Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Chrudim se ujala vedení ve druhé lize, Kozák dvakrát udeřil proti sparťanskému "béčku"

Druhá nejvyšší soutěž má nového lídra. Stala se jím Chrudim, jež ve šlágru 4. kola zvítězila na stadionu Slavie "B" 1:0. Porážku musela přijmout i rezerva druhého z pražských "S", která padla 2:4 v Opavě i proto, že se v domácím dresu dvakrát prosadil bývalý český reprezentant Libor Kozák. Vyškov po třech remízách zdolal "béčko" ostravského Baníku na jeho hřišti 3:1 a první výhru v ročníku si v utkání s Prostějovem (3:0) připsala také Viktoria Žižkov.

Utkání Slavia B – Chrudim
zdroj: twitter.com/slaviaofficial

"Béčko" pražské Slavie letos hostuje v Radotíně. Střetnutí s Chrudimí bylo soubojem druhého s třetím týmem tabulky. O hubeném vítězství východočeského celku rozhodl pět minut před poločasem David Látal, který zaznamenal již třetí branku v ročníku.

Rezerva týmu z Edenu proto nenavázala na dvě předchozí výhry, zatímco Chrudim se posunula v neúplné tabulce na první místo.

Kozák dvakrát rozjásal opavské příznivce

Pětatřicetiletý útočník Kozák si první dva góly po návratu do mateřské Opavy nechal na úvodní poločas utkání proti "béčku" Sparty. V dresu letenského klubu se přitom před čtyřmi lety stal králem střelců nejvyšší soutěže a vyhrál i domácí pohár MOL Cup. Slezané se dočkali prvního skalpu soupeře v sezoně.

Vyškov se v posledních dvou sezonách v baráži marně pokoušel o postup mezi elitu. Vítězstvím v Ostravě se posunul k předním příčkám. "Béčko" Baníku po postupu z MSFL v druhé lize poprvé našlo přemožitele.

Žižkov táhli zkušení hráči, ještě před přestávkou se trefil Jurásek a potřetí v sezoně také Necid. První výhru pojistil v nastavení Sodoma. Naopak Prostějov je stále bez výhry, po čtyřech kolech má pouze dva body a jako jediný v soutěži ještě neskóroval.

Vlašim je po remíze 1:1 s Líšní na čtvrté příčce. Totožným výsledkem skončilo také měření sil mezi Jihlavou a Táborskem. Vysočina proto zůstala se ziskem dvou bodů poslední.

Výsledky 4. kola druhé fotbalové ligy:

Ostrava "B" – Vyškov 1:3 (0:1)
Branky: 48. Nogha – 27. Zajíc, 61. Sylla, 90.+6 Mbonu. Rozhodčí: Opočenský – Dresler, Marek. ŽK: Říha – Condé, Kameník (trenér). Diváci: 819.

Žižkov – Prostějov 3:0 (1:0)
Branky: 37. Jirásek, 47. Necid, 90.+4 Sodoma. Rozhodčí: Nehasil – Kubr, Beneš. ŽK: Koudelka (Prostějov). Diváci: 1036.

Slavia Praha "B" – Chrudim 0:1 (0:1)
Branka:
40. Látal.
Rozhodčí: Bohata – Zoufalý, Šafránková. ŽK: Konečný – Hrubeš, Řezníček, Šimek, Tichai (trenér). Diváci: 562.

Opava  Sparta Praha "B" 4:2 (2:0)
Branky: 6. a 27. z pen. Kozák, 60. Čejka, 79. Rataj - 74. Uhrinčať, 81. Rus. Rozhodčí: Batík - Paták, Lakomý. ŽK: Uhrinčať, Okeke, Jedlička (všichni Sparta). Diváci: 1667.

Jihlava  Táborsko 1:1 (0:0)
Branky: 61. Selnar - 58. Varačka. Rozhodčí: Starý - Novák, Malimánek. ŽK: Franěk - Foltyn, Varačka, Djordjič. Diváci: 542.

Vlašim  Líšeň 1:1 (1:1)
Branky: 13. Musil z pen. - 2. Polášek. Rozhodčí: Kvítek - Cichra, Ježek. ŽK: Hodek (Vlašim). Diváci: 505.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články