Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dukla se veze na vítězné vlně, Pardubice udolaly Třinec a jsou zase v čele

Hráči pražské Dukly chytili v posledních zápasech střeleckou chuť a stále ohrožují první místo druhé nejvyšší soutěže. V jejím zápase 12. kola porazili doma na Julisce Vítkovice jasně 3:0. O dva body víc ale mají Pardubice, které zdolaly Třinec 1:0. O tři body zpět je třetí Hradec Králové, který vyhrál ve Vlašimi 2:0 a o skóre se posunul před Jihlavu, jež v Praze remizovala s Vyšehradem 1:1. Doma nezaváhalo ani Ústí nad Labem, které porazilo Chrudim 2:0, a Zbrojovka Brno, jež nedala šanci Varnsdorfu. 

Pardubice, které v minulém kole utrpěly v Hradci Králové první porážku v druholigové sezoně (0:1), poslal do vedení ve 20. minutě Michal Kohút tečovanou střelou. Domácí pak mohli skóre navýšit, ale Třinec několikrát podržel brankář Jiří Adamuška. Pardubičtí na svém stadionu zvítězili i pošesté v tomto ročníku FNL.

Skóre zápasu na Julisce otevřel Lukáš Holík a vstřelil už šestý gól v sezoně. V nastavení prvního poločasu přidal další branku Dominik Preisler a na konečných 3:0 upravil po přestávce pátým zásahem v ročníku Vojtěch Hadaščok. Dukla podruhé za sebou udržela čisté konto, navíc potřetí z posledních čtyř kol dala tři branky. Vítkovice naopak potvrdily, že se jim nedaří.

Ostravský celek v posledních devíti kolech získal pouze pět bodů a jen o skóre se drží nad pásmem sestupu.

Hradec Králové rozhodl utkání ve Vlašimi dvěma trefami Čecha a Firbachera ve druhém poločase a posnul se na třetí místo, které po konci soutěže zaručuje účast v baráži o první ligu. 

V duelu týmů z klidného středu tabulky potvrdilo Ústí proti Chrudimi na domácím hřišti roli mírného favorita. Hosté ale rozhodně nemuseli odjíždět s prázdnou, kdyby využili své příležitosti, které si zejména v prvním poločase vytvořili. V druhém dějství otevřel skóre povedenou ranou Bassey a pojišťující gól přidal v 77. minutě po úniku Matějka.

Jen o jednu příčku a o jeden bod lépe na tom je třináctý Varnsdorf, který dnes prohrál 1:4 v Brně. Zbrojovka díky dvěma gólům Jakuba Přichystala, zásahu Antonína Růska a penaltě Ondřeje Vaňka udržela domácí neporazitelnost a vítěznou premiéru na lavičce prožil nový trenér Miloslav Machálek. Brno je v neúplné tabulce čtvrté, bod za třetí Jihlavou, která má však zápas k dobru. Za Varnsdorf se popáté prosadil David Breda.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Varnsdorf

Vyšehrad se jako první prosadil ve 47. minutě, kdy Milan Nitrianský proměnil pokutový kop. V 70. minutě odpověděl Tomáš Smejkal, ale víc už Jihlava nestihla. I proto, že v závěru byl po druhé žluté kartě vyloučen obránce Jan Javůrek. Vysočina venku nedokázala vyhrát počtvrté za sebou.

Sokolovu nepomohlo z poslední příčky ani odvolání kouče Františka Šturmy a doma podlehl Líšni 1:2. Baník, který poprvé vedla trenérská dvojice David Vaněček - Karel Tichota, přitom začal dobře a krátce před pauzou otevřel skóre Ondřej Štursa. Brněnský nováček s debutujícím koučem Milanem Valachovičem ale po změně stran výsledek otočil. Nejprve Jan Hladík srovnal z penalty a nedlouho poté Martin Zikl rozhodl povedeným lobem.

Výsledky 12. kola druhé fotbalové ligy:

Pardubice - Třinec 1:0 (1:0)
Branka: 20. Kohút. Rozhodčí: Vojkovský - Dobrovolný, Horák. ŽK: Solil, Miker - Janoščín, Akulinin. Diváci: 1024.

Sokolov - Líšeň 1:2 (1:0)
Branky: 41. Štursa - 54. Hladík z pen., 61. Zikl. Rozhodčí: Denev - Paták, Batík. ŽK: Šmehyl, Machuča, Vávra - Suchý, Čermák. Diváci: 435.

Vyšehrad - Jihlava 1:1 (0:0)
Branky: 47. Nitrianský z pen. - 70. Smejkal. Rozhodčí: Hocek - Myška, Šimáček. ŽK: Nitrianský, Šandera - Vaculík, Zoubele, Javůrek, Smejkal. ČK: 81. Javůrek. Diváci: 412.

Vítkovice - Dukla 0:3 (0:2) 
Branky: 37. Holík, 45.+1 Preisler, 64. Hadaščok. Rozhodčí: Cieslar - Dohnálek, Mikeska. ŽK: Motyčka, Cverna - Doumbia, Douděra, Hašek. Diváci: 746.

Ústí nad Labem - Chrudim 2:0 (0:0)
Branky: 68. Bassey, 77. Matějka. Rozhodčí: Julínek - Hájek, Klupák. ŽK: Písačka, Matějka - Froněk, Rybička, Sixta. Diváci: 868.

Brno - Varnsdorf 4:1 (3:0)
Branky: 30. a 84. Přichystal, 35. Růsek, 43. Vaněk z pen. - 68. Breda. Rozhodčí: Cihlář - Vitner, Vodrážka. ŽK: Bláha (Varnsdorf). Diváci: 3539.

Vlašim - Hradec Králové 0:2 (0:0)
Branky: 53. Čech, 78. Firbacher. Rozhodčí: Klíma - Novák, Poživil. ŽK: Broukal, Januška - Vlkanova, Šípek, Leibl, Kopečný. Diváci: 525.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články