Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Budějovický lídr padl s Hradcem, jenž se s Ústím bije o postup do baráže

Postupové oslavy Českých Budějovic se zatím nekonají. Jihočeši totiž prohráli ve 26. kole druhé ligy 0:1 v Hradci Králové a druhá Jihlava porazila 4:1 poslední Žižkov, čtyři kola před koncem tak na Budějovice ztrácí devět bodů. Pardubice si poradily na domácím hřišti se Znojmem, výhru 3:1 stvrdili Petráň a Mužík. Do baráže se může dostat i celek Ústí nad Labem, díky výhře 3:2 nad Táborskem jsou Severočeši o skóre na kýženém třetím místě znamenající účast v baráži. Z nabitého popředí tabulky mohl k baráži poskočit i aktuálně sedmý Varnsdorf, jenž ale prohrál s Vlašimí. 

Budějovičtí padli s Hradcem
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Jedinou branku zápasu v Hradci Králové dal v 41. minutě Filip Zorvan a domácí si díky němu nejen upevnili třetí místo, které zaručuje start v baráži, ale také ukončili od září trvající sérii neporazitelnosti Budějovic. Jihočeši prohráli po 15 zápasech a 12 výhrách za sebou.

Návrat do nejvyšší soutěže, ze které sestoupili v roce 2015, však stále mají ve vlastních rukách. Na prvním místě tabulky, které jako jediné znamená přímý postup do první ligy, mají před druhou Jihlavou náskok devíti bodů. Hradec už ztrácí 16 bodů a od čtvrtého Ústí nad Labem ho dělí tři body.

Je nám líto, video expirovalo.
Budějovičtí fotbalisté si neporadili s Hradcem

Fotbalisté Brna zvítězili v Sokolově 2:0 a drží se na dohled třetímu místu, které jako poslední znamená baráž o nejvyšší soutěž. Zbrojovka ztrácí v neúplné tabulce bod na třetí Hradec Králové, před pátým Ústím nad Labem má dvoubodový náskok, ale Severočeši mají zápas k dobru.

Brno, které v minulé sezoně sestoupilo z nejvyšší soutěže, vyhrálo počtvrté z posledních pěti kol. Zbrojovka rozhodla v Sokolově na přelomu poločasů. Skóre minutu před přestávkou otevřel hlavou Škoda a ve 48. minutě přidal pojistku Pachlopník. Sokolov prohrál potřetí z posledních čtyř utkání a před sestupovými příčkami má na dvanácté pozici sedmibodový náskok.

Počtvrté za sebou nebodovalo Znojmo, které prohrálo 1:3 v Pardubicích. Na čtrnáctém místě tabulky má jen tříbodový náskok před patnáctým Táborskem a navíc o zápas více. Východočeši potvrdili, že se jim daří mnohem více doma a na šesté příčce tabulky ztrácejí na baráž pět bodů.

Jen o bod více než Znojmo má na třináctém místě nováček z Chrudimi po domácí prohře 1:2 s Třincem. Slezané bodovali potřetí z posledních čtyř kol a jsou devátí.

Táborsko poprvé vedl nový trenér Karel Musil, který po prohře v Prostějově v minulém kole nahradil kvůli neuspokojivým výsledkům Petra Mikolandu. Spolu s ním skončili i ostatní členové realizačního týmu. V 51. minutě šlo Táborsko zásluhou Musiola do vedení.

Překvapivý stav však nevydržel dlouho a hosté v rozmezí 61. až 66. minuty obrátili skóre po trefách Procházky a Strady. Třetí gól přidal v 78. minutě opět Procházka. Ve třetí minutě nastavení stanovil konečný výsledek druhou trefou domácí Musiol. Ústí nad Labem zvítězilo ve čtvrtém z posledních pěti duelů.

Táborsko je na předposlední patnácté pozici a na Znojmo, které se nachází na prvním nesestupovém místě, ztrácí tři body.

Vlašim rozhodla o třech bodech v prvním poločase, v němž vstřelila obě branky, o něž se postarali Fotr a Fortelný. Varnsdorf vyhrál jediné z uplynulých šesti utkání. Vlašim se posunula na deváté místo.

26. kolo druhé fotbalové ligy:

Hradec Králové - České Budějovice 1:0 (1:0) 
Branka: 41. Zorvan. Rozhodčí: Franěk - Dobrovolný, Šimáček. ŽK: Leibl, Pokorný - Čavoš, Grajciar, Ledecký, Javorek. Diváci: 915. 

Jihlava - Viktoria Žižkov 4:1 (3:0)
Branky: 5. a 62. Zoubele, 9. a 18. Klobása - 61. Bazal. Rozhodčí: Hocek - Blažej, Kříž. ŽK: Jawo - Žežulka. ČK: 1. Frizoni (Žižkov). Diváci: 1049

Vítkovice - Prostějov 0:2 (0:1)
Branky: 22. Vošahlík, 72. Kroupa. Rozhodčí: Klíma - Batík, Pochylý. ŽK: Kaloč - Machynek. ČK: 77. Sus (Prostějov). Diváci: 549.

Sokolov - Brno 0:2 (0:1)
Branky: 44. Škoda, 48. Pachlopník. Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Leška. ŽK: Kosak, Čihák - Magera, Pachlopník, Sukup. Diváci: 525.

Pardubice - Znojmo 3:1 (2:1)
Branky: 9. Toml, 30. Petráň z pen., 74. Mužík - 20. Šmehyl. Rozhodčí: Cieslar - Fišer, Mojžíš. ŽK: Šejvl - Conner. Diváci: 648.

Chrudim - Třinec 1:2 (1:2)
Branky: 18. Froněk - 25. Arroyo, 37. Dedič. Rozhodčí: Adámková - Kotalík, Pečenka. ŽK: Dostálek, Drahoš - Šula, Adamuška. ČK: 90+3. Drahoš. Diváci: 1090.

Táborsko - Ústí nad Labem 2:3 (0:0)
Branky: 51. a 90.+3 Musiol - 61. a 78. Procházka, 66. Strada. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Vodrážka. ŽK: Pilík, Kučera - Bílek, Brak, Janso. Diváci: 680.

Varnsdorf - Vlašim 0:2 (0:2)
Branky: 9. Fotr, 34. Fortelný. Rozhodčí: Machálek - Poživil, Váňa. ŽK: Rudzan - Fotr, Kučera. Diváci: 405.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články