ho až ve třetí minutě nastaveného času útočník Rešetár střelou na zadní tyč. Hosté se vedle venkovních bodů napotřetí nedočkali ani premiérové branky.

Budějovice znovu prohrály a propadají se tabulkou

V 6. minutě našel nový muž v domácí sestavě Deli přesným pasem Linharta, který postupoval sám na ústeckého brankáře, ale nepřekonal ho. O minutu později vypálil z velké dálky hostující Vaněk, gólman Daněk situaci podcenil a byl rád, že míč zastavilo břevno.

Po zaváhání ústecké obrany pak zakončil rychlou akci Benát, ale ve slibné pozici vysoko přestřelil. Domácí dál tlačili, ale do vedení se dostalo Ústí. Po půlhodině hry doputovala Vackova tečovaná přihrávka do vápna až k volnému Leiblovi, který otevřel skóre.

O šest minut později chyboval Deli, který poslal Daňkovi příliš krátkou malou domů, u míče byl dříve Dvořák a Ústí vedlo už 2:0. Druhá půle se poté změnila v marné dobývání branky hostů. Kalod po Hanzlíkově centru nezamířil přesně, trestný kop z hranice vápna poslal Benát jen do zdi. Závěr duelu už ze strany domácích poznamenala křeč.

Výsledky 6. kola

Viktoria Žižkov - Frýdek-Místek 2:2 (0:2)
Branky: 66. Podrazký, 73. Houžvička - 8. Vrťo, 32. H. Prokeš. Rozhodčí: Proske - Kotalík, Antoníček. ŽK: Bartošák, Houžvička, Voltr - Vrťo, Šrom, Literák, Dobrovolný, J. Prokeš. ČK: 87. Literák. Diváci: 1149.

Varnsdorf - Hradec Králové 0:3 (0:2)
Branky: 26. Kulič, 39. Vaněček, 68. Janoušek. Rozhodčí: Ardeleánu - Hrabovský, Fišer. ŽK: Cana - Šisler. ČK: 56. Cana. Diváci: 950.

Karviná - Most 0:0

Rozhodčí: Bílek - Kříž, Pochylý. ŽK: Uvíra, Pavelka - Kotlan, Řehák. Diváci: 1214.

Třinec - Vlašim 0:1 (0:1) 
Branka: 36. Jícha. Rozhodčí: Houdek - Mokrusch, Černý. ŽK: Čelůstka - Starý, Janda, Petrů, Sus, Vebr, Jícha. Diváci: 678.

Pardubice - Loko Vltavín 1:0 (0:0) 
Branka: 90.+3 Rešetár. Rozhodčí: Marek - Vaňkát, Plesar. ŽK: Pospíšil - Pečeňa, Krimlák. Diváci: 762.

České Budějovice - Ústí nad Labem 0:2 (0:2)
Branky: 30. Leibl, 36. Dvořák. Rozhodčí: Nenadál - Vlasjuk, Hock. ŽK: Rakovan, Hanzlík, Němec - Zukič, Peterka, Dvořák. Diváci: 2090. 

Táborsko - Sokolov 2:0 (1:0)
Branky: 40. Strnad, 90. Javorek. Rozhodčí: Adámková - Vysloužil, Zeman. ŽK: Mráz, Presl, Cíferský - Vrtělka. Diváci: 562.

Zlín - Bohemians Praha 2:0 (1:0)
Branky: 37. Malcharek, 65. Holík. Rozhodčí: Lerch - Urban, Kubr. ŽK: Bartolomeu, Malý, Holík - Laštovka, Suk. Diváci: 2067.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články