Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Budějovice prohrály v Mostě, do čela se dostal Hradec

Praha - Jediným neporaženým celkem druhé ligy zůstává i nadále Most, když v rámci 9. kola porazil na domácím stadionu České Budějovice 3:2. Do čela tabulky se dostal Hradec Králové, který zvítězil na hřišti dosud prvního Ústí nad Labem 2:0 a vede o dva body právě před Severočechy. Táborsko v předehrávce remizovalo 1:1 na hřišti Bohemians Praha a přerušilo svou sérii tří vítězství.

Opora Táborska, záložník Jan Šimák (uprostřed)
zdroj: ČTK autor: David Veis

Domácím vyšel první poločas, kdy se v rychlém sledu trefili Šlapák po sólovém úniku a Rosendo hlavou po Vojtově centru. České Budějovice se ale po přestávce zlepšily a dokázaly vyrovnat - nejprve Rýdel proměnil penaltu a krátce nato se prosadil i útočník Linhart.

Most hrál sice od 54. minuty v oslabení o vyloučeného obránce Bělouška, přesto dokázal strhnout vítězství na svou stranu. Po rohu se míč odrazil za vápno ke stoperu Olejníkovi, který se trefil střelou z voleje. Závěrečný mohutný tlak hostů už k vyrovnání nevedl.

Hradec se poprvé v sezoně dostal do čela

Hradec potvrdil dobrou aktuální formu, po slabším vstupu do soutěže si připsal už šestou výhru po sobě. "Votrokům", kteří v minulé sezoně sestoupili z první ligy, zařídil tři body v 72. minutě tečí Vaněček. Bývalý ústecký hráč si osmým gólem pojistil vedení v tabulce kanonýrů.

Už v nastavení pak stvrdil výhru Hradce Zelený. Domácí Ústí sice mělo více ze hry a soupeře přestřílelo, doplatilo však na neproměňování šancí. Třetí je v tabulce o bod za Ústím Karviná, která prohrála v Pardubicích 1:2. Východočeši vedli po gólech Hundáka a Přibyla 2:0, hosté ze závěrečného náporu vytěžili jen snížení.

Vltavín zůstáva poslední

Pardubice se posunuly na čtvrté místo bod za Karvinou. Poslední zůstává po prohře 0:2 s Varnsdorfem Vltavín. Pražský nováček soutěže potvrdil, že má nejhorší útok. V devíti kolech vstřelil jen čtyři branky.

Hosté ze Sezimova Ústí se na pražském Střížkově dostali do vedení v 54. minutě díky Ciferskému, jenž dopravil míč do branky po rohovém kopu a několika odrazech. Bohemians, kteří jsou třetí od konce, vyrovnali deset minut nato zásluhou Ibragimova. Táborsko se posunulo na čtvrté místo tabulky dva body za Ústí.

Ve druhém pátečním utkání nepotvrdil Třinec, že patří v soutěži k nejlepším týmům na hřištích soupeřů, a prohrál 0:3 ve Zlíně. V dresu domácích se dvakrát trefil Železník, z toho jednou z penalty. Skóre otevřel už v 5. minutě hlavou Malý. Zlín se posunul na desáté místo právě před Třinec.

Fotbalová národní liga - 9. kolo:

Most - České Budějovice 3:2 (2:0)
Branky: 18. Šlapák, 22. Rosendo, 66. Olejník - 54. Rýdel z pen., 62. Linhart. Rozhodčí: Ardeleánu - Štěrba, Ratajová. ŽK: Běloušek, Charuza - Linhart, Klesa, Machovec, Vyskočil, Hašek. ČK: 54. Běloušek. Diváci: 1 170.

Frýdek-Místek - Sokolov 1:1 (1:1) 

Branky: 19. Literák - 30. Šamánek. Rozhodčí: Houdek - Zeman, Fišer. ŽK: Vašenda, Švrček - Dvořák I, Čada, Hruška. Diváci: 3 214.

Vlašim - Viktoria Žižkov 1:5 (0:3)

Branky: 68. Jeřábek - 20. a 37. Voltr, 45. Sivrič, 76. Podrázký, 90.+2 Bartl. Rozhodčí: Ochotnický - Kříž, Kotalík. ŽK: Krmenčík, Starý, Vebr - Voltr, Šťastný, Boháč, Bartl. Diváci: 450.

FK Ústí nad Labem - FC Hradec Králové 0:2 (0:0)

Branky: 72. Vaněček, 90.+2 Zelený. Rozhodčí: Jílek - Peřina, Plesar. ŽK: Martykán, Veverka (oba Ústí). Diváci: 1 238.

FK Pardubice - OKD Karviná 2:1 (0:0)

Branky: 53. Hundák, 75. Přibyl - 84. Ciku. Rozhodčí: Lerch - Gallo, Černý. ŽK: Hodas - Mišinský, Hottek. ČK: 90. Hottek. Diváci: 571.

Loko Vltavín - FK Varnsdorf 0:2 (0:0)

Branky: 62. Breite, 90.+3 Synek. Rozhodčí: Kalenda - Pochylý, Antoníček. ŽK: Matějka (Vltavín).

Bohemians Praha - Táborsko 1:1 (0:0)

Branky: 64. Ibragimov - 54. Ciferský. Rozhodčí: Mikel - Pelikán, Machálek. ŽK: Novotný, Ibragimov (oba Bohemians).

Zlín - Třinec 3:0 (2:0)

Branky: 32. z pen. a 47. Železník, 5. Malý. Rozhodčí: Bílek - Kovařík, Vaňkát. ŽK: Malcharek - Čelůstka, Čtvrtníček. Diváci: 976.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články