Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fotbalisté Vlašimi vezou z Brna bod, Dukla přejela rezervu Sparty

Jeden z největších adeptů na postup do první fotbalové ligy začal druhou ligu remízou. Zbrojovka Brno, která v minulém rončíku hrála nejvyšší soutěž, v dohrávce kola remizovala s Vlašimí na svém stadionu 1:1. Jihlava prožila nesnadný vstup do druhé ligy, leč nakonec úspěšný. Na domácí půdě zdolala Opavu po obratu v závěrečné desetiminutovce 2:1. O vítězství Vysočiny rozhodl v páté minutě nastaveného času střídající Tomáš Franěk. V souboji účastníků červnové baráže o nejvyšší soutěž porazil Vyškov 2:1 Příbram.

V pondělní dohrávce v Brně šli hosté do vedení po hodině hry zásluhou gambijského útočníka Ebrima Singhateha, v 79. minutě srovnal kanonýr a brněnský kapitán Jakub Řezníček.

Zbrojovka při snaze o návrat do nejvyšší soutěže hned v úvodním kole ztratila body a nevyšel jí premiérový duel po vstupu nových investorů do klubu. Vlašim bodovala ve vzájemném utkání po třech zápasech.

Nováček Žižkov začal prohrou 1:2 s Prostějovem, Chrudim hrála bez branek s Líšní a další nováček soutěže z Kroměříže se musel sklonit před Táborskem po výsledku 0:1.

Zeronik se v Dukle uvedl skvěle

Dukle se povedl proti "béčku" Sparty začátek a už ve 4. minutě otevřel skóre vlastním gólem Kukučka po Moulisově střele. Za necelou půlhodinu se prosadil Zeronik a dvaadvacetiletý debutant v 60. minutě zvýšil už na 3:0 pro hostující tým.

Sparťanská rezerva snížila zásluhou Schánělce, ale poslední slovo měl střídající Červenka v 85. minutě. Dukla, která je jedním z hlavních aspirantů na postup do nejvyšší soutěže, ve druhé lize porazila letenského soupeře po čtyřech zápasech.

Infarktové drama v Jihlavě

Opava šla do vedení v 68. minutě zásluhou Blechy. Za čtvrt hodiny vyrovnal Selnar z penalty, zatímco hostující Hýbl o chvíli později pokutový kop neproměnil. Jihlavští dokonali obrat těsně před koncem zásluhou Fraňka.

Vyškov v Drnovicích poslal do vedení ve 27. minutě Souaré. Nejlepší střelec minulého ročníku Wágner sice krátce po změně stran vyrovnal, ale těsně před koncem vstřelil vítězný gól Touré. Příbrami nepomohl k bodům ani navrátilec Josef Hušbauer.

Žižkov začal v Olomouci lépe, na Proškovu úvodní trefu ze 13. minuty ale ještě do přestávky odpověděl Bartolomeu. Prostějovský obrat poté dokonal v 88. minutě Elbel.

Táborsku zařídil výhru Dordič brankou z 8. minuty. Přes šance na obou stranách už se skóre nezměnilo. Kroměřížskému nováčkovi zkomplikoval situaci Vyhlíd vyloučením v 60. minutě.

Olomoucký B-tým remizoval ve Varnsdorfu 1:1. Na úvodní branku hostujícího Galuse odpověděl ještě do přestávky Stránský. Na začátku druhého poločasu mohl Galus vrátit Hanákům náskok, ale z penalty nepřekonal brankáře Vaňáka.

Výsledky 1. kola druhé fotbalové ligy:

Jihlava  Opava 2:1 (0:0)
Branky: 82. Selnar z pen., 90.+5 Franěk – 68. Blecha. Rozhodčí: Trska – Šimáček, Černoevič. ŽK: Pešek, Selnar, Franěk – Helebrand, Haitl, Kadlec. Diváci: 568.

Vyškov  Příbram 2:1 (1:0)
Branky: 27. Souaré, 90.+2 Touré - 52. Wágner. Rozhodčí: Krejsa – Hádek, Šafránková. ŽK: Lahodný, Mafwenta, Ilko – Fišl, Dudl, Matoušek. Diváci: 860.

Chrudim  Líšeň 0:0
Rozhodčí: Zaoral - Hurych, Dohnálek. ŽK: Míka - Černín, Matocha. Diváci: 1065.

Prostějov  Žižkov 2:1 (1:1)
Branky: 37. Bartolomeu, 88. Elbel - 13. Prošek. Rozhodčí: Ulrich - Vodrážka, Arnošt. ŽK: Spáčil, Elbel, Koudelka, Bolf - Petrák, Muleme. Diváci: 520.

Táborsko – Kroměříž 1:0 (1:0)
Branka: 8. Dordič. Rozhodčí: Pechanec - Kříž, Novák. ŽK: Bláha, Pastornický - Jeleček. ČK: 60. Vyhlíd (Kroměříž). Diváci: 1039.

Sparta Praha B  Dukla Praha 1:4 (0:2)
Branky: 70. Schánělec - 32. a 60. Zeronik, 4. vlastní Kukučka, 85. Červenka. Rozhodčí: Rouček - Kotalík, Pfeifer. ŽK: Vydra, Večerka (oba Sparta B). Diváci: 1061.

Varnsdorf - Sigma Olomouc B 1:1 (1:1)
Branky: 40. Stránský - 20. Galus. Rozhodčí: Kotala - Kotík, Dresler. ŽK: Samko, Kříž, Osaghae - Jaja, Moses, Spáčil. Diváci: 755.

Brno - Vlašim 1:1 (0:0)
Branky: 79. Řezníček - 60. Singhateh. Rozhodčí: Křepský - Žurovec, Lakomý. ŽK: Toml, Potočný - Kulhánek. Diváci: 3018.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články