Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Dukla na úvod druhé ligy padla, Zbrojovka ztratila body, Jihlava remizovala s Ústím

Favorité zatím tápou. Fotbalisté Dukly Praha vstoupili do druhé ligy neúspěšnou přestřelkou 2:3 na domácím hřišti s Třincem, v 78. minutě rozhodl stoper Gáč a zajistil vítěznou premiéru kouče Svatopluka Habance. Také hráči favorizované Zbrojovky Brno v úvodním kole překvapivě remizovali 2:2 na hřišti Vlašimi, když vyrovnali až v 88. minutě. Klopýtl i Hradec Králové, který remizoval v Sokolově 0:0. Tři body si z Vítkovic odvezla Chrudim za výhru 1:0. V dohrávce Jihlava remizovala 0:0 v Ústí nad Labem.

Obránce Dukly Praha Lukáš Holík
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Třineckým se na Julisce povedl úvod. V 11. minutě otevřel skóre Hlúpik po samostatném úniku. Za čtvrt hodiny Vaněk z dálky prostřelil domácího brankáře Hrušku. Jeho protějšek Adamuška zase zaváhal ve 30. minutě, kdy ho překonal Krunert. Krátce po změně stran po Tetourově akci vyrovnal Holík. Poslední slovo však měl v 78. minutě střídající Gáč, který skóroval hlavou po standardní situaci. Dukla z velkého závěrečného tlaku už nic nevytěžila.

Zbrojovka, která v minulé sezoně neuspěla v baráži s prvoligovou Příbramí, otevřela v 21. minutě Šuralovou zásluhou skóre. Třiadvacetiletý bek se prosadil hlavou po rohovém kopu. Následně mohl zvýšit náskok hostů záložník Šumbera, ale přízemní střelou v šestnáctce na gólmana Řeháka nevyzrál.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vlašim - Zbrojovka Brno

Brno drželo vedení do 60. minuty, kdy srovnal domácí záložník Svoboda, který se ve vápně vložil do Jakubovy střely. Obrat dvanáctého týmu minulého ročníku dokonal v 84. minutě z penalty kapitán Janda. O čtyři minuty později vybojoval alespoň bod pro tým trenéra Pavla Šustra hlavičkou záložník Fousek.

Jihlava vstoupila do nové sezony bezbrankovou remízou v Ústí nad Labem. Oba celky měly v dohrávce prvního kola řadu velkých šancí, ale gól se ani jednomu z nich dát nepodařilo. Jihlava v minulé sezoně druhé ligy obsadila druhé místo a v baráži o nejvyšší soutěž podlehla Karviné po porážce 1:2 venku a remíze 1:1 doma. Ústí skončilo v uplynulém ročníku páté.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Ústí nad Labem - Jihlava

Pardubice na svém stadionu porazily jiný pražský celek Žižkov 2:1. Nejprve ve 29. minutě Čelůstka z přímého kopu překonal gólmana Švengera a krátce před pauzou si po další standardní akci vstřelila vlastní branku americká posila Gil. V 78. minutě snížil Brežina rovněž z přímého kopu a Egídio těsně před koncem dokonce vyrovnal, ale druhý žižkovský gól neplatil kvůli ruce brazilského útočníka.

Hradec Králové remizoval bez branek v Sokolově a v součtu s minulou druholigovou sezonou venku nezvítězil poosmé za sebou. Ani jeden z nováčků nedokázal zahájit sezonu vítězně. Brněnská Líšeň doma s Varnsdorfem neudržela vedení a remizovala 2:2, Vyšehrad prohrál v Prostějově 0:1.

1. kolo druhé fotbalové ligy:

Vítkovice - Chrudim 0:1 (0:1) 
Branka: 33. Vencl. Rozhodčí: Klíma - Myška, Šimáček. ŽK: Motyčka - Ujec, Sixta. Diváci: 560.

Vlašim - Zbrojovka Brno 2:2 (0:1) 
Branky: 60. Svoboda, 84. Janda z pen. - 21. Šural, 88. Fousek. Rozhodčí: Petřík - Vinter, Novák. ŽK: Skopec - Šural, Halouska, Magera. Diváci: 848.

Pardubice - Viktoria Žižkov 2:1 (2:0)
Branky: 29. Čelůstka, 43. vlastní Gil - 78. Březina. Rozhodčí: Ardeleanu - Nádvorník, Dohnálek. ŽK: Zifčák - Gil, Řezáč, Batioja (všichni Žižkov). Diváci: 789.

Sokolov - Hradec Králové 0:0
Rozhodčí: Rejžek - Kotalík, Pečenka. ŽK: Hošek, Fišer, Machek - Vlkanova. Diváci: 910.

Dukla Praha - Třinec 2:3 (1:2)
Branky: 30. Krunert, 54. Holík - 11. Hlúpik, 25. Vaněk, 78. Gáč. Rozhodčí: Dubravský - Vaňkát, Váňa. ŽK: Tetour, Holík - Janošík, Vaněk. Diváci: 895.

Prostějov - Vyšehrad 1:0 (1:0)
Branka: 19. Lutonský. Rozhodčí: Orel - Hock, Lakomý. ŽK: Koudelka, Sus - Brejcha, Drobílek. Diváci: 864.

Líšeň - Varnsdorf 2:2 (2:1)
Branky: 7. Krška, 37. Reteno Elekana - 28. Barac, 51. Breda. Rozhodčí: Vojkovský - Flimmel, Leška. ŽK: Jeřábek, Minařík - Bláha. Diváci: 1542.

Ústí nad Labem - Jihlava 0:0

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články