Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kvalifikace na MS mužů 2025

Bohemians 1905 po osmi kolech vedou druhou ligu

Praha - Fotbalisté Bohemians po osmi ligových kolech vedou druhou nejvyšší fotbalovou soutěž. V druhé půli otočili Pražané zápas s Varnsdorfem a vyhráli 2:1, což pro ně znamenalo šesté vítězství za sebou. Karviná si s novou trenérskou dvojicí Pánik, Mašlej připsala druhou výhru v sezoně. Slezané po 372 minutách vstřelili v domácím prostředí gól, který v utkání osmého kola druhé ligy s Táborskem rozhodl o zisku tří bodů.

Varnsdorf byl v úvodu lepší a dvakrát nebezpečně pálil Breite. Jeho první ránu kryl Sňozík, druhá šla těsně vedle. První šanci domácích nevyužil v 17. minutě Bálek. Bohemians pak převzali iniciativu, ale tři minuty před přestávkou přišla rána. Sňozík při rozehrávce chyboval a nabídl míč Volfovi, který ho poslal do prázdné branky.

Už po dvou minutách druhé půle ale našel Jindřišek Bartka, jenž běžel sám na Kováře a před ním ještě přistrčil míč Bálkovi, který snadno vyrovnal. Rozhodnutí přišlo deset minut před koncem, když Bartek poslal centr do vápna a Moravec propálil Kováře. Ve zbývajících minutách se ještě sami na branku hostů řítili Budínský i Moravec, vedení však ani jeden z nich nezvýšil.

V Karviné měli lepší nástup do utkání Táborští, už v druhé minutě mohl skórovat Mach. Poté se hra vyrovnala a po změně stran těžilo domácí mužstvo z většího důrazu. Karvinskou ofenzivu táhli zejména Vladavič a Ciku. V 57. minutě to byl právě Ciku, který nacentroval míč před branku Táborska a Presl skóroval. V 84. minutě měl šanci na vyrovnání Dobal, ale domácího gólmana Rakovana nepřekonal. Po druhém vítězství v sezoně se Karviná odpoutala z předposledního místa tabulky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články