Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Dynamo zvýšilo náskok v čele po výhře v Ústí, Jihlava odjela z Vítkovic bez bodu

Místo aby vyvinuli tlak na České Budějovice a přiblížili se prvnímu místu, odjeli fotbalisté Jihlavy z Vítkovic zklamaní. Druhý tým druhé nejvyšší soutěže prohrál ve 20. kole 0:1 a přišel o jarní neporazitelnost. České Budějovice naopak na hřišti Ústí nad Labem vyhrály díky brance kapitána Jiřího Kladrubského z 59. minuty.

Kapitán fotbalistů Českých Budějovic Jiří Kladrubský
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Dynamo vyhrálo i čtvrtý jarní zápas a opět se přiblížilo k postupu do nejvyšší soutěže. Jihočeši mají v čele tabulky už sedmibodový náskok na druhou Jihlavu a před třetím Hradcem Králové mají k dobru dokonce deset bodů.

Hosté v Ústí od začátku dominovali, ale dlouho se jim nedařilo proměňovat šance. V druhém poločase ještě přidali a v 59. minutě se dočkali gólu, když si Kladrubský z pozice pravého beka naběhl do vápna a ranou pod břevno na bližší tyč rozhodl. České Budějovice byly celý zápas jasně lepší a prakticky nepustily soupeře do větší příležitosti.

Dynamo využilo zaváhání svých pronásledovatelů a udělalo další výrazný krok k návratu do ligy, kde naposledy hrálo v sezoně 2014/15. Do nejvyšší soutěže postoupí letos přímo poprvé jen vítěz druhé ligy, týmy na druhém a třetím místě čeká baráž.

"Vytvořili jsme si nějaký komfort, ale dokud to nebude potvrzené, furt musíme makat dál. Byl bych rád, kdyby to bylo co nejrychleji," řekl v České televizi Kladrubský. "Jedeme dál. Víme, že je ještě deset kol do konce, ve hře je ještě strašně moc bodů," dodal trenér Jihočechů David Horejš.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Ústí nad Labem - České Budějovice

Varnsdorf se díky vítězství, které ve 13. minutě zařídil záložník Ondřej Kocourek, svému soupeři bodově vyrovnal.

Severočeši natáhli svou neporazitelnost na pět zápasů, venku dokonce nenašli přemožitele sedmkrát za sebou.

Brankář Radek Porcal vychytal 12. čisté konto v sezoně, čímž se v čele této statistiky osamostatnil od královéhradeckého Radima Ottmara, jenž udržel nulu ve čtyřech předchozích soubojích.

O jediný gól v utkání mezi Vítkovicemi a Jihlavou se v 87. minutě postaral záložník Jan Matěj. Vítkovice bodovaly v jarní části i ve čtvrtém duelu a v průběhu této série neinkasovaly.

Vysočina, která venku nezvítězila čtyřikrát po sobě, ztrácí z druhé pozice čtyři body na České Budějovice, které navíc mají utkání k dobru.

Brno porazilo Prostějov 1:0. O jedinou trefu Zbrojovky se postaral útočník Lukáš Magera, který vsítil 11. gól v ročníku. Mezi kanonýry je lepší jen David Ledecký z Českých Budějovic, jenž zaznamenal o branku více.

Prostějov prohrál poosmé za sebou a dohromady nezvítězil ve dvanácti utkáních v řadě. Přestože má stejně bodů (18) jako Táborsko a Chrudim, kvůli horšímu skóre klesl na předposlední patnáctou pozici znamenající sestup.

Chrudim odolala náporu domácího Sokolova a ve 37. minutě se dostala do vedení po Rybičkově samostatném úniku.

Sokolov měl po většinu zápasu převahu i velké šance, které však likvidoval brankář Zíma. Těsně před koncem chrudimského gólmana po Lienerově hlavičce zachránilo břevno.

Pardubice doma remizovaly bez branek s Vlašimí. V tabulce pátí Východočeši uhráli nerozhodný výsledek počtvrté za posledních pět kol. Desátá Vlašim na jaře zůstává bez vítězství.

Znojmo doma zdolalo poslední Žižkov 1:0, vítěznou branku zaznamenal v 67. minutě slovenský útočník Dominik Kunca.

Táborsko remizovalo doma s Třincem 1:1 a bodovalo v třetím zápase v řadě. Třinec šel v 56. minutě díky záložníku Omastovi do vedení, jenže svěřenci trenéra Mikolandy v 75. minutě zásluhou francouzského obránce Ngimbiho vyrovnali.

Výsledky 20. kola druhé fotbalové ligy:

Ústí nad Labem - České Budějovice 0:1 (0:0)

Branka: 59. Kladrubský. Rozhodčí: Hrubeš - Moláček, Flimmel. ŽK: Peterka, Krátký - Wermke, Javorek, Staněk. Diváci: 1432.

Vítkovice - Jihlava 1:0 (0:0)
Branka: 87. Matěj. Rozhodčí: Dubravský - Pochylý, Dresler. ŽK: Kaloč - Klobása, Jawo, Šumský, Tijani. Diváci: 607.

Znojmo - Viktoria Žižkov 1:0 (0:0)
Branka: 67. Kunca. Rozhodčí: Lerch - Myška, Dobrovolný. ŽK: Šustr, Antl (oba Žižkov). Diváci: 420.

Sokolov - Chrudim 0:1 (0:1)
Branka: 37. Rybička. Rozhodčí: Rejžek - Pečenka, M. Novák. ŽK: Glaser, Stropek - Mastík, Mrázek, Zíma. Diváci: 920.

Pardubice - Vlašim 0:0
Rozhodčí: Váňa - Kubr, Poživil. ŽK: Piroch - Výborný, Piško, Dao, Badocha. Diváci: 658.

Táborsko - Třinec 1:1 (0:0)
Branky: 75. Ngimbi - 56. Omasta. Rozhodčí: Královec - Mokrusch, Kožár. ŽK: Weber (Třinec). Diváci: 1011.

Hradec Králové - Varnsdorf 0:1 (0:1)
Branka: 13. Kocourek. Rozhodčí: Marek - Antoníček, Lakomý. ŽK: Durdevič, Kateřiňák - Heppner. Diváci: 1116.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články