Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bývalý reprezentant Kozák se vrací do Opavy, bude hrát druhou ligu

Návrat do Opavy, kde s fotbalem začínal, ohlásil bývalý útočník fotbalové reprezentace Libor Kozák. Do slezského týmu se pětatřicetiletý fotbalista vrací po šestnácti letech. Už v červnu se s týmem připravoval na novou sezonu a nyní druholigový celek na svém webu oznámil, že s hráčem podepsal roční smlouvu.

Libor Kozák podepsal smlouvu s Opavou
zdroj: sfc.cz

Kozák nejslavnější část kariéry prožil v Laziu Řím, kam už v 19 letech odešel právě z Opavy. V jeho dresu vyhrál dvakrát Italský pohár, v sezoně 2012/13 se navíc stal nejlepším střelcem Evropské ligy.

Hrál také za Spartu, s kterou v roce 2020 ovládl Český pohár a podělil se o korunu pro krále ligových střelců, Liberec, Slovácko, Zlín nebo v Anglii za Aston Villu. Na kontě má devět reprezentačních startů a dva góly. Naposledy působil v Arezzu ve třetí italské lize, od ledna byl bez angažmá.

"V minulosti jsem vždy říkal, že bych se chtěl do Opavy jednou vrátit. Věřím, že jsem přišel už do začátku přípravy ve velmi dobrém fyzickém rozpoložení. Samozřejmě mi ale chybí herní kondice, protože jsem těch utkání v poslední době tolik neabsolvoval a zápas je zkrátka něco jiného než trénink," uvedl Kozák.

Slezský klub jeho příchod ještě administrativně dotahuje, aby hráč mohl nastoupit už v pátečním utkání 2. kola proti Brnu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články