Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dukla nezaváhala v Kroměříži a vede druhou ligu o čtyři body, Žižkov si polepšil v boji o záchranu

Roli favoritů ustáli, ale řádně se zapotili. Fotbalisté Dukly zvítězili ve 24. kole druhé ligy na stadionu poslední Kroměříže 2:0. Dejvické mužstvo tím využilo sobotní remízu druhého Vyškova s Brnem (1:1) a v čele tabulky odskočilo moravskému soupeři už na rozdíl čtyř bodů. Sparťanský B-tým prohrál v Jihlavě 1:3, Varnsdorf rozstřílel Prostějov 5:1 a Žižkov si po domácím skalpu Chrudimi 3:1 pomohl v boji o záchranu.

Radost fotbalistů Viktorie Žižkov
zdroj: Facebook / FC Viktoria Žižkov

Duklu poslal na hřišti Hanácké Slavie do vedení v 37. minutě Helešic, konečný výsledek stanovil v závěrečném nastavení střídající Moulis. Svěřenci trenéra Rady venku ve druhé lize počtvrté za sebou bodovali a z toho potřetí vyhráli. Nováček soutěže nezvítězil v sedmi kolech po sobě a na první nesestupové místo, které patří Varnsdorfu, ztrácí pět bodů.

V duelu Jihlavy se Spartou B se v úvodních šesti minutách prosadily oba týmy. Domácí nakonec ovládli úvodní dějství zásluhou Fraňka, pojistku přidal po pauze Vedral. Vysočina uspěla poprvé v jarní části a po osmi kolech. Sestupovým pozicím se vzdálila na rozdíl šesti bodů. Pražané jsou po druhé porážce z posledních tří zápasů sedmí.

Na triumfu Žižkova nad Chrudimí se dvěma góly podílel Sixta. Viktoria vyhrála třetí z posledních čtyř utkání v soutěži a pomohla si v boji o záchranu. Pražané jsou třináctí a od první sestupové příčky je dělí pět bodů. Východočeši z posledních tří kol získali jen bod, nadále jsou ale pátí.

Opava remizovala doma s Vlašimí 2:2. Slezané z posledních sedmi kol jen jednou vyhráli a klesli kvůli horšímu skóre za jedenáctou Jihlavu. Středočeši čekají na vítězství čtyři kola a jsou osmí.

24. kolo druhé fotbalové ligy:

Žižkov – Chrudim 3:1 (1:1)
Branky: 32. a 53. Sixta, 79. Divíšek – 33. Míka. Rozhodčí: Orel – Volf, Kotalík ŽK: Skwarczek (Chrudim). Diváci: 1224.

Kroměříž – Dukla Praha 0:2 (0:1)
Branky: 37. Helešic, 90.+4 Moulis. Rozhodčí: Kvítek – Hádek, Malimánek. ŽK: Wala, Houser, Tiahlo – Jeřábek, Vondrášek, Peterka. Diváci: 881.

Varnsdorf – Prostějov 5:1 (1:0)
Branky: 15. Stránský, 63. Kouřil, 70. Yuzvak, 88. Hodek, 90.+2 Gembický – 58. Matoušek. Rozhodčí: Szikszay – Ratajová, Ježek. ŽK: Rudnytskyy, Stránský, Podzimek – Habusta, Zapletal, Abdoulkarim. Diváci: 485.

Jihlava – Sparta Praha B 3:1 (2:1)
Branky: 3. Šancl, 26. Franěk, 63. Vedral – 6. Michl. Rozhodčí: Ulrich – Kotalík, Pospíšil. ŽK: Tonbul, Piško, Sagna – Horák. Diváci: 818.

Opava - Vlašim 2:2 (2:1)
Branky:
31. Ondráček, 39. Málek - 17. Vachoušek, 63. Breda. Rozhodčí: Rouček - Nádvorník, Pochylý. ŽK: Janoščín, Ondráček - Vachoušek, Osuagwu, Hyský (trenér), Vágner. Diváci: 950.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články