Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Brno díky Alijagičovi prodloužilo vítěznou sérii a jde do čela, Dukla narazila v Opavě

Atraktivním duelem mezi Jihlavou a Brnem odstartovalo 9. kolo druhé nejvyšší soutěže. Hosté po reprezentační přestávce prodloužili šňůru výher na pět zápasů, když gólem nové posily Denise Alijagiče udolali domácí 1:0 a posunuli se na první místo v neúplné tabulce. Vysočina naopak před vlastními příznivci nezastavila sérii bez zisku plného počtu bodů a zůstala šestá. Dotáhla se na ni ovšem Opava, která porazila 1:0 třetí Duklu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Jihlava – Brno

Zbrojovka v Jihlavě navázala na velmi dobrou formu, kterou měla před reprezentační pauzou, přestože herně nikterak neoslnila. Po nezáživné první půli jí výrazně pomohl domácí Svoboda, který po druhé žluté kartě putoval už v 55. minutě do kabin.

Brněnský ostrostřelec Řezníček sice krátce nato spálil velkou šanci z bezprostřední blízkosti, ale klub z moravské metropole to mrzet nemuselo. Střídající Alijagič, který se Zbrojovce před týdnem upsal jako volný hráč po konci angažmá v Olympiakosu Pireus, totiž v 79. minutě zužitkoval zpětnou přihrávku Smejkala a rozhodl o hubeném vítězství.

Výhru 1:0 oslavovala také Opava, neboť se ve 48. minutě trefil Vaněček. Dukla potřetí v řadě ve druhé nejvyšší soutěži neskórovala a přepustila vedoucí pozici Brnu. Doma uspěla i Příbram, kterou v dramatickém utkání se sparťanskou rezervou spasil v nastaveném čase Matoušek.        

9. kolo druhé fotbalové ligy:

Jihlava  Zbrojovka Brno 0:1 (0:0)
Branka: 79. Alijagič. Rozhodčí: Batík - Šimáček, Pochylý. ŽK: Vedral, Svoboda - Endl, Granečný. ČK: 55. Svoboda. Diváci: 991.

Opava  Dukla Praha 1:0 (0:0)
Branka: 48. Vaněček. Rozhodčí: Vokoun - Dobrovolný, Pospíšil. ŽK: Hýbl, Vaněček, Rezek - Hašek, Barac, Kozel. Diváci: 1717.

Příbram  Sparta Praha B 2:1 (1:0)
Branky: 12. Fišl, 90.+2 Matoušek - 66. Hranoš. Rozhodčí: Ulrich - Arnošt, Ježek. ŽK: Dudl, Matoušek - Šilhart. Diváci: 1100.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články