Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Fotbalisté HFK Olomouc porazili Sokolov, Pardubice smetly Střížkov

Sokolov - Fotbalisté HFK Olomouc vyhráli ve 12. kole druhé ligy v Sokolově 2:1 a tříbodový zisk je vynesl na druhé místo tabulky. O vítězství nováčka rozhodl v 87. minutě střídající Korčián. S třígólovou nadílku odjížděli dnes fotbalisté střížkovských Bohemians Praha, kteří jasně podlehli Pardubicím 0:3.

Fotbalisté Zlína. Ilustrační foto.
zdroj: http://www.fctescomazlin.cz

V prvním poločase oběma celkům komplikoval kombinaci mokrý terén, na první šanci tak diváci museli čekat půl hodiny. Po centru z levé strany míč propadl k domácímu Dvorníkovi, ale toho skvěle vychytal Šrom. V 35. minutě už se Sokolovští radovali. Vondráček poslal střílený centr přesně na kopačku Čady, který nezaváhal a zblízka poslal míč k tyči.

Holickým fotbalistům se podařilo záhy z první střely na branku vyrovnat. Po několika nepodařených centrech poslal Kobylík v 42. minutě míč na Žondru, od něj se odrazil ke kapitánovi hostů Kovářovi a ten prostřelil Bertelmana.

Ani ve druhém poločase se příliš šancí nezrodilo. Když už to vypadalo, že zápas skončí nerozhodně, udělali domácí zadáci v 87. minutě chybu, Korčián běžel sám na Bertelmana a se štěstím propasíroval míč do brány. HFK tak popáté za sebou bodoval, naopak sokolovská série neporazitelnosti po osmi zápasech skončila.

Sokolov - HFK Olomouc 1:2 (1:1)

Branky: 35. Čada - 42. Kovář, 87. Korčián. Rozhodčí: Ardeleánu - Vlasjuk, Ratajová. ŽK: Mlika - Murin, Kobylík, Šimko, Chmelo. Diváci: 935.

Jasným vítězstvím Pardubic skončil dnešní duel s Bohemians Praha. V druhé půli využili početní převahu po Krystanově vyloučení třemi góly, o něž se postarali Dittrich, Javůrek a střídající Janecký. Ještě za bezbrankového stavu neproměnil domácí Jeřábek penaltu.

Pardubice - Bohemians Praha 3:0 (0:0)

Branky: 50. Dittrich, 85. Javůrek, 90. Janecký. Rozhodčí: Franěk - Blažej, Zeman. ŽK: Tischler - Očovan, Krystan. ČK: 41. Krystan. Diváci: 610.

Fotbalisté Táborska prohráli na hřišti předposlední Opavy 0:2 a svou sérii bez vítězství prodloužili už na sedm zápasů. Od soupeře na jedenácté příčce dělí pouhé dva body.

Opava - Táborsko 2:0 (2:0)

Branky: 18. Radzinevičius, 22. Mrázek. Rozhodčí: Hrubeš - Pochylý, Černý. ŽK: Květon, Kostelný, Wirth - Voráček, Džafič, Ciferský. ČK: 82. Ciferský. Diváci: 1736. 

Zlín vyhrál 5:0 nad Ústím nad Labem. Proti severočeským vítězům minulého ročníku se dvakrát střelecky prosadil Železník, další branky přidali Elšík, Bartolomeu a Matějov.

Zlín - Ústí nad Labem 5:0 (2:0)

Branky: 15. a 54. Železník, 24. Elšík, 78. Bartolomeu, 90. Matějov. Rozhodčí: Ochotnický - Pelikán, Kovařík. ŽK: Bartolomeu, Železník - Džuban, Štrbák, Peterka, Zeman, Dvořák. Diváci: 1316.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy