Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dukla se raduje z postupu, ale musí posílit a snažit se přitáhnout fanoušky do ochozů

Je hotovo. Zašlou slávu pražské Dukly současný celek zase trochu oprášil, když po pěti letech už dvě kola před koncem druhé ligy zajistil přímý postup mezi tuzemskou elitu. V zápase s tonoucím Prostějovem na Julisce sice dvakrát prohrával, ale dokázal se zkoncentrovat a zápas vyhrál 3:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Dukla Praha – Prostějov

Jiří Vágner asistent trenéra Petra Rady v Dukle přiznal, že si všichni oddechli. "Jsme rádi, že jsme ten poslední krok udělali takhle brzy. Bylo vidět, že si za tím dneska jdeme a ty dva obraty byly důležité," konstatoval Vágner, který přiznal, že s hlavním koučem Radou, jenž má trest za rasistickou nadávku v zápase s Brnem, takže nesmí na lavičku, komunikovali hlavně před a po zápasech. "On to viděl z tribuny, takže měl jiný pohled na zápas," dodal asistent.

Záložník Tomáš Vondráček čeká dlouhé oslavy. "Ze všech to spadlo, z hráčů i z vedení. Poslední dny jsme byli v takové křeči, což bylo vidět i v začátku zápasu. Teď je to krásné, splnili jsme cíl, který jsme si před sezonou dali," konstatoval spokojeně.

Dukla bude muset podle Davida Kobylíka pro ligu posílit. Bývalý fotbalista a mistr Evropy do 21 let z roku 2002 v pořadu Dohráno na ČT sport upozornil na to, že střelci gólů v zápase – Hora (33 let), Vondrášek (36) a Mešanovič (33) – už jsou zkušení třicátníci. "Posílení přijít musí," myslí si Kobylík, kterého zarazily slabé návštěvy na tribunách pražského týmu.

"Mrzí mě slabé návštěvy na Dukle, když vidím ty prořídlé tribuny na Julisce i při tak důležitém zápase…" řekl současný expert České televize. "Ty návštěvy na Dukle jsou kaňkou na zaslouženém postupu pražského celku," upozornil na dlouhodobý nedostatek Dukly.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články