Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Dukla remizovala v derby na Žižkově 1:1, Brno navýšilo náskok. Sparta B prohrála s Vlašimí

Brno deklasovalo v 9. kole Ústí nad Labem 6:1 a zvýšilo náskok v čele neúplné tabulky na čtyři body. Po třetím vítězství v soutěži za sebou má Zbrojovka na kontě 22 bodů, druhá je Sparta B, která podlehla doma Vlašimi 2:3. Dukla remizovala v pražském derby s Viktorií Žižkov 1:1 a je čtvrtá za třetím Varnsdorfem, jenž přejel poslední Třinec 5:1. Fotbalisté Líšně zvítězili v domácím utkání nad Jihlavou 2:1 a jsou se 17 body v neúplné tabulce čtvrtí o skóre za Duklou. V nevýrazných výkonech pokračovala exligová Příbram, která prohrála s Vyškovem 1:4 a patří jí s osmi body 14. místo.

Exligové Brno mělo na severu Čech povedený začátek a již v 7. minutě se prosadil po individuální akci Jakub Přichystal.

Domácí sice vzápětí odpověděli zásluhou nigerijského záložníka Marvise Ogiomadeho, Moravané však ještě do přestávky vstřelili další dva góly.

Nejprve se po půlhodině hry trefil Michal Ševčík a brzy po něm zvýšil náskok z rychlého protiútoku Jiří Hladík.

Brno pokračovalo v jistém výkonu i ve druhé půli a po Přichystalově dalším gólu se prosadil po hodině zápasu také Jakub Řezníček. Šlo již o sedmou branku exteplického útočníka v sezoně.

Konečný stav zpečetil tři minuty před koncem střídající Martin Sedlák. Svěřenci trenéra Radima Dostálka neprohráli již šestý zápas po sobě a připsali si nejvyšší výhru v této sezoně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Žižkov - Dukla

Na vítězství čeká dál Dukla, která sice po remíze 1:1 na hřišti Viktorie Žižkov přerušila minisérii dvou proher, nevyhrála však potřetí za sebou.

Domácí měli do "malého" pražského derby lepší vstup a ujali se vedení. V 25. minutě si naběhl na centr z levé strany devatenáctiletý Josef Koželuh a zaznamenal první branku v sezoně.

Dukla však po přestávce soupeře zatlačila a v 73. minutě se dočkala vyrovnání. Na rohový kop Daniela Součka si naskočil Jiří Piroch a zajistil hostům alespoň bod.

Líšeň chtěla zapomenout na středeční porážku z domácího poháru s pražskou Spartou (0:3). Po 35 minutách hry však prohrávala po Selnarově přesné ráně. Domácí odpověděli o dvě minuty později zásluhou Jeřábkovy pohotové dorážky.

Brněnský celek soupeře po přestávce zatlačil a Jihlavu několikrát podržel brankář Vejmola. Ve druhé minutě nastaveného času však zahrál v pokutovém území Svoboda rukou a z nařízené penalty rozhodl Silný. Šlo o jeho pátou branku v ročníku.

Příbram chtěla navázat na poslední soutěžní vítězství na hřišti pražské Dukly (3:2) a v utkání s Vyškovem šla do vedení ve 23. minutě po Dedičově trefě. Hosté však ještě do přestávky Fofanovou zásluhou vyrovnali a ve druhé půli strhli duel dvěma góly mezi 53. a 57. minutou na svou stranu. Nejprve se prosadil Jambor a po něm opět Fofana. Konečný stav zpečetil v nastaveném čase střídající Vintr.

Příbram tak ve druhé lize vyhrála jen jeden z posledních osmi zápasů. Vyškov naopak získal z posledních čtyř duelů devět bodů a je desátý.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta B - Vlašim

V prvním nedělním zápase rezerva Sparty nastoupila na Strahově proti Vlašimi a měla převahu. Jenže soupeř sparťanské mladíky vyškolil z produktivity.

Zásluhu na tom měl zejména osmnáctiletý bosenský útočník Denis Alijagič, který dal v neděli už šestý a sedmý gól v sezoně a na třetí přihrával Blechovi – hosté tak v Praze vedli v poločase 3:0. 

Sparta B po přestávce svoji převahu přece jen dokázala proměnit v góly, ale ani dvě trefy střídajícího Matyáše Kozáka už jí výsledek nezachránily.

Varnsdorf deklasoval poslední Třinec 5:1 a posunul se na třetí pozici. Severočeši doma vyhráli i páté utkání druholigové sezony. Trápící se Slezané naopak venku i na čtvrtý pokus vyšli naprázdno.

Nebodovala ani předposlední Chrudim, která prohrála na půdě sedmého Táborska 0:1. Vítězství 1:0 si devátá Opava veze ze stadionu osmého Prostějova.

9. kolo druhé fotbalové ligy:

Viktoria Žižkov - Dukla Praha 1:1 (1:0)
Branky: 25. Koželuh - 73. Piroch. Rozhodčí: Cieslar - Poživil, Arnošt. ŽK: Muleme, Gabriel, Súkenník, Oulehla, Hossam - Kozel, Kozma. Diváci: 573.

Ústí nad Labem - Brno 1:6 (1:3)
Branky: 13. Ogiomade - 7. a 53. Přichystal, 37. Ševčík, 42. Hladík, 61. Řezníček, 87. Sedlák. Rozhodčí: Berka - Flimmel, Novák. ŽK: Brak, Bílek, Jiránek, Krobot - Texl. Diváci: 846.

Líšeň - Jihlava 2:1 (1:1)
Branky: 37. Jeřábek, 90.+3 Silný z pen. - 35. Selnar. Rozhodčí: Batík - Pečenka, Slavíček. ŽK: Matocha, Pašek, Kučera (všichni Líšeň). Diváci: 523.

Příbram - Vyškov 1:4 (1:1)
Branky: 23. Dedič - 37. a 57. Fofana, 53. Jambor, 90.+3 Vintr. Rozhodčí: Hanousek - Pochylý, Melichar. ŽK: Halinský, Procházka, Zorvan, Dedič - Krška, Slaměna, Fofana, Vintr. Diváci: 560.

Sparta B - Vlašim 2:3 (0:3)
Branky: 62. a 90.+2 Kozák - 27. a 31. Alijagič, 21. Blecha. Rozhodčí: Černý - Mikeska, Vyhnanovský. ŽK: Suchomel, Dudl, Sejk, Ambler, Jonáš - Křišťan, Alijagič, Červenka. Diváci: 593.

Prostějov - Opava 0:1 (0:1)
Branka: 37. Helešic. Rozhodčí: Adámková - Váňa, Pfeifer. ŽK: Zapletal, Schuster, Jiráček, Schaffartzik - Didiba, Šigut, Rychlý, Helebrand, Hnaníček. Diváci: 839.

Varnsdorf - Třinec 5:1 (3:0)
Branky: 13. Richter, 29. Kubista, 31. Kouřil z pen. 65. Schön, 89. Ondráček - 49. Juřena. Rozhodčí: Nehasil - Ratajová, Černoevič. ŽK: Kubista - Habusta, Bolf. Diváci: 569.

Táborsko - Chrudim 1:0 (0:0)
Branka: 56. Tijani. Rozhodčí: Mayer - Dresler, Matoušek. ŽK: Holiš, Plachý - Šípek, Řezníček, Šplíchal, Čáp. ČK: 78. Veselý (trenér), 90. Křečan (asistent trenéra, oba Chrudim). Diváci: 713.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články