Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Druhou ligu vede Ústí, Sokolov stále drží neporazitelnost

Praha - Fotbalisté Ústí nad Labem vyhráli utkání 10. kola druhé ligy na hřišti Vyšehradu 2:0 a tabulku vedou o bod před druhým Znojmem a třetím Sokolovem. Severočeši navíc i v pátém utkání venku v sezoně udrželi neporazitelnost. Olomouc B vyhrála v Českých Budějovicích 3:1. Pardubice ve Frýdku-Místku jen remizovaly 3:3, když všechny tři góly inkasovaly v posledních 15 minutách. 

Ilustrační foto

O vítězství Znojma rozhodl dvěma góly Šamánek, který se poprvé prosadil chvíli před přestávkou a druhý zásah přidal šest minut po pauze. Moravský celek se minimálně na pár hodin posunul do čela soutěže.

Pod prohru Vyšehradu se podepsal zejména záložník Mysliveček, který v prvním poločase zavinil penaltu a po hodině hry byl po druhé žluté kartě vyloučen za to, že míčem trefil rozhodčího. Pokutový kop proměnil Smola a přesilovku v samotném závěru využil Eliáš. Ústí tak vyhrálo potřetí za sebou a sérii bez porážky si natáhlo na sedm zápasů. Naopak Vyšehrad stejně dlouho čeká na vítězství.

Varnsdorf, jenž v minulé sezoně jen kvůli nevyhovujícímu stadionu nepostoupil do nejvyšší soutěže, ani na devátý pokus v sezoně nezvítězil. Také pod výhru olomoucké rezervy se podepsal dvougólový střelec.

Malec nejprve otevřel skóre z penalty v 6. minutě a v závěru pečetil na konečných 3:1. Druhou branku hostů vstřelil po hodině hry Hladík, za domácí, kteří prohráli čtvrté z posledních pěti utkání, snížil na 1:2 Šimák.

Sokolov poprvé v sezoně vyšel střelecky naprázdno, největší šanci Kosaka vychytal brankář Paleček. Dobrou pozici měl v závěru i Vondráček, ale hlavou minul. Nebezpečnější byli Třinečtí. Proti však byl brankář Beláň, který zazářil především při Tomečkově ráně pod břevno. Čtvrt hodiny před koncem mu po Tomečkově hlavičce pomohla i tyč.

Přestřelka ve Frýdku-Místku znamenala remízu

To ve Frýdku-Místku si fanoušci užili hned šest branek. Nejprve od hostů z Pardubic, když se dvakrát prosadil Petráň a jednou Kakrda. Jenže závěr Východočechům vůbec nevyšel. V 75. minutě mířil hlavou přesně Vyskočil a o dvě minuty později udělal ze zápasu drama Ižvolt trefou z přímého kopu. V poslední minutě přišla standardní situace, na kterou si naběhl i brankář Prepsl, míč se dostal k Literákovi a ten zařídil dělbu bodů.

O neporazitelnost přišlo Táborsko, které ve Vlašimi hrálo už od 9. minuty bez vyloučeného Kočího. Oslabení soupeře domácí využili a po gólech Nového a Jandy slavili první výhru v sezoně.

Sérii tří zápasů bez výhry ukončil exligový Hradec Králové, který vyhrál 1:0 v Opavě. O jediný gól se z pokutového kopu postaral Mareš. 

Výsledky 10. kola druhé fotbalové ligy:

Znojmo - Varnsdorf 2:0 (1:0)

Branky: 44. a 51. Šamánek. Rozhodčí: Dresler - Caletka, Boček. ŽK: Daníček, Ondráček (oba Varnsdorf). Diváci: 1008.

České Budějovice - Olomouc B 1:3 (0:1)

Branky: 63. Šimák - 6. a 83. z pen. Malec, 56. Hladík. Rozhodčí: Adámková - Hájek, Vysloužil. ŽK: Dvořák, Buchvaldek, Šimák, Řezáč - Jemelka, Habusta. Diváci: 721.

Třinec - Sokolov 0:0

Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Kožár. ŽK: Tomeček, Bedecs, Velner - Takács, Pouček. Diváci: 262.

Frýdek-Místek - Pardubice 3:3 (0:2)

Branky: 75. Vyskočil, 77. Ižvolt, 90. Literák - 8. a 61. Petráň, 45. Kakrda. Rozhodčí: Nenadál - Arnošt, Antoníček. ŽK: Vyskočil, Krčula - Vencl.

Vlašim - Táborsko 2:0 (1:0)

Branky: 41. Nový, 79. Janda. Rozhodčí: Franěk - Melichar, Myška. ŽK: Hronek, Tarczal - Javorek, Navrátil, Strnad, Traore. ČK: 9. Kočí (Táborsko). Diváci: 510.

Opava - Hradec Králové 0:1 (0:0)

Branka: 62. Mareš z pen. Rozhodčí: Berka - Vlček, Šimáček. ŽK: Jursa, Čelůstka - Černý. Diváci: 1361. 

Vyšehrad - Ústí nad Labem 0:2 (0:1)

Branky: 18. Smola z pen., 90.+1 Eliáš. Rozhodčí: Váňa - Mencl, Ratajová. ŽK: Mysliveček, Šimkovský, Schön, Jindráček - Šnirc. ČK: 59. Mysliveček. Diváci: 588.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články