Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Drnovice zpět na mapě profesionální kopané? Azyl zde pravděpodobně najde Vyškov

Na přelomu tisíciletí působily v nejvyšší soutěži i v evropských pohárech a tamější stadion využívala i česká reprezentace. Po více než 16 letech strádání hlásí Drnovice fotbalový comeback. V příští sezoně by zde měl hrát svá domácí utkání druholigový nováček z Vyškova.

Chátrající stadion v Drnovicích
zdroj: ČT24

Radek Drulák, Luboš Kubík nebo Karel Brückner - slavná jména spjatá s drnovickou kopanou. Poslední ligový zápas se však v obci ležící v Jihomoravském kraji odehrál v květnu 2005.

Ještě nedávno to navíc vypadalo, že je s místním stadionem ámen. Obec ho ale získala do vlastnictví, opravila a na podzim by se zde opět mohl hrát profesionální fotbal. "Dopravní situace bude asi komplikovaná, ale těší nás, že to může přinést ekonomický profit místním podnikatelům a restauracím," řekl místostarosta Drnovic Jiří Dvořák.

Je nám líto, video expirovalo.
Do Drnovic se pravděpodobně vrátí profesionální fotbal

Radost mají také ve Vyškově. "Drnovice jsou tři kilometry od nás a v rámci regionu jsme ani neměli jinou možnost," uvedl jednatel MFK Vyškov Martin Chalupecký.

Pokud za 14 dní dostane nováček druhé ligy licenci, nic nebude bránit tomu, aby v Drnovicích došlo na prestižní utkání Vyškova s Brnem, které sestoupilo z nejvyšší soutěže. "Derby se Zbrojovkou by mohlo znamenat ve druhé lize absolutní divácký rekord," těší se generální manažer MFK Vyškov Zbyněk Zbořil. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články