Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jihlava po nečekané prohře do čela druhé ligy nejde. První porážku zaznamenalo i Brno

Šanci poskočit do čela druhé ligy nevyužili. Fotbalisté Jihlavy si v utkání 5. kola ve Varnsdorfu připsali první porážku v ročníku, když padli 1:2, a zůstali bod za Pardubicemi, které 1:0 porazily Ústí nad Labem. Třetí je Líšeň po remíze 0:0 s dalším nováčkem z Vyšehradu. Nevýraznou formu potvrdilo Brno, když na hřišti Dukly prohrálo 1:2.

Obránce Dukly Praha Lukáš Holík
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Všechny tři branky utkání Varnsdorf - Jihlava padly až ve druhém poločase. V 53. minutě otevřel skóre Schön a za čtvrt hodiny domácím zařídil dvoubrankové vedení Micovčák povedenou ranou z přímého kopu. V 83. minutě Klobása snížil, ale víc už Jihlavští nestihli a ani ve čtvrtém utkání ve Varnsdorfu nevyhráli.

Duklu poslal krátce po přestávce do vedení Holík, který se zpoza vápna trefil přesně do horního rohu branky. V 66. minutě přidal po standardní situaci hlavou pojistku Chlumecký a o dvě minuty později Šural po rohu už jen snížil. Brno, které v minulé sezoně neuspělo v baráži o první ligu proti Příbrami, zatím vůbec nepotvrzuje roli jednoznačného favorita soutěže.

Shodnou bilanci jako Dukla má další pražský tým Žižkov. Viktoria zvítězila v Chrudimi hladce 3:0, podruhé za sebou vyhrála a dělí se s Duklou o čtvrtou příčku. Dva žižkovské góly dal Batioja.

Líšeň doma remizovala v souboji nováčků s Vyšehradem bez branek. Brněnský celek poprvé v sezoně neskóroval, ale udržel neporazitelnost a překvapivě mu patří třetí místo.

Už třetí remízu v sezoně si připsal Hradec Králové, který hrál v Třinci 1:1. Domácí díky Valentovi vyrovnali šest minut před koncem, hosty může mrzet, že za bezbrankového stavu neproměnil Prekop penaltu.

První výhry v sezoně se dočkal Sokolov, který doma porazil Vlašim 2:1. Hosté potřetí za sebou prohráli a mají čtyři body jako jejich přemožitel.

Zápas v Ústí nabídl poměrně dost velkých šancí, padla však jen jedna branka. Tři minuty po přestávce napřáhl z hranice vápna Černý a trefil se přesně. Domácí se v závěru tlačili za vyrovnáním, nejblíže byl střídající Bílek, který napálil břevno.

Je nám líto, video expirovalo.
Pardubičtí fotbalisté vyzráli na Ústí

5. kolo druhé fotbalové ligy:

Ústí nad Labem - Pardubice 0:1 (0:0)

Branka: 48. Černý. Rozhodčí: Dorušák - Horák, Dohnálek. ŽK: Krátký - Prosek, Jeřábek, Solil. Diváci: 865.

Dukla Praha - Zbrojovka Brno 2:1 (0:0)

Branky: 48. Holík, 66. Chlumecký - 68. Šural. Rozhodčí: Machálek - Nádvorník, Váňa. ŽK: Kozma, Tetour, Holík, Douděra - Šural, Sedlák. Diváci: 956.

Sokolov - Vlašim 2:1 (1:0)

Branky: 10. Glaser z pen., 64. Vávra - 72. Svoboda. Rozhodčí: Proske - Kotík, Hrabovský. ŽK: Štípek, Šmehyl - Pilík, Štochl, Broukal. Diváci: 582.

Třinec - Hradec Králové 1:1 (0:0)

Branky: 84. Valenta - 48. Vlkanova. Rozhodčí: Petřík - Dresler, Lakomý. ŽK: Bedecs, Cienciala, Gáč, Arroyo, Valenta, Kušnír, Kubala - Kvída. Diváci: 842.

Chrudim - Viktoria Žižkov 0:3 (0:2)

Branky: 29. a 53. Batioja, 37. Gil. Rozhodčí: Hanousek - Vlček, Vitner. ŽK: Vencl - Opluštil, Tusjak, Batioja. Diváci: 1290.

Líšeň - Vyšehrad 0:0

Rozhodčí: Pechanec - Melichar, Vodrážka. ŽK: Hlavica, Čermák, Bednář, Málek - Rothe, Veselý, Žežulka, Mareš, Čvančara. Diváci: 1823.

Vítkovice - Prostějov 2:2 (0:1)

Branky: 70. Kovařík, 72. Matěj - 21. Janíček, 68. Lutonský. Rozhodčí: Vojkovský - Mikeska, Bureš. ŽK: Kovařík - Pašek, Sus, Biolek. Diváci: 470.

Varnsdorf - Jihlava 2:1 (0:0)

Branky: 53. Schön, 69. Micovčák - 83. Klobása. Rozhodčí: Cieslar - Myška, Mojžíš. ŽK: Breda, Kocourek - Tijani. Diváci: 805.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články