Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Brno počtvrté v řadě vyhrálo a upevnilo si třetí místo, Jihlava remizovala s Budějovicemi

Jsou ve velké formě a nevypadá to, že by chtěli brzdit. Fotbalisté Brna v druhé lize vyhráli už počtvrté za sebou. Naposled fazónu Zbrojovky odnesly Vítkovice, které v rámci 28. kola prohrály doma 2:4. Brňané si tak pojistili třetí místo, které jako poslední zaručuje účast v baráži o nejvyšší soutěž. Před čtvrtým Hradcem Králové i pátým Ústím nad Labem mají náskok pěti bodů. Na opačném konci tabulky poslední Žižkov prohrál 0:4 v Třinci a dva zápasy před koncem je jeho šance na udržení minimální.

Slavící brněnský útočník Michal Škoda
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

Brno za čtvrtou výhrou za sebou nasměroval dvěma góly Štepanovský, o zbývající dvě branky se postarali Šumbera s Vintrem. Za domácí na 1:1 vyrovnal Motyčka a v závěru už jen snížil Januška. Zbrojovka si upevnila třetí místo před Hradcem a Ústím, kteří však mají o zápas méně.

Žižkov pod vedením nového trenéra Zdeňka Haška nenavázal na výhru s Vítkovicemi. Viktoria nezačala proti soupeři ze středu tabulky dobře a už v 6. minutě prohrávala po gólu Samiece. Vedení domácích do poločasu zvýšili Buchvaldek a Dedič, na konečných 4:0 upravil po změně stran Janošík.

V neúplné tabulce Žižkov ztrácí na čtrnácté Znojmo, které momentálně drží poslední nesestupovou pozici, čtyři body. O další tři víc má nyní třináctá Chrudim.

Znojmo pod vedením staronového trenéra Leoše Kalvody, který se týmu znovu ujal ve čtvrtek, vybojovalo bod v Sokolově. Domácí si díky němu upevnili 12. příčku a přiblížili se k záchraně. Znojmo naopak dál zůstává na hraně sestupu. O bod patnácté Táborsko má nedělní zápas k dobru.

Jihlava remizovala 1:1 s již jistým vítězem Českými Budějovicemi a promarnila možnost zajistit si účast v baráži o místo v nejvyšší soutěži. Vysočina má však i přesto k baráži blízko, protože před čtvrtým Hradcem Králové má náskok šesti bodů a při vyrovnané vzájemné bilanci i lepší skóre.

Jihlava si mohla druhé nebo třetí místo, které obě zaručují baráž, zajistit dnešním vítězstvím, ale s jihočeským soupeřem od 15. minuty prohrávala po brance Ledeckého. V závěru prvního poločasu sice vyrovnal Vaculík, ale druhý gól už domácí dát nedokázali. Nejblíže k němu měl v 51. minutě Zoubele, který však trefil pouze tyč.

Výsledky 28. kola FNL

Sokolov - Znojmo 2:2 (1:1)

Branky: 26. vlastní Cihlář, 62. Liener - 18. Cihlář, 54. Cukovič. Rozhodčí: Ginzel - Batík, Kožár. ŽK: Machek, Ševčík, Hlavatý - Cihlář, Conner, Machalík, Maksič, Mudra. Diváci: 370.

Třinec - Viktoria Žižkov 4:0 (3:0)

Branky: 6. Samiec, 29. Buchvaldek, 30. Dedič, 65. Janošík. Rozhodčí: Matějček - Flimmel, Poživil. ŽK: Rothe, Bazal, Žežulka (všichni Žižkov). Diváci: 468.

Chrudim - Vlašim 2:1 (2:0)

Branky: 5. Kesner, 24. Rybička - 86. Mizerák. Rozhodčí: Dubravský - Dresler, Vodrážka. ŽK: Vašulín, Čáp - Piško, Kadlec, Pavlík. Diváci: 850.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články