Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dražice Cup

Duel na Žižkově neměl vítěze, Dukla ve Varnsdorfu vyhrála gólem v závěru

Opava uhrála v 18. kole druhé ligy na hřišti Žižkova remízu 1:1. Semifinalista domácího poháru nevyhrál třetí z posledních čtyř zápasů v soutěži a v neúplné tabulce je šestý. Nováček Viktoria nezvítězila ve čtvrtém z minulých pěti kol, je čtrnáctá a od první sestupové příčky ji dělí jen bod. Dukla díky gólu v závěru vyhrála na hřišti posledního Varnsdorfu a na vedoucí Vyškov ztrácí jediný bod. V utkání Jihlavy s Kroměříží žádný gól nepadl.

Utkání Viktoria Žižkov – Opava
zdroj: FC Viktoria Žižkov autor: Svatopluk Samler

Zápas Varnsdorfu s Duklou směřoval k nečekané bezbrankové remíze, v 90. minutě ale z penalty rozhodl Hora, jedna ze zimních posil dejvického celku. Svěřenci trenéra Rady vyhráli po třech kolech a třetímu Táborsku se vzdálili na rozdíl šesti bodů. Naopak Severočeši nebodovali ve druhé lize po sedmi zápasech a na čtrnáctý Žižkov, jemuž patří první nesestupové místo, jim chybějí dva body.

Žižkov proti Opavě poslal do vedení ve 13. minutě brazilský záložník Rosa. Slezané, kteří počátkem dubna vyzvou doma obhájce prvoligového titulu Spartu v utkání o postup do finále domácího poháru, vyrovnali v 71. minutě zásluhou střídajícího Přichystala. Hostující útočník skóroval čtyři minuty po příchodu na hřiště.

Ani jeden z týmů nenavázal na úvodní jarní triumf. Opava nevyhrála třetí z posledních čtyř zápasů v soutěži a v neúplné tabulce je šestá. Žižkovský nováček nedokázal zvítězit ve čtvrtém z uplynulých pěti kol a od září 2014 nezdolal Slezany ve druhé lize devětkrát za sebou. Poslední tři vzájemné duely ale skončily nerozhodně.

Jihlava čeká na plný bodový zisk tři kola a ztrácí dva body na Táborsko, jemuž patří poslední příčka znamenající účast v baráži o první ligu. Nováčkovská Hanácká Slavia bodovala ve druhé lize potřetí za sebou a je třináctá už jen s tříbodovým náskokem na pásmo sestupu.

18. kolo druhé fotbalové ligy:

Žižkov – Opava 1:1 (1:0)

Branky: 13. Rosa – 71. Přichystal. Rozhodčí: Szikszay – Volf, Šafránková. ŽK: Rosa, Klusák, Muleme, Sodoma – Marzuq, Omale. Diváci: 1581.

Varnsdorf  Dukla Praha 0:1 (0:0)

Branka: 90. Hora z pen. Rozhodčí: Batík – Pochylý, Lakomý. ŽK: Stránský, Kouřil, Ambler, Kosař – Hašek, Vondrášek, Kozma, Mešanovič. Diváci: 912.

Jihlava  Kroměříž 0:0

Rozhodčí: Kvítek – Hádek, Zoufalý. ŽK: Piško, Šancl, Selnar – Jeleček. Diváci: 1065.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články