Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Brno nevyužilo šanci umenšit náskok Pardubic, první i druhý remizoval

Poprvé po restartu druhé ligy ztratili. Fotbalisté Pardubic ve 24. kole na hřišti Líšně remizovali 1:1. Druhý brněnský celek Zbrojovka Brno ovšem šanci na snížení náskoku lídra nevyužil a v Hradci Králové uhrál stejný výsledek. Rozdíl mezi prvním a druhým tak zůstává šestibodový. Třetí příčku si upevnil Žižkov výhrou v Jihlavě 1:0. Vítkovice po výprasku v Sokolově zabraly a doma přehrály 3:1 Ústí nad Labem.

Brno se ujalo vedení po půlhodině hry, kdy se z dorážky prosadil Jakub Přichystal. Chvíli nato trefil z dálky Adam Fousek břevno a další velké šance promarnila Zbrojovka v samém závěru utkání. Remízu Hradci v 88. minutě zajistila nadmíru povedená střela Dennyho Samka.

Hradec ztratil body v boji o účast v baráži, do které projdou celky z druhého a třetího místa. Východočeši jsou čtvrtí a za třetím Žižkovem zaostávají o tři body.

Na Hradec se navíc bodově dotáhla pátá Dukla díky vítězství 3:1 nad Sokolovem. Pro pražský celek šlo o první výhru po sérii tří porážek.

Pardubice po koronavirové přestávce dosud jen vyhrávaly, nováček druhé ligy je ale bojovným výkonem zaskočil. Favorit vedl od 30. minuty, kdy se po rohu prosadil Jeřábek. V 73. minutě se ale dostal k odraženému míči Hlavica a zařídil dělbu bodů. Líšni patří deváté místo.

Poslední Vítkovice nečekaně porazily Ústí nad Labem a připsaly si teprve třetí výhru v druholigové sezoně. Na první nesestupovou příčku ztrácejí osm bodů.

Chrudim remizovala v souboji týmů ze středu tabulky s Prostějovem 1:1. Hosty poslal v 78. minutě do vedení Šteigl, za sedm minut srovnal Vašulín.

Utkání mezi Třincem a Vlašimí bylo kvůli nákaze koronavirem v rodině nejmenovaného fotbalisty slezského celku odloženo. Pokud dobře dopadnou kontrolní testy v klubu, bude se hrát v pátek.

Je nám líto, video expirovalo.
Pardubice s Líšní po dlouhé době ztratily

Druhá fotbalová liga - 24. kolo:

Líšeň - Pardubice 1:1 (0:1)

Branky: 73. Hlavica - 30. Jeřábek. Rozhodčí: Franěk - Vlček, Flimmel. ŽK: Matocha, Silný, Rolinek - Prosek. Diváci: 1239.

Chrudim - Prostějov 1:1 (0:0)

Branky: 85. Vašulín - 78. Šteigl. Rozhodčí: Hocek - Poživil, Matoušek. ŽK: Vašulín - Bialek. Bez diváků.

Vítkovice - Ústí nad Labem 3:1 (2:1)

Branky: 3. Kania, 39. Chvěja, 90.+4 Ožvolda - 45. Drame. Rozhodčí: Vojkovský - Lakomý, Bureš. ŽK: Dziuba, Plesník, Matoušek, Ožvolda - Pimpara, Valenta, Čičovský. Diváci: 217.

Dukla Praha - Sokolov 3:1 (1:0)

Branky: 29. Ayong, 49. Doumbia, 61. Dancák - 63. Kovář. Rozhodčí: Rejžek - Kotalík, Pečenka. ŽK: Tetour, Dancák - Machek. Diváci: 381.

Jihlava - Žižkov 0:1 (0:0)

Branky: 69. Súkenník z pen. Rozhodčí: Lerch - Šimáček, Ratajová. ŽK: Křišťál - Řezáč, Batioja. Diváci: 600.

Varnsdorf - Vyšehrad 2:2 (0:1)

Branky: 55. Kouřil z pen., 68. Novák - 8. Suchan, 46. Laňka. Rozhodčí: Machálek - Hájek, Podaný. ŽK: Kubista - Čvančara, Suchan. Diváci: 285.

Hradec Králové - Brno 1:1 (0:1)

Branky: 88. Samko - 32. Přichystal. Rozhodčí: Berka - Kříž, Myška. ŽK: Šípek, Zbrožek, Čech, Soukeník, Král - Přichystal. Diváci: 500.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články