Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Vedoucí duo Pardubice - Jihlava ve druhé lize nezaváhalo, slavilo také Brno

Po kanonádách v pátečních předehrávkách 15. kola, v nichž doma excelovali fotbalisté čtvrtého Brna a druhé Jihlavy, zapsaly další vítězství i vedoucí Pardubice. Východočeský celek totiž nezaváhal na Strahově, kde zdolal druholigového nováčka Vyšehrad 2:0, a tabulku vede s náskokem 4 bodů. Aktuálně třetí Dukla Praha má ovšem nedělní utkání ve Varnsdorfu k dobru a může ho snížit. Žižkov porazil doma Ústí nad Labem 2:1 a ukončil čtyřzápasovou vítěznou sérii Severočechů.

Radující se fotbalisté Pardubic
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

Na stadionu Evžena Rošického poslal favorizované Pardubice do vedení ve 37. minutě Solil, který technickou střelou zužitkoval oku lahodící kombinaci po ose Šejvl - Černý.

Pojistku přidal v 61. minutě Hlavatý, jenž se v pokutovém území zbavil Nitrianského a brankáři Otáhalovi nedal sebemenší šanci zasáhnout. Největší šanci domácích měl v 89. minutě Mareš, ale hostující celek zachránil na brankové čáře obránce Jeřábek. Pražané po druhé prohře za sebou figurují na dvanácté příčce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vyšehrad - Pardubice

Jihlava potvrdila, že se jí doma daří. Na svém stadionu získala 24 z celkových 31 bodů a vyhrála tam i osmé utkání v aktuálním druholigovém ročníku. K vítězství nakročila už v úvodních 22 minutách, kdy dvakrát skórovala prostřednictvím Zoubeleho se Smejkalem. Vlašim prohrála pět z posledních šesti kol a je čtrnáctá.

Také Brno doma v osmi zápasech druholigové sezony ještě neprohrálo a před vlastními příznivci uhrálo 20 z 28 bodů. Zbrojovka proti Prostějovu vedla po půli 1:0 a zkraje druhého dějství jí pomohlo vyloučení hostujícího Janíčka, po němž domácí favorit přidal ještě čtyři přesné zásahy. Prostějov zůstal desátý.

Trápení Sokolova pokračuje, Třinec remizoval s Líšní

Sokolov se nadále výsledkově trápí a zůstává na dně tabulky. V Chrudimi měl sice řadu šancí ke skórování, ale vychytal je brankář Mrázek. Vyrovnaný zápas rozhodl ve 23. minutě ve skluzu útočník Vašulín. Chrudimi patří jedenácté místo.

Třinec přišel v souboji sousedů ze středu tabulky o vítězství až ve čtvrté minutě nastavení. Slezané vedli od 14. minuty po penaltě, kterou proměnil Bedecs, nicméně v závěru vyrovnal střídající Zikl.

Žižkov slavil brankami v prvním a druhém poločase, zasloužili se o to Jaroslav Diviš a Filip Halgoš, v závěru zkorigoval výsledek osmým gólem v sezoně druhý nejlepší střelec soutěže Lukáš Matějka.

Diviš už ve 14. minutě ukončil po rychlém útoku tři zápasy trvající neprůstřelnost Mariána Tvrdoně. Halgoš pak překonal slovenského gólmana střelou do šibenice z dvaceti metrů. Matějka efektními nůžkami osm minut před koncem zadělal na drama, ale obrat se nekonal. Pražský celek se k Ústí nad Labem přiblížil na dvoubodový rozdíl, Severočechy může odpoledne odsunout z pátého místa Hradec Králové.

15. kolo druhé fotbalové ligy:

Vyšehrad - Pardubice 0:2 (0:1)
Branky:
37. Solil, 61. Hlavatý. Rozhodčí: Cihlář - Vaňkát, Váňa. ŽK: Hlavatý. Diváci: 386.

Brno - Prostějov 5:0 (1:0)
Branky:
27. Fousek, 52. Šmíd, 67. Vaněk, 78. Pachlopník, 83. Přichystal. Rozhodčí: Cieslar - Mojžíš, Bureš. ŽK: Bréda, Zapletal. ČK: 47. Janíček (všichni Prostějov). Diváci: 2492.

Jihlava - Vlašim 4:1 (2:0)
Branky:
22. a 76. Smejkal, 14. Zoubele, 53. Tlustý - 74. Janda. Rozhodčí: Berka - Poživil, Lakomý. ŽK: Lacko - Pilík. Diváci: 1029.

Chrudim - Sokolov 1:0 (1:0)
Branka:
23. Vašulín. Rozhodčí: Dubravský - Flimmel, Vitner. ŽK: Mrázek, Sixta, Vencl - Hošek, Machek, Červenka, Jakub Dvořák II. Diváci: 856.

Třinec - Líšeň 1:1 (1:0)
Branky:
14. Bedecs z pen. - 90.+4 Zikl. Rozhodčí: Hocek - Batík, Dohnálek. ŽK: Jeřábek, Hladík, Ševčík, M. Vintr, O. Vintr (všichni Líšeň). Diváci: 382.

Žižkov - Ústí nad Labem 2:1 (1:0)
Branky:
14. Diviš, 74. Halgoš - 82. Matějka. Rozhodčí: Vojkovský - Myška, Mikeska. Bez ŽK. Diváci: 1058.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články