Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Brno si poradilo s Vyškovem. Návrat do ligy ale ještě slavit nemůže

Fotbalisté Brna v 25. kole druhé ligy porazili Vyškov 2:0. Na definitivní stvrzení návratu do nejvyšší soutěže si však Zbrojovka ještě musí počkat, jelikož Vlašim zdolala Ústí nad Labem 3:0 a je opět druhá. Pět kol před koncem je mezi Brnem a Středočechy rozdíl 14 bodů.

Brňané se v Drnovicích ujali vedení v 49. minutě zásluhou Řezníčka. Vyškov několikrát podržel brankář Kinský, jehož podruhé překonal až v nastaveném čase Ševčík. Suverénní Zbrojovka si spravila chuť po minulé nečekané porážce 0:1 se Spartou B.

Vlašim rozhodla o výhře nad Ústím už v prvním poločase, kdy se trefili v rozpětí necelých dvou minut Zlatohlávek a Rigo. Po přestávce přidal další trefu Jurásek. Vlašim zvítězila po třech kolech, naopak Severočeši nevyhráli osmé kolo v řadě a klesli na předposlední místo.

Dva body za Vlašimí je sparťanské "béčko". Letenská rezerva, která na brněnského lídra z třetí pozice ztrácí 16 bodů, dnes remizovala 2:2 v Třinci. Po brzkém gólu domácího Juřeny mezi 18. a 28. minutou otočil skóre sparťan Kozák, ale ještě před pauzou stanovil konečný výsledek Dedič. Těsně před koncem dostal červenou kartu třinecký Bolf. Domácí remizovali počtvrté za sebou a jsou třináctí.

Čtvrtá je Líšeň po domácí remíze 1:1 s Táborskem. Alespoň bod zachránil brněnskému celku v 81. minutě Černín, který odpověděl na Mezerovu trefu. Líšeň nevyhrála páté kolo po sobě a na Spartu B jí chybí dva body.

Stejně bodů jako Líšeň má i Opava, jež také hrála s Příbramí 1:1. Hosté vedli po brance Kvídy, ale ve druhé půli z penalty srovnal Helešic.

Pražská Dukla v duelu s Varnsdorfem dohrávala bez vyloučeného Barace. Hostům na Julisce zařídil vítězství 1:0 Dordič proměněnou penaltou v 77. minutě. Severočeši udrželi šestou příčku před dnešním pražským soupeřem.

Poslední Žižkov remizoval 0:0 v Chrudimi, která je na poslední nesestupové pozici. Viktoria na čtrnáctou Chrudim ztrácí 13 bodů, východočeský tým má navíc zápas k dobru. Žižkov nezvítězil v 21. kole po sobě.

Jihlava zdolala Prostějov 1:0 díky vlastnímu gólu Zukala.

25. kolo druhé fotbalové ligy:

Vyškov - Zbrojovka Brno 0:2 (0:0)
Branky:
49. Řezníček, 90.+6 Ševčík. Rozhodčí: Dorušák - Bureš, Mikeska. ŽK: Lahodný, Harušťák, Vintr - Moravec, Fousek, Řezníček. Diváci: 3188.

Chrudim - Viktoria Žižkov 0:0
Rozhodčí:
Radina - Pečenka, Machač. ŽK: Kesner - Richter, Bazal. Diváci: 1050.

Dukla Praha - Varnsdorf 0:1 (0:0)
Branka:
77. Dordič z pen. Rozhodčí: Opočenský - Slavíček, Vyhnanovský. ŽK: Kovernikov, Peterka - Rudnytskyy, Velich. ČK: 76. Barac (Dukla). Diváci: 700.

Třinec - Sparta Praha B 2:2 (2:2)
Branky:
6. Juřena, 35. Dedič - 18. a 28. Kozák. Rozhodčí: Orel - Žurovec, Dobrovolný. ŽK: Dedič, Juřena, Javůrek, Cieslar (asistent trenéra) - Gabriel, Večerka, Kotek. ČK: 90.+3 Bolf (Třinec). Diváci: 396.

Vlašim - Ústí nad Labem 3:0 (2:0)

Branky: 17. Zlatohlávek, 18. Rigo, 51. Jurásek. Rozhodčí: Hocek - Váňa, Melichar. ŽK: Zinhasovič - Uličný. Diváci: 458.

Opava - Příbram 1:1 (0:1)

Branky: 63. Helešic z pen. - 16. Kvída. Rozhodčí: Zaoral - Pfeifer, Pochylý. ŽK: Žídek - Vilotič, Čermák, Novotný, Soldát, Zápotočný (asistent trenéra). Diváci: 1371.

Jihlava - Prostějov 1:0 (0:0)

Branka: 53. vlastní Zukal. Rozhodčí: Kvítek - Novák, Matoušek. ŽK: Peřina, Lacko, Kameník (trenér) - Urbanec, Kopřiva. Diváci: 353.

Líšeň - Táborsko 1:1 (0:0)

Branky: 81. Černín - 55. Mezera. Rozhodčí: Nehasil - Volf, Hádek. ŽK: Černín - Plachý, Zadražil. Diváci: 519.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články